Tennis Tracker: Macháč, Bejlek a Martincová jdou dál v kvalifikaci, Valentová je opět ve finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč, Bejlek a Martincová jdou dál v kvalifikaci, Valentová je opět ve finále

Tomáš Macháč začal kvalifikaci na turnaj ATP 500 v Dubaji výhrou nad Ymerem.
Tomáš Macháč začal kvalifikaci na turnaj ATP 500 v Dubaji výhrou nad Ymerem.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 24. února?

23:57Sára Bejlek absolvuje na akci WTA 250 v Austinu svůj teprve druhý letošní turnaj a první od Australian Open. Nasazená trojka vstoupila do kvalifikačních bojů suverénní výhrou 6:3, 6:2 nad Carole Monnetovou a o účast v hlavním losu bude bojovat s Mayou Jointovou, nebo Leolií Jeanjeanovou.

22:49 – Parádní obsazení slibuje letošní ročníku turnaje ATP 500 v Acapulku. V mexické metropoli se představí čtyři členové TOP 10 žebříčku. Nasazenou jedničkou je Alexander Zverev a následují Holger Rune, Alex de Minaur a Taylor Fritz. Navíc jsou v hlavním losu také Stefanos Tsitsipas či Casper Ruud.

22:37 Sebastián Báez odvrátil v semifinále v Rio de Janeiru za stavu 4:5 tři setboly, od té doby už neztratil ani jeden game a krajana Francisca Cerúndola přehrál 7:5, 6:0. Argentinský tenista se tak dostal do svého největšího finále, prvního po třech loňských triumfech, a o pátou trofej si zahraje s krajanem Marianem Navonem, nebo obhájcem titulu Cameronem Norriem.

22:18Tereza Martincová úspěšně vstoupila do kvalifikačních bojů na podniku WTA 250 v americkém Austinu. Bývalá světová čtyřicítka a nyní až 152. tenistka pořadí přetlačila v prvním kole dvakrát 7:5 Katarzynu Kawaovou a o hlavní soutěž se utká s Julií Starodubcevovou, nebo Irene Burillovou.

18:22Jasmine Paoliniová se na tisícovce v Dubaji dostala do svého pátého finále a prvního na akcích větších než WTA 250. Italka jako teprve čtvrtá v historii otočila finálový zápas na tomto podniku, když přetlačila 4:6, 7:5, 7:5 rozjetou kvalifikantku Annu Kalinskou, která odehrála své vůbec první finále na této úrovni. Vítězka překvapivého finálového souboje získala svůj druhý titul a v žebříčku se posune na 14. pozici. Více informací najdete v článku.

18:03Jakub Menšík má za sebou navzdory finálové porážce neskutečný debut v hlavních soutěžích turnajů ATP. Talentovaný teenager v Dauhá dosáhl na své první čtvrtfinále, semifinále a také finále na nejvyšším okruhu, ve kterém po nevyužitých setbolech podlehl 6:7, 4:6 zkušené světové sedmnáctce Karenovi Chačanovovi. Rodák z Prostějova bude v pondělí debutovat v TOP 100 žebříčku, ruský tenista získal svůj šestý titul. Více informací najdete v článku.

Sestřih finále turnaje v Dauhá.
Livesport

15:17 Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou ovládly bez ztráty jediného setu podnik WTA 1000 v Dubaji a získaly svůj nejcennější společný titul. Česko-australský tandem ve finále nedal šanci dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a po vítězství 6:4, 6:2 slaví druhý společný triumf. Pro bývalou deblovou světovou jedničku Siniakovou se jedná o už 24. trofej v této disciplíně. Více informací najdete v článku.

14:49Kateřinu Siniakovou čeká po deblovém finále v Dubaji velmi náročný přesun do San Diega, kde v příštím týdnu nastoupí k utkání prvního kola s Lin Zhu z Číny. Z kvalifikace může české řady rozšířit Linda Fruhvirtová. Nasazenou jedničkou je Jessica Pegulaová a v kalifornském městě se představí třeba také Caroline Wozniacká. Barbora Krejčíková titul obhajovat nebude.

13:02 – V hlavní soutěži pětistovky v Dubaji se představí minimálně dva čeští zástupci. Jakub Menšík, kterého v sobotu čeká souboj o titul v Dauhá, začne proti Bornovi Čoričovi a Jiří Lehečka se v prvním kole utká s kvalifikantem, kterým může být Tomáš Macháč. Nasazenou jedničkou je obhájce titulu Daniil Medveděv.

12:01Tereza Valentová se před týdnem na W15 v Monastiru dostala do svého prvního profesionálního finále a v tuniském městě přebírala svůj premiérový titul. O další trofej zabojuje v neděli na akci stejné kategorie v tom samém dějišti. Sedmnáctiletá Češka porazila v semifinále 6:4, 6:0 Manon Arcangioliovou a zvládla i devátý letošní zápas bez ztráty setu. Ve finále bude čelit další francouzské kvalifikantce Audrey Albieové.

09:45 – Tomáš Macháč začal kvalifikaci na turnaj ATP 500 v Dubaji výhrou 6:1, 7:5 nad Eliasem Ymerem. Český tenista, který plní v kvalifikaci roli prvního nasazeného, prohrál minulý rok na zdejším turnaji ve třech setech s Novakem Djokovičem. V souboji o hlavní soutěž se utká s vítězem duelu mezi Robertem Bautistou Agutem a Hugem Grenierem.

09:05 – Jordan Thompson porazil v semifinále turnaje v Los Cabos Alexandera Zvereva 7:5, 4:6, 7:6, připsal si druhý skalp Němce v kariéře a postoupil do svého třetího finále. V souboji o svůj první titul na turnajích ATP se Australan utká s Casperem Ruudem.

07:25 – Cameron Norrie, který na turnaji ATP 500 v Riu de Janeiru loni získal titul, musel ve čtvrtfinále proti domácímu Thiagu Seybothu Wildovi do tří setů. Brit porazil brazilského protivníka 6:1, 3:6, 6:2, postoupil do semifinále a dvě výhry ho dělí od premiérové obhajoby trofeje.

07:21 – Joao Fonseca na antuce v rodném Riu de Janeiro zaznamenal premiérovou výhru na hlavním okruhu a stal se druhým nejmladším čtvrtfinalistou turnaje kategorie ATP 500. Do semifinále brazilský tenista nepostoupil, když podlehl kvalifikantovi Marianu Navonemu , kterého už dříve porazil na challengeru v Sao Leonardu. Argentinec zvítězil 2:6, 6:3, 6:3 a postoupil mezi kvarteto nejlepších.

07:00 – Casper Ruud porazil v semifinále turnaje ATP 250 v mexickém Los Cabos Stefanose Tsitsipase. Norský tenista přehrál obhájce titulu 6:4, 7:6 a zahraje si první finále na tvrdém povrchu od Turnaje mistrů v roce 2022.