Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fritz přepsal historii amerického tenisu, Tabilo navázal na skalp Djokoviče

Fritz jako první Američan v historii prošel do čtvrtfinále všech tří antukových Masters.
Fritz jako první Američan v historii prošel do čtvrtfinále všech tří antukových Masters.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje v úterý 14. května?

Hlavní události

19:30Daniil Medveděv nedokáže obhájit ani 20. titul a neukončí rok dlouhé čekání na triumf. Na Masters v Římě, kde loni získal jedinou trofej z antuky, druhý nasazený Rus skončil v osmifinále po porážce 1:6, 4:6 s Američanem Tommym Paulem.

Sestřih zápasu

Daniil Medveděv prohrál s Tommym Paulem
Livesport

19:18Hubert Hurkacz na antukovém Masters 1000 v Římě udolal 5:7, 7:6, 6:4 Argentince Sebastiána Báeze, přestože prohrával 5:7 a 1:3, a poprvé v italské metropoli postoupil do čtvrtfinále. V něm se polský tenista utká s Daniilem Medveděvem, nebo Tommym Paulem.

Sestřih zápasu

Hubert Hurkacz otočil bitvu se Sebastiánem Báezem
Livesport

14:02Taylor Fritz zakončil všech šest předchozích startů na Masters v Římě nejpozději ve druhém kole, ovšem letos ve Foro Italico potvrzuje velmi dobrou antukovou formu a jako první Američan v historii postoupil do čtvrtfinále všech tří antukových tisícovek. V osmifinále odvrátil všech 11 brejkbolů Grigora Dimitrova, světovou desítku porazil 6:2, 6:7, 6:1 a v dalším kole vyzve bývalého šampiona Alexandera Zvereva, nebo Nuna Borgese.

13:40Alejandro Tabilo zdolal v osmifinále v Římě 7:6, 7:6 Karena Chačanova, navázal na senzační skalp světové jedničky Novaka Djokoviče a vylepšil své maximum na podnicích Masters. Ve svém největším čtvrtfinále v kariéře nastoupí proti Zhizhen Zhangovi, nebo Thiagovi Monteirovi.

Další zprávy

22:26Coco Gauffová na antuce v Římě porazila 7:6, 6:1 Číňanku Qinwen Zheng a jako první si ještě před oslavou 21. narozenin připsala 61. výhru na turnajích prestižní kategorie WTA 1000 (od roku 2009), když překonala rekord Dánky Caroline Wozniacké. V semifinále se dvacetiletá Američanka střetne stejně jako před třemi lety s Igou Šwiatekovou (H2H 1:9).

20:31 – Stefanos Tsitsipas na antukovém Masters v Římě zametl 6:1, 6:2 s Australanem Alexem de Minaurem, oplatil mu porážku z letošního Acapulka, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 13:2 a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů. O již čtvrté římské semifinále si řecký finalista z roku 2022 zahraje s nepříliš oblíbeným soupeřem Chilanem Nicolasem Jarrym (H2H 2:3).

17:55Nicolás Jarry v Římě po setech 7:5, 6:3 zastavil rozjetého kvalifikanta Alexandreho Müllera, který nedokázal navázat na senzační skalp Andreje Rubljova. Chilan je ve čtvrtfinále na Masters potřetí v kariéře a o premiérové semifinále se popere se Stefanosem Tsitsipasem, nebo Alexem de Minaurem.

17:23Alexander Zverev pokračuje na Masters v Římě v dominantních výkonech. Největší favorit horní poloviny pavouka si v osmifinále poradil 6:2, 7:5 s Nunem Borgesem a popáté si zahraje čtvrtfinále ve Foro Italico. Šampion ročníku 2017 v něm narazí na Taylora Fritze (H2H 4:3).

16:13Vít Kopřiva se v tomto týdnu vrátil na challengery a přerušil sérii tří turnajů, na kterých se nedostal přes první kolo hlavní soutěže. V portugalském Oeirasu začal výhrou 6:2, 7:5 nad kvalifikantem Juanem Pablem Ficovichem. Ve druhém kole se nasazená čtyřka utká s Gastaem Eliasem, nebo Jorisem De Loorem.

16:01 Zhizhen Zhang nedokázal obhájit čtvrtfinálovou účast na předchozím Masters v Madridu, ale v Římě mezi nejlepší osmičku postoupil a bodovou ztrátu vykompenzoval. V osmifinále přehrál 7:6, 6:3 kvalifikanta Thiaga Monteira a může se stát prvním čínským semifinalistou prestižních tisícovek, pokud porazí Alejandra Tabila (H2H 1:0).

15:35 – Světová jednička Iga Šwiateková znovu po dvou týdnech stejným skóre 6:1, 6:3 deklasovala kolegyni z TOP 20 žebříčku Madison Keysovou a pokračuje v útoku na už třetí triumf na antukové tisícovce v Římě. Šampionka ročníků 2021-22 bude v semifinále čelit vítězce souboje hráček TOP 10 mezi Coco Gauffovou a Qinwen Zheng. Více informací najdete v článku.

15:33Michael Vrbenský na challengeru v Tunisu na zvládnutou kvalifikaci nenavázal, v prvním kole hlavní soutěže nestačil 5:7, 3:6 na nasazenou dvojku a bývalého 23. hráče pořadí Damira Džumhura.

14:18Jesika Malečková absolvovala před pár dny na podniku W75 v Praze své největší semifinále v kariéře a ve skvělé formě pokračuje na akci 125k v Parmě. Devětadvacetiletá Češka, která se jako náhradnice dostala do kvalifikace, porazila v prvním kole hlavní soutěže 3:6, 6:4, 6:3 nasazenou pětku Yafan Wang a na 12. pokus zapsala svůj premiérový skalp TOP 100. Její další soupeřkou bude Emiliana Arangová, či Lucrezia Stefaniniová.

13:59Barbora Palicová už na pátém turnaji v řadě skončila nejpozději v prvním kole hlavní soutěže. Dvacetiletá Češka zvládla na podniku W75 v chorvatském Záhřebu finále kvalifikace, ale v prvním kole prohrála jasně 3:6, 2:6 s domácí divokou kartou Tarou Würthovou.

10:50 – Aryna Sabalenková po triumfu na Australian Open odehrála 17 zápasů a již potřinácté musela do třetího dějství. Na antuce v Římě už podruhé otočila nepříznivý vývoj 0:1 na sety, dvojnásobnou šampionku Elinu Svitolinovou udolala po třech odvrácených mečbolech v nočním zápase 4:6, 6:1, 7:6 a zkompletovala osmičku čtvrtfinalistek. O místo v semifinále se světová dvojka utká s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (H2H 2:0).