Tennis Tracker: Bejlek, Macháč a Martincová prošli do hlavní soutěže, Valentová opět triumfovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bejlek, Macháč a Martincová prošli do hlavní soutěže, Valentová opět triumfovala

Sára Bejlek suverénně prošla kvalifikací na akci WTA 250 v Austinu.
Sára Bejlek suverénně prošla kvalifikací na akci WTA 250 v Austinu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. února?

23:06Sebastián Báez vyhrál na okruhu ATP už čtvrté finále v řadě. Po třech loňským triumfech získal na pětistovce v brazilském Rio de Janeiru svůj celkově pátý titul a první na akcích větších než ATP 250. Argentinec ve finále suverénně přehrál 6:2, 6:1 krajana Mariana Navoneho, který se do závěrečného kola dostal z kvalifikace, a v pondělí ho bude dělit jen jedno místo od debutu v TOP 20 žebříčku.

21:45 – Po Sáře Bejlek uspěla v dvoukolové kvalifikaci na turnaji WTA 250 v Austinu i Tereza Martincová, která ve finále kvalifikace zdolala 6:3, 7:6 Julii Starodubcevovou z Ukrajiny. Přes první kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu se naposledy dostala na srpnovém Livesport Prague Open.

19:50Sára Bejlek se ztrátou pouhých osmi gamů prošla dvoukolovou kvalifikací na podniku WTA 250 v americkém Austinu, ve finále deklasovala 6:1, 6:2 Leolii Jeanjeanovou. Osmnáctiletá Češka tak dostane další šanci vybojovat své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu.

18:55Jiří Veselý nezvládl ani svůj šestý letošní zápas a protáhl sérii porážek na sedm utkání. Bývalý nejlepší Čech v žebříčku ATP a nyní až 286. hráč pořadí nestačil v prvním kole kvalifikace na challengeru na Tenerife po neproměněném mečbolu 7:6, 6:7, 2:6 na domácího outsidera Davida Jordú.

17:18 – Ohlasy po senzačním postupu Jakuba Menšíka do finále na podniku ATP 250 v Dauhá pokračují. Tentokrát se nechal slyšet kouč talentovaného teenagera Tomáš Josefus. Více informací najdete v článku.

12:21 – Tomáš Macháč potvrdil roli nasazené jedničky v kvalifikačních bojích na podniku ATP 500 v Dubaji a doplnil v hlavní soutěži Jiřího Lehečku a Jakuba Menšíka. Český tenista si ve finále kvalifikace poradil 6:7, 6:2 a 6:1 se španělským veteránem a bývalým šampionem Robertem Bautistou a v prvním kole vyzve nasazeného Alexandera Bublika.

10:53 – Tereza Valentová si před týdnem na akci W15 v Monastiru zahrála své premiérové finále na profesionální tour a po týdnu v tuniském městě kralovala na podniku stejné kategorie znovu. Talentovaná česká teenagerka porazila ve finálovém souboji 6:2, 6:1 francouzskou kvalifikantku Audrie Albieovou a i 10. zápas v probíhající sezoně vyhrála bez ztráty setu.

06:12 – Jordan Thompson potřeboval tři pokusy na to, aby poprvé zvládl finále na turnajích ATP. Australan se svého premiérového triumfu na nejvyšším okruhu dočkal na podniku ATP 250 v mexickém Los Cabos, kde v souboji o titul přehrál 6:3, 7:6 trojnásobného grandslamového finalistu Caspera Ruuda útočícího na 11. kariérní trofej. Rodák ze Sydney v pondělí vylepší své žebříčkové maximum a bude kousek od debutu v TOP 30.

05:23 – Linda Fruhvirtová suverénně zahájila své působení v kvalifikačních bojích na pětistovce v San Diegu. Trápící se česká teenagerka v úvodním kole za hodinu a pár minut deklasovala 6:2, 6:0 Janu Kolodynskou a o místo v hlavní soutěži bude usilovat proti Australance Darje Savilleové.

03:38 – Hlavní soutěž akce WTA 250 v Austinu je zatím bez českých hráček, nicméně z kvalifikace mohou postoupit Sára Bejlek a Tereza Martincová. Nejvýše nasazenými jsou Anhelina Kalininová a bývalá šampionka US Open Sloane Stephensová. Obě se dozví jméno první soupeřky po skončení kvalifikačních bojů.

01:35 – Rozlosován už je i třetí turnaj ATP, který je na programu v příštím týdnu. Na dvěstěpadesátce v chilském Santiagu bude v roli nasazené jedničky obhajovat loňský triumf domácí Nicolás Jarry. Mezi jeho největší hrozby by měli patřit Sebastián Báez, Arthur Fils či Alejandro Tabilo. Čtyři nejvýše nasazení mají v prvním kole volno.

01:07 – Mariano Navone zajistil argentinské finále na pětistovce v brazilském Rio de Janeiru. Rozjetý kvalifikant v semifinále přehrál 6:4, 6:2 zdravotně indisponovaného obhájce titulu a nasazenou dvojku Camerona Norrieho a dál v tomto týdnu sbírá své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. V nedělním finále vyzve úspěšnějšího krajana Sebastiána Báeze.