Tennis Tracker: Bouzková porazila Garciaovou i počtvrté, Azarenková z Montrealu odstoupila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bouzková porazila Garciaovou i počtvrté, Azarenková z Montrealu odstoupila

Marie Bouzková počtvrté v kariéře přehrála Caroline Garciaovou.
Marie Bouzková počtvrté v kariéře přehrála Caroline Garciaovou.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 9. srpna?

23:58 – "Nikdy jsem proti němu neuhrál ani set. A když jsem dnes vyhrál první set, tak jsem si najednou řikal ¨Wow, já ho můžu porazit'. Cítil jsem se fakt skvěle, on na začátku dost chyboval a já se každým gamem zlepšoval," radoval se Alejandro Davidovich po prvním skalpu Alexandera Zvereva. 

Rozhovor s Alejandrem Davidovichem po výhře nad Alexanderem Zverevem
Livesport

23:39 – Kateřina Siniaková v Montrealu nevyhrála zápas ani ve čtyřhře. Nejlepší deblistka světa s Brazilkou Luisou Stefaniovou v prvním společném vystoupení prohrály jednoznačně 1:6, 2:6 s norsko-americkým tandemem Ulrikke Eikeriová a Ingrid Neelová.

23:26 – "Byl to opravdu těžký zápas, Jeni hrála skvěle. Já jsem ráda, že jsem se dostala do dalšího kola," komentovala Jelena Rybakinová vydřenou výhru nad Jennifer Bradyovou.

Rozhovor s Jelenou Rybakinovou po výhře nad Jennifer Bradyovou
Livesport

23:00Alejandro Davidovich ve třech vzájemných duelech s Alexanderem Zverevem prohrál všech osm setů, na Masters v Torontu ale německého soka poprvé porazil a navíc drtivě 6:1, 6:2. O čtvrtfinále si španělský tenista zahraje s Norem Casperem Ruudem (h2h 1:1).

Mečbol ze zápasu Davidovich – Zverev
Livesport

22:45 – Světová čtyřka Jelena Rybakinová ve svém úvodním duelu v Montrealu udolala v deštěm do dvou dnů rozděleném druhém kole 6:7, 7:6, 6:3 Američanku Jennifer Bradyovou. V osmifinále Kazašku čeká souboj grandslamových šampionek proti Sloane Stephensové (h2h 0:0).

Poslední dvě výměny zápasu Rybakinová – Bradyová
Livesport

22:27 – "Při prvním mečbolu jsem byl asi příliš opatrný, možná jsem mohl vypustit jeden útočný úder navíc, ale on to udělal dřív než já. Snažil jsem se zůstat v klidu a dělat to, co jsem dělat v průběhu celého zápasu. A hlavně nepanikařit," řekl Gaël Monfils k závěru vítězného utkání se Stefanosem Tsitsipasem.

Rozhovor s Gaëlem Monfilsem po výhře nad Stefanosem Tsitsipasem
Livesport

21:58 – Čtvrtý hráč světa Stefanos Tsitsipas minulý týden v Los Cabos ukončil 14 měsíců dlouhé čekání na titul, o čtyři dny později ale nezvládá vstup do podniku Masters 1000 v Torontu. Řecký finalista z roku 2018 podlehl 4:6, 3:6 francouzskému veteránovi Gaëlu Monfilsovi, jenž zaznamenal první skalp hráče TOP 10 od loňského března.

Mečbol zápasu Monfils – Tsitsipas
Livesport

21:56Karolína Muchová v Montrealu přetlačila po setech 7:5, 6:4 Rumunku Soranu Cirsteaovou a poprvé od postupu do finále French Open vyhrála dva zápasy po sobě. V osmifinále šestadvacetiletá Češka vyzve v odvetě za porážku ve finále Roland Garros světovou jedničku Igu Šwiatekovou (h2h 1:1).

Mečbol Muchové proti Cirsteaové
Livesport

21:33Daniil Medveděv v Torontu vykročil za zopakováním předloňského triumfu výhrou 6:2, 7:5 nad italským mladíkem Mateem Arnaldim. V osmifinále se nasazená dvojka střetne s dalším Italem Lorenzem Musettim, nebo Australanem Thanasim Kokkinakisem.

