Tennis Tracker: Turnaj v Miami komplikuje déšť, Forejtek vyrovnal challengerové maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Turnaj v Miami komplikuje déšť, Forejtek vyrovnal challengerové maximum
Tenisty v Miami trápí déšť
Tenisty v Miami trápí déšťProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. března?

23:54 – Světová šestnáctka Jekatěrina Alexandrovová letos už podruhé porazila Donnu Vekičovou. V Miami ruská tenistka přehrála chorvatskou přemožitelku Karolíny Plíškové 6:3, 6:4 a přerušila sérii tří zápasů, v nichž neuhrála ani set. O osmifinále si loňská čtvrtfinalistka zahraje s krajankou Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 1:1), jež bude usilovat o vyrovnání floridského maxima z let 2010 a 2011.

23:37 – Světová dvojka Aryna Sabalenková se jen pár dní po tragickém úmrtí bývalého přítele dokázala zkoncentrovat na svůj úvodní zápas na turnaji WTA 1000 v Miami. Běloruská tenistka porazila 6:4, 6:3 španělskou kamarádku Paulu Badosaovou a po třetí výhře v řadě otočila vzájemnou bilanci na 3:2. O osmifinále si zahraje s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou (H2H 0:0).

23:31 – Světová trojka Coco Gauffová se dlouhým čekáním na své úvodní vystoupení v Miami rozhodit nenechala. Čerstvě dvacetiletá Američanka si poradila s Argentinkou Nadiou Podoroskou hladce 6:1, 6:2 a postoupila do 3. kola.

23:22 – Jakub Menšík, Jiří Lehečka a teď i Tomáš Macháč. Andrej Rubljov ztroskotal už na třetím ze čtyř posledních turnajů během 29 dní na raketě českého mladíka. Macháč si na světovou šestku vyšlápl po šestihodinovém čekání kvůli dešti v Miami, kde zvítězil bez ztráty servisu 6:4, 6:4, na sedmý pokus si připsal premiérový skalp člena TOP 10 a poprvé postoupil do 3. kola turnaje Masters 1000. V něm vyzve dvojnásobného šampiona Brita Andyho Murrayho, nebo Argentince Tomáse Martína Etcheverryho.

Sestřih zápasu Rubljov – Macháč.
Livesport

22:10 – Páteční program na turnaji v Miami může po více než šestihodinovém zpoždění kvůli dešti začít. Pořadatelé již vysušili kurty, na které po 17. hodině floridského času nastupuje Tomáš Macháč proti Andreji Rubljovovi či Aryna Sabalenková proti kamarádce Paule Badosaové. Během večera má však Miami znovu skrápět vydatný a vytvrvalý déšť a z desítek naplánovaných zápasů se zřejmě příliš odehrát nestihne.

21:49Marta Kosťuková dnes v Miami nenastoupí kvůli nemoci ke svému úvodnímu zápasu. Místo Ukrajinky si proti Nizozemce Arantxe Rusové zahraje Francouzka Océane Dodinová, jež dostává druhou šanci jako šťastná poražená kvalifikantka.

16:16 – Úspěšný kvalifikant Jonáš Forejtek na antuce v chorvatském Zadaru porazil 6:3, 1:6, 6:4 Rakušana Lukase Neumayera, připsal si pátou výhru v řadě a ukončil téměř dvouleté čekání na své čtvrté challengerové semifinále. O premiérové finále si třiadvacetiletý Čech zahraje se Slovákem Jozefem Kovalíkem (h2h 1:0).

15:57Dominika Šalková na turnaji ITF W75 ve slovinském Mariboru porazila 6:4, 6:1 Jekatěrinu Maklavovovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále. V něm devatenáctiletá Češka narazí na další Rusku Jelenu Pridankinovou (h2h 1:0).

15:48 – Začátek pátečního programu na turnaji ATP Masters 1000 a WTA 1000 v Miami byl kvůli dešti o hodinu posunut. Začít by se mělo v 12:00 (17:00 SEČ), vzhledem k velmi nepříznivé předpovědi počasí se však tenisté na kurt nemusí vůbec dostat. Na zápas 2. kola na Floridě čekají i dva čeští tenisté Tomáš Macháč a Linda Nosková.

12:48 – Srbský tenista Dušan Lajovič v nočním zápase prvního kola v Miami nestačil na Francouze Gaela Monfilse. Zkušenější rodák z Paříže zvítězil ve dvou setech 7:6, 6:4 a ve druhém kole narazí na Australana Jordana Thompsona.

Sestřih utkání Lajovič – Monfils.
Livesport

05:51 – Čerstvý úspěšný obhájce titulu z Indian Wells Carlos Alcaraz v Miami, kde předloni získal první trofej z turnajů Masters a loni vypadl v semifinále, vykročí za zkompletováním prestižního Sunshine Double soubojem s krajanem Robertem Carbállesem (H2H 0:0). Ten si na úvod poradil 7:6, 6:3 s Australanem Aleksandarem Vukicem.

05:46 – Světová čtyřka Jelena Rybakinová vykročila za obhajobou finále na turnaji WTA 1000 v Miami vítězným obratem. Kazašská tenistka, jež kvůli zažívacím potížím odstoupila z Dubaje a neobhajovala titul v Indian Wells, zdolala Dánku Claru Tausonovou po dvou a půl hodinách hry 3:6, 7:5, 6:4. O postup do osmifinále si zahraje s Američankou Taylor Townsendovou (H2H 0:0).

05:42 – Viktoria Azarenková se ve svém úvodním vystoupení v Miami pořádně nadřela, domácí Peyton Stearnsovou zdolala až po bezmála třech hodinách boje 7:5, 3:6, 6:4. Ve třetím kole se trojnásobná běloruská šampionka utká s Qinwen Zheng (H2H 1:0).

05:37 – Kateřina Siniaková posedmé v kariéře a z toho třetí rok po sobě na tisícovce v Miami vzdala zápas na okruhu WTA. Letos ve druhém kole sedmadvacetiletá Češka skrečovala za stavu 6:4, 3:6 a 0:1 světové sedmičce Qinwen Zheng z Číny kvůli problémům s pravým stehenním svalem.

05:34 – Jiří Lehečka vstoupí do turnaje Masters 1000 v Miami zápasem proti Alexeii Popyrinovi (H2H 0:0). Australský tenista na Floridě začal hladkou výhrou dvakrát 6:2 nad Argentincem Facundem Díazem Acostou.

05:31 – Světová desítka Jelena Ostapenková na tisícovce v Miami porazila až po více než dvouhodinovém boji 7:6, 6:4 německou veteránku Lauru Siegemundovou, přestože v prvním setu zahodila vedení 5:2 a celkem sedm setbolů. Ve třetím kole se lotyšská finalistka z roku 2018 střetne znovu po měsíci s Annou Kalinskou (H2H 0:2).

05:26 – Madison Keysová, jež se před dvěma týdny na kurty vrátila po pět měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena, na úvod domácího turnaje WTA 1000 v Miami porazila 6:2, 6:4 ruskou teenagerku Dianu Šnajderovou a poprvé od čtvrtfinále US Open vyhrála zápas bez ztráty setu. O teprve druhé osmifinále z 13 startů na prestižní tisícovce na Floridě se 29letá Američanka utká s Číňankou Xinyu Wang (H2H 1:0).