Tennis Tracker: Bejlek zvládla vstup do kvalifikace ve Stuttgartu, Martincová v Rouenu končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Bejlek zvládla vstup do kvalifikace ve Stuttgartu, Martincová v Rouenu končí
Sára Bejlek postupuje v kvalifikaci ve Stuttgartu..
Sára Bejlek postupuje v kvalifikaci ve Stuttgartu..Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. dubna?

Hlavní události

19:30Tereza Martincová prohrála v prvním kole kvalifikace na turnaj ve francouzském Rouenu. Češka nepotvrdila roli favoritky a Martyně Kubkové podlehla 6:7, 7:6, 6:1. Dvaadvacetiletá Polka si připsala největší vítězství kariéry Aktuálně 167. hráčka světa si tak zhoršila letošní bilanci na 10:10. 

19:09 –  Casper Ruud si v semifinále turnaje v Monte Carlu připsal první skalp světové jedničky Novaka Djokoviče, s kterým v předchozích pěti vzájemných zápasech neuhrál ani set. Nor zvítězil ve třech setech 6:4, 1:6, 6:4 a překonal zdejší maximum z roku 2021. O první trofej z turnajů Masters si zahraje proti Stefanosu Tsitsipasovi.

17:20Sára Bejlek vyhrála zápas proti kyperské soupeřce Raluce Serban v kvalifikaci ve Stuttgartu dvakrát 6:1. Osmnáctiletá Češka si o hlavní soutěž zahraje proti 62. hráčce žebříčku Dianě Šnaiderové.

16:26Stefanos Tsitsipas zastavil vítěznou sérii Jannika Sinnera a uštědřil mu teprve druhou letošní porážku. V semifinále na tisícovce v Monte Carlu zvítězil Řek po třísetové bitvě 6:4, 3:6, 6:4 a zajistil si postup do třetího zdejšího finále, obě předchozí proměnil v titul. 

08:22 – Stejně jako v Austrálii bylo i v japonském Tokiu rozhodnuto kvalifikační utkání na finálový turnaj BJK Cupu už po třech dvouhrách. Rozhodující bod získala Nao Hibinová, úřadující šampionka Livesport Prague Open odvrátila v tie-breaku čtyři mečboly v řadě a Julii Putincevovou udolala 6:4, 3:6, 7:6. Japonky si zahrají finálový turnaj poprvé.

05:12Taylah Prestonová prožila nejlepší možný debut v Billie Jean King Cupu. Osmnáctiletá Australanka deklasovala dvakrát 6:1 Marcelu Zacaríasovou a zajistila Austrálii v Brisbane vedení 3:0, které stačí na postup na finálový turnaj nejprestižnější ženské týmové soutěže.

Další zprávy

23:01Jaqueline Cristianová vyrovnala souboj Rumunska s Ukrajinou na 2:2. Lesju Curenkovou porazila po obratu ve třech setech 2:6, 6:4, 6:4 a o postupu na finálový turnaj Billie Jean King Cupu do Seville tak rozhodne závěrečná čtyřhra.

22:45Beatriz Haddad Maiaová otočila zápas proti Anně-Leně Friedsamové a po dvou a půl hodinách boje zvítězila 5:7, 6:0, 6:1. Světová třináctka vybojovala pro Brazílii první bod v souboji s Německem a udržela pro svou zem naději na postup na listopadový finálový turnaj Billie Jean King Cupu. 

21:35Ana Bogdanová vybojovala první bod proti ukrajinskému týmu, když zvítězila nad Elinou Svitolinovou po dvou hodinách a padesáti minutách 6:4, 4:6, 6:3. Snížila stav utkání na 1:2 na zápasy a udržela tak Rumunky ve hře o finálový turnaj Billie Jean King Cupu.