21:00 – "Z prvního setu jsem se chtěla poučit a udělat něco lépe. Takže jsem celkem spokojená, že jsem svou hru v průběhu zápasu posunula. Ale jednoduché to vůbec nebylo, Karolína je strašně zkušená hráčka a umí toho zahrát opravdu hodně. Snažila jsem se být připravená na všechno," komentovala Iga Šwiateková výhru nad Karolínou Plíškovou.

Rozhovor s Igou Šwiatekovou po výhře nad Karolínou Plíškovou
Livesport

20:52 – Polák Hubert Hurkacz na Masters 1000 v Torontu zdolal 5:7, 6:3, 6:0 Srba Miomira Kecmanoviče a a na druhý pokus si připsal jeho skalp. V osmifinále se předloňský čtvrtfinalista a obhájce finále z loňského Montrealu utká s Carlosem Alcarazem, nebo Benem Sheltonem.

20:30Karolína Plíšková semifinále na kanadském podniku WTA 1000 z loňského Toronta neobhájí. V Montrealu předloňská finalistka podlehla ve druhém kole 6:7, 2:6 světové jedničce Ize Šwiatekové, s níž prohrála i třetí vzájemný zápas.

Výměna ze zápasu Plíšková – Šwiateková
Livesport

20:01 – Američanka Jessica Pegulaová v Montrealu vykročila za obhajobou semifinále z posledních dvou ročníků turnaje WTA 1000 v Kanadě výhrou nad Kazaškou Julií Putincevovou, kterou v repríze loňského čtvrtfinále porazila 6:4, 6:4. V osmifinále světová trojka narazí na Italku Jasminu Paoliniovou.

19:43Taylor Fritz se na Masters 1000 v Torontu dočkal na třetí pokus premiérové výhry, když po dvou a půl hodinách boje zdolal 7:6, 3:6, 6:3 Francouze Uga Humberta. V osmifinále se osmý nasazený Američan utká s Australanem Alexem de Minaurem, nebo Domácí Gabrielem Diallem.

18:40 – Sedmý hráč světa Andrej Rubljov znovu potvrdil, že se mu na kanadském Masters 1000 nedaří. V Torontu stejně jako loni v Montrealu končí po dvousetové porážce hned po svém úvodním vystoupení, letos podlehl 4:6, 3:6 Američanu Mackenziemu McDonaldovi.

18:22 – Světová sedmička Coco Gauffová po nedělním nejcennějším triumfu ve Washingtonu vstoupila do turnaje WTA 1000 v Montrealu jednoznačnou výhrou 6:2, 6:2 nad Britkou Katie Boulterovou a vyhrála pátý zápas v řadě, v nichž ztratila dohromady jen 23 gamů. V osmifinále devatenáctiletá Američanka čeká na vítězku šlágru mezi Markétou Vondroušovou a Caroline Wozniackou.

18:21Tereza Martincová na turnaji WTA 125k v polském Grodzisku Mazowietském, kde se zápasy kvůli dešti přesunuly do haly, zdolala 4:6, 7:5, 6:3 Lotyšku Darju Semenistou, přestože ve druhém setu prohrávala 2:5 a ve třetím 1:3. Ve čtvrtfinále třetí nasazená Češka narazí na Ukrajinku Dajanu Jastremskou.

17:14 – Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová se po nedělním nejcennějším triumfu veze na vítězné vlně i na antukovém podniku ITF W25 v Lipsku, kde odstartovala výhrou 6:3, 6:2 nad Lotyškou Danielou Vismaneovou. O čtvrtfinále si nejvýše nasazená Čeka zahraje s krajankou Anetou Kučmovou.

15:58Gabriela Knutsonová vyhrála na podniku 125k v Polsku včetně kvalifikace tři zápasy, ale do svého největšího čtvrtfinále nepostoupila. Šestadvacetiletá Češka podlehla v deštěm přerušovaném utkání druhého kola 2:6, 6:4, 1:6 Nomě Nohaové Akugueové, finalistce nedávné akce WTA v Hamburku.

