Tennis Tracker: Bývalá světová čtyřka Nišikori se vrátil porážkou, Kolář neuspěl na challengeru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bývalá světová čtyřka Nišikori se vrátil porážkou, Kolář neuspěl na challengeru

Nišikori odehrál svůj první zápas po osmi měsících.
Nišikori odehrál svůj první zápas po osmi měsících.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 21. března?

22:29Ljudmila Samsonovová odehrála v letošní sezoně osm turnajů a na šesti z nich ztroskotala hned na první soupeřce. Světová patnáctka zaregistrovala poslední takový nezdar na akci WTA 1000 v Miami, když prohrála 1:6, 6:4, 3:6 s Julií Putincevovou.

21:25 – Félix Auger-Aliassime si na Masters v Miami zahraje o teprve druhou letošní vítěznou sérii na venkovních betonech. Semifinalista z roku 2019 odvrátil všech pět brejkbolů a v úvodním duelu přehrál po necelých dvou hodinách 7:5, 6:4 kvalifikanta Adama Waltona. Trápící se Kanaďan vyzve ve druhém kole bývalého finalistu Alexandera Zvereva (H2H 5:2).

Sestřih zápasu Auger-Aliassime - Walton.
Livesport

21:15Caroline Wozniacká skončila na tisícovce v Miami ve druhém kole, přestože ve druhé sadě vedla 5:2 a měla k dispozici i mečbol. Bývalá finalistka nakonec po více než třech hodinách podlehla 7:5, 5:7, 4:6 Anhelině Kalininové a nenaváže na čtvrtfinále z Indian Wells. Ukrajinka ve třetím kole vyzve Arynu Sabalenkovou, nebo Paulu Badosaovou.

21:11 Maria Sakkariová zakončila poslední dva starty na Miami Open hned po úvodním zápase, ovšem letos stejný scénář nepřipustila a poradila si snadno 6:2, 6:2 s rozjetou Yue Yuan. O osmifinále si semifinalistka ročníku 2021 zahraje s Darjou Savilleovou, nebo Dajanou Jastremskou.

20:32Kei Nišikori v posledních letech bojuje s neustálými zdravotními problémy. Bývalý čtvrtý hráč světa a grandslamový finalista se loni vrátil po téměř dvouleté pauze, ovšem odehrál jen čtyři turnaje a na probíhající akci v Miami absolvoval svůj první zápas po osmi měsících. Finalista floridského Masters z roku 2016 v něm prohrál jasně 3:6, 4:6 se Sebastianem Ofnerem.

17:32Brenda Fruhvirtová i vinou zdravotních potíží nedotáhla skvěle rozehraný úvodní set proti světové třicítce Katie Boulterové a za stavu 6:7, 0:1 se rozhodla utkání skrečovat. Britka si tak v Miami zahraje o své premiérové osmifinále na podnicích WTA 1000, její soupeřkou bude Diane Parryová, nebo Beatriz Haddadová Maiaová. Více informací najdete v článku.

14:21 – Zdeněk Kolář skončil svou pouť na challengeru v chorvatském Zadaru v osmifinále, když duel s domácím Ninem Serdarušičem prohrál ve třech setech 6:2, 3:6 a 2:6. Kolář dovolil chorvatskému protivníkovi srovnat vzájemnou bilanci na 2:2 a i v novém týdnu zůstane na začátku třetí stovky žebříčku ATP.

07:21 – S tragickou smrtí bývalého přítele se vyrovnávající Aryna Sabalenková dostala od pořadatelů turnaje WTA 1000 v Miami o den volna navíc. K úvodnímu zápasu proti Paule Badosaové měla světová dvojka nastoupit ve čtvrtek, nakonec se ale se svou španělskou kamarádkou utká až v pátek.

07:15Aryna Sabalenková se prostřednictvím svého agenta stručně vyjádřila k tragickému úmrtí bývalého běloruského hokejisty Konstantina Kolcova, s nímž donedávna tvořila pár. "Konstantinova smrt je nemyslitelná tragédie a i když jsme spolu už nebyli, mám zlomené srdce. Prosím, respektujte mé soukromí i soukromí jeho rodiny v této těžké době," vydala Sabalenková prohlášení zveřejněné na sociálních sítích.

06:30 – Bývalá světová čtyřka a aktuálně 54. hráčka žebříčku WTA Sofia Keninová už přes dva měsíce čeká na vítězný zápas. Sedmou porážku v řadě pětadvacetiletá Američanka utrpěla na domácí půdě v Miami, kde podlehla 2:6, 6:4, 3:6 krajance Katie Volynetsové a letošní bilanci si zhoršila na 1:8.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

06:00 – Předloňská finalistka Naomi Ósakaová vstoupila do turnaje WTA 1000 v Miami výhrou 6:3, 6:4 nad Italkou Elisabettou Cocciarettovou. Ve druhém kole se bývalá světová jednička střetne v duelu elitních tenistek pokračujících v comebacku po mateřské pauze stejně jako před šesti lety s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (H2H 3:3), na kterou narazí poprvé od Australian Open 2019. "Minulý rok jsem s obdivem sledovala její cestu Wimbledonem. Bude to neuvěřitelná čest si proti ní zase jednou zahrát," řekla šestadvacetiletá Japonka.