21:33Jessica Pegulaová smetla Belgičanku Hanne Vandewinkelovou 6:2, 6:0 a poslala Američanky na finálový turnaj Billie Jean King Cupu do Seville. Reprezentantky USA tak porazily Belgii 3:0.

21:30 – Emma Raducanuová musela i svůj druhý zápas v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu otáčet z 0:1 na sety. Britka porazila Dianu Parryovou  4:6, 6:1, 7:6 a vybojovala pro svůj tým rozhodující třetí bod. Hráčky Velké Británie tak porazily Francii 3:1.

14:37Iga Šwiateková dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou a přidala třetí bod.

14:31 – Vítěz posledních dvou ročníků Carlos Alcaraz bude největším favoritem podniku ATP 500 v Barceloně, kde by se měl na kurty vrátit i 12násobný šampion Rafael Nadal. Z elitní desítky startují ještě Andrej Rubljov a Casper Ruud. Tomáš Macháč se dozví soupeře pro první kolo po skončení kvalifikačních bojů.

14:27Vít Kopřiva se na poslední chvíli dostal do hlavní soutěže turnaje ATP 250 v Mnichově a v úvodním kole vyzve nasazenou šestku a 39. hráče pořadí Jacka Drapera. Nejvýše nasazenými jsou domácí hvězda Alexander Zverev a vítěz posledních dvou ročníků Holger Rune, oba mají na úvod volno.

14:04Renáta Jamrichová zajistila třetí bod Slovenska v souboji se Slovinskem a postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Šestnáctiletá šampionka letošní juniorky na Australian Open deklasovala v Bratislavě 6:2, 6:0 Veroniku Erjavecovou.

12:12 – Podnik W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu bude mít české finále. Tereza Valentová smetla 6:0, 6:2 Slovenku Katarínu Kužmovou a vyhrála i 18. letošní zápas. Linda Klimovičová zdolala 6:4, 7:6 Fabienne Gettwartovou z Německa. Sedmnáctiletá Valentová bude útočit na svůj čtvrtý profesionální triumf, o dva roky starší Klimovičová na pátý.

11:59Lucie Havlíčková kvůli zdravotním problémům ukončila loňskou sezonu už na začátku září a v té letošní se jí vůbec nedařilo. Poprvé se do semifinále probojovala až v tomto týdnu na podniku W35 v Itálii a porazila v něm v souboji bývalých juniorských světových jedniček 6:2, 6:2 Victorii Jiménezovou Kasintsevovou. O svůj druhý profesionální titul bude bojovat s Anastasijí Sobolevovou z Ukrajiny (H2H 0:0).

05:16 – Američanky dle očekávání doma v Orlandu vedou nad Belgií 2:0 a jediná výhra je dělí od postupu na finálový turnaj BJK Cupu. Po Jessice Pegulaové musela po obratu překvapivě sáhnout i Emma Navarrová, světová jednadvacítka zlikvidovala manko setu a brejku a přetlačila 4:6, 6:4, 6:3 hráčku třetí stovky Hanne Vandewinkelovou.

04:35 – Německo má díky překvapivému vítězství 6:4, 6:2 Laury Siegemundové nad favorizovanou světovou třináctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou skvěle nakročeno na finálový turnaj BJK Cupu. V brazilském Sao Paulu přidala druhý bod Tatjana Mariaová po vydřené výhře 2:6, 6:4, 6:4 nad Laurou Pigossiovou.

02:45Jessica Pegulaová se v úvodní dvouhře kvalifikačního utkání BJK Cupu na domácí půdě v Orlandu překvapivě nadřela. Světová pětka porazila nezkušenou teenagerku Sofii Costoulasovou z Belgie až po obratu 4:6, 6:2, 6:3.

00:20 – Ukrajinky vedou po prvním dnu v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu 2:0. Náskok proti Rumunkám na neutrální půdě ve floridské Fernandině Beach zvýšila Elina Svitolinová po výhře 6:3, 7:5 nad Jaqueline Cristianovou.