13:28Martin Krumich vypadl na challengeru v Německu hned v prvním kole a nenavázal na zvládnutou dvoukolovou kvalifikaci. Dvacetiletý Čech podlehl po více než třech hodinách boje 7:6, 5:7, 4:6 Denisovi Jevsejevovi z Kazachstánu. Na vítězství v hlavních soutěžích challengerů čeká od loňského června.

08:14 – "Opět to byl neuvěřitelný boj, ta energie tady je úžasná. Od prvního do posledního míčku jsem se snažila udržet v zápase, protože Caroline je skvělá tenistka a hraje strašně rychle. Já musela dobíhat každý míč a snažila se zůstat v klidu," komentovala Marie Bouzková výhru nad světovou šestkou Caroline Garciaovou i ve čtvrtém vzájemném střetnutí. 

Rozhovor s Marií Bouzkovou po výhře nad Caroline Garcaiovou
Livesport

5:12 – Viktoria Azarenková si před úterním šlágrem druhého kola na podniku WTA 1000 v Montrealu proti Sloane Stephensové obnovila zranění a ze soutěže odstoupila. "Během rozehrávky na dnešní zápas jsem si obnovila vleklé zranění. Myslela jsem, že už je to vyřešené, ale bohužel se to znovu vrátilo a musím z turnaje odstoupit," oznámila zklamaná dvojnásobná vítězka Australian Open. Američanka v osmifinále čeká na vítězku duelu mezi Jelenou Rybakinovou a Jennifer Bradyovou, jejichž souboj byl v tie-breaku prvního setu přerušen kvůli dešti a dohrávat se bude ve středu.

4:53 – Jiří Lehečka v Torontu své maximum na turnajích Masters 1000 nevyrovnal. Ve druhém kole český tenista ani na druhý pokus nenašel recept na světovou pětku Caspera Ruuda, kterému v nočním duelu podlehl po nevyužití dvou setbolů v první sadě a ztrátě třinácti fiftýnů v řadě v závěru utkání 6:7, 4:6.

Dvě výměny ze zápasu Lehečka – Ruud
Livesport

4:40 – Marie Bouzková vyhrála s Francouzkou Caroline Garciaovou i čtvrtý vzájemný zápas a první mimo trávu. Na podniku WTA 1000 v Montrealu nad světovou šestkou zvítězila 6:4, 4:6, 6:2 a připsala si 9. skalp hráčky TOP 10. V osmifinále se utká s Darjou Kasatkinovou, nebo Annou Blinkovovou.

Dva momenty ze zápasu Bouzková – Garciaová
Livesport

4:34 – Camila Giorgiová vykročila za obhajobou triumfu z předloňského turnaje WTA 1000 v Montrealu už v kvalifikaci a nyní na cestě za zopakováním svého životního úspěchu pokračuje i v hlavní soutěži. Do té jednatřicetiletá Italka vstoupila výhrou 6:3, 6:2 nad domácí US Open 2019 Biancou Andreescuovou.

4:29 – Dvanáctý hráč světa Félix Auger-Aliassime pokračuje v trápení i na amerických betonech. Z krize se kanadský tenista nedostal ani na domácím Masters 1000 v Torontu, kde v úvodním kole podlehl v den 23. narozenin podobně jako předloni na olympiádě 4:6, 4:6 Australanu Maxi Purcellovi a od konce března tak prohrál sedmý z osmi duelů. Porazit za tu dobu dokázal jen člena druhé světové stovky.

4:25 – Daniel Evans náročný program po rychlém přesunu z Washingtonu, kde v neděli slavil druhý a nejcennější titul, ve vítězný vstup do Masters 1000 v Torontu neproměnil. Třiatřicetiletý Brit v úvodním kole podlehl 6:7, 5:7 domácímu kvalifikantovi Gabrielu Diallovi, který zaznamenal premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP.

1:01 – Karolína Plíšková se v Montrealu na středeční singlový zápas proti světové jedničce Ize Šwiatekové výhrou ve čtyřhře nenaladila. S Chorvatkou Donnou Vekičovou v 1. kole podlehly 3:6, 6:4, 8:10 kanadsko-australské dvojici Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová a česká tenistka tak neukončila už 15 měsíců dlouhé čekání na deblovou výhru.