Tennis Tracker: Anisimovová si ve 21 letech dává pauzu od tenisu, cítí se vyhořelá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Anisimovová si ve 21 letech dává pauzu od tenisu, cítí se vyhořelá
Amanda Anisimová ohlásila, že si dává pauzu od tenisu.
Amanda Anisimová ohlásila, že si dává pauzu od tenisu.Instagram Amandy Anisimové
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 6. května?
Moment dne WTA ze zápasu Sabalenková – Šwiateková.
Livesport

22:14 – Po triumfu vyzdvihla Sabalenková úroveň soupeřky. Šwiateková ji podle jejích slov vždycky vybičuje k tomu, aby předvedla svůj nejlepší tenis. "Mezi námi jsou to vždycky těžké souboje. Pokaždé mě dotlačíš k maximálnímu výkonu," ocenila poraženou soupeřku přímo na kurtu.

Pozápasový rozhovor s vítěznou Sabalenkovou.
Livesport

21:06 – Aryna Sabalenková znovu po dvou letech dobyla antuku v Madridu a poprvé má dvě trofeje z jednoho turnaje. Ve finále 25letá rodačka z Minsku zdolala světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou 6:3, 3:6, 6:3 a oplatila jí dva týdny starou porážku ze Stuttgartu. Porazila ji celkově potřetí, poprvé na antuce a poprvé mimo Turnaj mistryň. V celkově 22. finále získala 13. titul, skvělou bilanci ve finále podniků WTA 1000 vylepšila na 6:1.

Sestřih utkání Sabalenková – Šwiateková.
Livesport

19:20 – Petra Kvitová se kvůli přetrvávajícím problémům s pravou nohou odhlásila z druhého ze tří přípravných turnajů na Roland Garros, před kterým tak na antuce odehrála jediný zápas. Po Stuttgartu vzdala světová desítka svou účast v Římě, kde bude za posledních sedm let chybět už popáté.

18:59 – Soutěž deblistů na antukovém challengeru v pražské Štvanici vyhráli Petr Nouza a Andrew Paulson. V ryze českém finále si poradili s Jiřím Barnátem a Janem Hrazdilem 6:4, 6:3.

17:52 – Andy Murray nachází zápasový rytmus na nepříliš oblíbené antuce až na challengeru ve francouzském Aix en Provence, kde vyřadil už čtyři domácí tenisty. Po Monfilsovi, Lokolim a Van Asschem dnes porazil Harolda Mayota 7:5, 6:1 a postoupil do finále. O první triumf od října 2019, kdy vyhrál halový turnaj ATP 250 v Antverpách, se 35letý Brit utká s nejvýše nasazeným Američanem Tommym Paulem. Challenger může ovládnout potřetí a poprvé od roku 2005.

17:38 – Divácky atraktivní utkání dvou bývalých členek elitní desítky v semifinále antukového klání WTA 125k ve francouzském Saint Malo vyhrála Sloane Stephensová. Nejvýše nasazená Američanka zdolala po mateřské pauze se vracející Ukrajinku Elinu Svitolinovou po 2 hodinách a 20 minutách boje 7:5, 7:6 oplatila jí porážku z posledního vzájemného střetnutí (finále Turnaje mistryň 2018). O titul si zahraje s Belgičankou Greet Minnenovou.

16:56 – Antukový challenger v Praze na Štvanici už zná obsazení nedělního finále. O titul se utkají 26letý Rakušan Sebastian Ofner, který v semifinále zdolal Slováka Lukáše Kleina 7:6, 0:6, 6:3, a 20letý Švýcar Dominic Stricker, jenž si poradil se Srbem Filipem Krajinovičem 7:5, 5:7, 6:3.

16:49 – Rusové Karen Chačanov a Andrej Rubljov uspěli na třetí pokus v deblovém finále turnaje Masters 1000, když na antuce v Madridu zdolali indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 6:3, 3:6, 10:3. Chačanov ve čtyřhře slaví vůbec první triumf na okruhu ATP, o rok mladší Rubljov získal čtvrtou a dosud nejcennější trofej.

15:54 – Soutěž deblů na antukovém turnaji ITF W60 v pražské Štvanici vyhrály domácí Jesika Malečková s Polkou Majou Chwalinskou. Ve finále porazily česko-australské duo Aneta Kučmová a Kaylah McPheeová 6:0, 7:6.

14:22 – Nikola Bartůňková, jež minulý týden v italské Santa Margaritě di Pula slavila premiérový triumf mezi ženami a dnes nastoupila k 10. utkání během 12 dní, končí na domácím antukovém turnaji ITF W60 v pražské Štvanici v semifinále. 17letá Češka v něm podlehla 0:6, 3:6 čtvrté nasazené Španělce Jessice Bouzasové.

Nikola Bartůňková
Nikola Bartůňkovácltk.dphoto.com

13:27 – Elizabeth Mandliková na antukovém turnaji WTA 125k ve španělském Reus zdolala 7:5, 4:6, 6:4 Ukrajinku Dajanu Jastremskou a postoupila do svého největšího finále. O titul si 21letá Američanka, dcera bývalé úspěšné české tenistky Hany Mandlíkové, zahraje s Rumunkou Cirsteaovou, nebo Američankou Davisovou.

10:38 – Američanka Amanda Anisimovová ohlásila v 21 letech pauzu od tenisu na neurčito kvůli syndromu vyhoření a obavám o své duševní zdraví. Vítězka dvou turnajů na okruhu WTA se coby sedmnáctiletá probojovala senzačně do semifinále Roland Garros. Tehdy v roce 2019 vyřadila rumunskou obhájkyni titulu Simonu Halepovou. 

6:39 – Stejně jako před dvěma týdny ve Stuttgartu, se i v sobotu v Madridu pokusí Iga Šwiateková zopakovat finálový úspěch s Arynou Sabalenkovou. Souboj polské tenistky s běloruskou soupeřkou je na programu v 18 hodin a 30 minut.