Rána pro Sabalenkovou. Ve věku 42 let zemřel její přítel Konstantin Kolcov, bývalý hráč NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rána pro Sabalenkovou. Ve věku 42 let zemřel její přítel Konstantin Kolcov, bývalý hráč NHL
Aktualizováno
Aryna Sabalenková utrpěla ztrátu blízkého člověka.
Aryna Sabalenková utrpěla ztrátu blízkého člověka.Profimedia
Světová dvojka a vítězka Australian Open Aryna Sabalenková (25) znovu truchlí po náhlém úmrtí blízkého člověka. Necelých pět let po smrti tatínka přišla o přítele Konstantina Kolcova, s nímž tvořila pár již téměř tři roky. Bývalý běloruský hokejista, který nastupoval i v NHL za Pittsburgh Penguins, zemřel ve věku 42 let. Podle informací agentury AFP vyšetřuje policie jeho smrt jako sebevraždu. Běloruská tenistka se navzdory tragické události zúčastní probíhajícího turnaje WTA 1000 v Miami.

Když bylo v listopadu 2019 Aryně Sabalenkové 21 let, zemřel jí ve věku pouhých 43 let tatínek Sergej. Měli společný sen – být v 25 letech světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou. Oba velké tenisové cíle rodačka z Minsku splnila, loni v čele žebříčku WTA strávila 8 týdnů a dvakrát vyhrála Australian Open (2023 a 2024).

Nyní se však pětadvacetiletá Běloruska musí vyrovnávat s další bolestivou ránou. Ve věku pouhých 42 let jí zemřel přítel a bývalý úspěšný hokejista Konstantin Kolcov. Podle médií byl se Sabalenkovovou v Miami. Pár tvořili od června 2021, všechny své velké úspěchy tak prožívala po jeho boku.

Kolcov reprezentoval Bělorusko na olympijských hrách v letech 2002 a 2010. Tři sezony nastupoval v NHL za Pittsburgh Penguins. V roce 2008 vyhrál ruskou Superligu v barvách týmu Salavat Julajev Ufa, do kterého se nedávno vrátil jako asistent trenéra.

"S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřel trenér Salavatu Julajev Konstantin Kolcov. Byl to silný a veselý člověk. Hráči, kolegové i fanoušci ho milovali a respektovali. Konstantin se navždy zapsal do historie našeho klubu. Ať odpočívá v pokoji," píše se v prohlášení klubu Salavat Julajev.

"Hrozná zpráva. S Koltsym jsem hrál několik let ve Wilkes Barre a Pittsburghu. Jeden z nejrychlejších bruslařů, které jsem kdy viděl, a tak zábavný.  Hlavně s tím jeho přízvukem... Je to hrozné. Myslím na jeho rodinu v této hrozné chvíli," uvedl na sociální síti X bývalý americký hokejista Ryan Whitney.

Aktuálně druhá hráčka světa Sabalenková po lednové obhajobě triumfu v Melbourne prohrála dva ze čtyř zápasů. Naposledy minulý týden v Indian Wells vypadla v osmifinále s Američankou Emmou Navarrovou. Za pár dní by měla navzdory tragické události vstoupit proti vítězce duelu mezi Simonou Halepovou a Paulou Badosaovou do dalšího turnaje WTA 1000 v Miami. Nebude se však účastnit tiskových konferencí ani během turnaje poskytovat rozhovory. Informaci přinesla americká televizní stanice Tennis Channel.

Kvůli úmrtí v rodině se v Miami nepředstaví ani světová osmička Markéta Vondroušová, která se vrátila domů kvůli poslednímu rozloučení s milovaným dědečkem.