Tennis Tracker: Alcaraz znovu přijde o Monte Carlo, ve Splitu vypadli všichni čtyři Češi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Alcaraz znovu přijde o Monte Carlo, ve Splitu vypadli všichni čtyři Češi
Alcaraz musel kvůli zranění pravé paže odstoupit z probíhajícího Masters v Monte Carlu.
Alcaraz musel kvůli zranění pravé paže odstoupit z probíhajícího Masters v Monte Carlu.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 9. dubna?

Hlavní události

18:09 – Na challengeru ve Splitu dohráli během úterního programu všichni čtyři čeští zástupci. Do druhého kola se nedostal ani kvalifikant Jonáš Forejtek, přestože vedl o set a brejk. Bývalý šampion juniorského US Open nakonec podlehl nasazené dvojce Dujemu Ajdukovičovi 7:6, 5:7, 1:6.

16:15Carlos Alcaraz stejně jako loni přijde o úvodní antukový podnik Masters v Monte Carlu. Španělského mladíka nepustí do hry zranění pravé paže a v následujících týdnech má obhajovat triumfy na domácích akcích v Barceloně a Madridu. "Snažil jsem se na poslední chvíli zranění vyléčit, ale bohužel se to nepovedlo a nemůžu hrát. Na turnaj jsem se těšil," napsal dvojnásobný grandslamový šampion na sociální sítě.

Sestřih zápasu Djokovič – Safiullin

Novak Djokovič vstoupil do antukového jara tím nejlepším možným způsobem. Dvojnásobný šampion a světová jednička začal v Monte Carlu, kde útočí na trojitý Golden Masters, suverénním vítězstvím 6:1, 6:2 nad Romanem Safiullinem. O první čtvrtfinále v tomto dějišti po pěti letech bude usilovat proti svému loňskému přemožiteli Lorenzovi Musettimu, nebo Arthurovi Filsovi. Více informací najdete v článku.

Djokovič začal v Monte Carlu suverénní výhrou nad Safiullinem.
Livesport

Sestřih zápasu Korda – Davidovich

Sebastian Korda suverénně zahájil své působení na Masters v Monte Carlu. Američan s českými kořeny deklasoval v prvním kole 6:1, 6:2 předloňského finalistu Alejandra Davidoviche, který druhým rokem po sobě nezvládl vstup do monacké tisícovky. Ve druhém kole vyzve nasazenou dvojku Jannika Sinnera (H2H 1:1).

Korda deklasoval bývalého finalistu Davidoviche.
Livesport

Další zprávy

21:48Novak Djokovič vypadl loni v Monte Carlu v osmifinále po třísetové bitvě s Lorenzem Musettim a s italským mladíkem se v té samé fázi monackého Masters utká i letos. Musetti porazil ve druhém kole 6:3, 7:5 talentovaného teenagera Arthura Filse a pokusí se upravit vzájemnou bilanci se Srbem na 2:3.

19:42Gaël Monfils hraje na Masters v Monte Carlu poprvé od finále ročníku 2016 a v prvním kole předvedl parádní obrat. Francouzský veterán v rozhodujícím dějství zlikvidoval manko dvou brejků a stav 1:4 a lucky losera Aleksandara Vukice nakonec udolal 6:7, 6:3, 7:5. O osmifinále se popere s nasazenou čtyřkou Daniilem Medveděvem (H2H 2:1).

19:09Alexander Zverev si v úvodním zápase na Masters v Monte Carlu poradil 6:3, 6:4 se Sebastianem Ofnerem. V osmifinále může pátý nasazený narazit na Stefanose Tsitsipase, pokud dvojnásobný šampion potvrdí roli favorita proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu.

17:20Jakub Nicod si v chorvatském Splitu podruhé v kariéře vyzkoušel hlavní soutěž na challengerech, ale tentokrát se do druhého kola nedostal. Devatenáctiletý český kvalifikant nestačil 2:6, 6:7 na Henriho Squireho, kterého porazil před pár dny po cestě za triumfem na podniku ITF v Trnavě.

17:13Hubert Hurkacz v předchozím týdnu nečekaně ovládl antukový podnik v Estorilu, získal svou první trofej z nejpomalejšího povrchu a ve vítězné sérii pokračuje na Masters v Monte Carlu. Osmý hráč světa v prvním kole udolal 6:4, 3:6, 7:6 nebezpečného Jacka Drapera, zapsal pátou výhru v řadě a v dalším kole se utká s bývalým členem TOP 10 a kvalifikantem Robertem Bautistou (H2H 2:3).

16:10Matteo Berrettini překvapivě končí na Masters v Monte Carlu hned po prvním zápase a nenaváže na nedělní triumf v Marrákeši. Bývalý šestý hráč světa, který se vrací po zranění a zajistil si prvenstvím v Maroku návrat do TOP 100 žebříčku, schytal výprask 3:6, 1:6 od trápícího se Miomira Kecmanoviče.

15:16Jiří Veselý pokračuje v mizerné letošní formě i výsledcích. Bývalý nejlepší Čech v žebříčku ATP prohrál v prvním kole na challengeru ve Splitu 3:6, 4:6 s aktuálně 290. hráčem světa Tristanem Lamasinem a upravil svou bilanci v probíhající sezoně na 1:10.

14:27 Alex de Minaur zničil v úvodním kole v Monte Carlu 6:3, 6:0 Stana Wawrinku, který v tomto dějišti v roce 2014 vybojoval svůj jediný titul z prestižních podniků Masters. O první osmifinále na monacké cihle si Australan zahraje s Tallonem Griekspoorem (H2H 1:2).

13:56 Zdeněk Kolář potvrdil na challengeru ve Splitu momentální krizi a dohrál hned v prvním kole po jednoznačné porážce 1:6, 2:6 s kolegou ze třetí stovky žebříčku Maksem Kašnikowskim z Polska.

11:15 – Úterní hrací plán prvního letošního antukového podniku Masters v Monte Carlu narušuje déšť. Pořadatelé zatím posunuli začátek programu na 13:00 našeho času.

00:30Dominik Palán porazil v prvním kole v mexickém Morelosu 6:3, 6:4 Američana Nicka Chappella, přerušil sérii pěti porážek a zapsal své první vítězství přesně po dvou měsících. O své třetí kariérní čtvrtfinále na challengerech bude 23letý Čech usilovat proti Zacharymu Svajdovi, nebo Nicolásovi Mejíovi.