Tennis Tracker: Gengel a Valentová slaví tituly, finále v Delray Beach odložil déšť

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Gengel a Valentová slaví tituly, finále v Delray Beach odložil déšť
Marek Gengel poprvé v kariéře vyhrál 15 zápasů v řadě
Marek Gengel poprvé v kariéře vyhrál 15 zápasů v řaděProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 18. února?

21:54 – Argentinec Facundo Díaz Acosta porazil ve finále antukového turnaje ATP 250 v Buenos Aires třetího nasazeného Chilana Nicoláse Jarryho ve dvou setech 6:3 a 6:4 a slaví svůj první titul na okruhu. Diaz Acosta startoval v domácím prostředí na divokou kartu a v pěti po sobě jdoucích zápasech neztratil jediný set. Díky premiérovému triumfu se v novém týdnu posune na 59. místo světového rankingu, což bude jeho nové kariérní maximum.

21:24 – Taylor Fritz a Tommy Paul sehrají finálový zápas na turnaji ATP 250 v Delray Beach kvůli nepřízni počasí až v pondělí. Přeloženo je také finále čtyřhry Gonzalez/Skupski vs. Cash/Galloway. Duel Fritze s Paulem by měl začít v 18:30 (ve 12:30 tamního času), čtyřhra už v 16:00 (10:00).

19:57 – Šestnáctiletá Tereza Valentová okořenila svůj první finálový den mezi ženami dvěma triumfy. Krátce po dvouhře na turnaji ITF W15 v tuniském Monastiru ovládla i čtyřhru, ve které triumfovala společně se Slovenkou Renatou Zelníčkovou.

18:20Tereza Valentová dva dny před oslavou 17. narozenin postoupila poprvé do finále turnaje na profesionálním okruhu a ještě v ten samý den ho přetavila v premiérový triumf. Finalistka loňského US Open juniorek slaví na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru, kde v boji o titul porazila 6:3, 6:2 Číňanku Yufei Ren. Česká teenagerka navíc na severu Afriky útočí i na triumf ve čtyřhře po boku Slovenku Renaty Zelníčkové.

18:13 – 21. hráčka světa Caroline Garciaová dál čeká na první výhru od postupu do 2. kola Australian Open. V Dubaji zkušená Francouzka podlehla 6:3, 3:6, 3:6 americké teenagerce Ashlyn Kuegerové a utrpěla čtvrtou porážku v řadě.

17:50Jannik Sinner (22) ve finále halového klání ATP 500 v Rotterdamu složil úspěšný reparát a po triumfu na Australian Open ovládl i svůj druhý turnaj v roce 2024. Celkově 12. titul italský tenista získal po výhře 7:5, 6:4 nad Australanem Alexem de Minaurem (25), s nímž vyhrál i šestý vzájemný zápas, udržel letošní neporazitelnost a zajistil si premiérový posun na post světové trojky.

17:15 – Nezvykle už v únorovém termínu se v příštím týdnu odehraje turnaj ATP 250 v mexickém Los Cabos s kvartetem zástupců TOP 12. Debut si odbyde v roli nasazené jedničky německý tenista Alexander Zverev, titul z loňského srpna bude obhajovat Řek Stefanos Tsitsipas, nasazenou trojkou je poražený finalista loňského ročníku Alex de Minaur z Austrálie a čtyřku tenistů, kteří mají v úvodním kole volný los, doplňuje Nor Casper Ruud. LOS DVOUHRY

16:51 – Španěl Carlos Alcaraz se po porážce ve čtvrtfinále Australian Open a v semifinále v Buenos Aires pokusí zaútočit na první letošní triumf na antukovém turnaji ATP 500 v brazilském Riu de Janeiro. V úvodním kole začne proti domácímu Thiagu Monteirovi, v případném finále by se mohl dočkat odvety za loňský neúspěch v boji o titul proti Britu Cameronu Norriemu.

15:23Vít Kopřiva si pošesté v kariéře zahraje hlavní soutěž na okruhu ATP. V katarském Dauhá šestadvacetiletý Čech prošel bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací, v rozhodujícím utkání přehrál 6:3, 6:1 Němce Maximiliana Marterera, se kterým vyhrál i čtvrtý vzájemný duel. VÍCE V ČLÁNKU

15:20Sloane Stephensová se po 10 letech vrátila na turnaj v Dubaji a na třetí pokus si připsala premiérové vítězství, když Francouzku Claru Burelovou zdolala 6:4, 1:6, 6:2. Ve druhém kole vyzve čerstvou šampionku z Dauhá a světovou jedničku Igu Šwiatekovou (h2h 0:2).

15:06 – Světová čtrnáctka Beatriz Haddadová Maiaová končí na třetím z pěti letošních turnajů v prvním kole. V Dubaji stejně jako před rokem neudržela vedení 1:0 na sety, letos brazilská favortika prohrála 6:4, 4:6, 0:6 s Italkou Jasminou Paoliniovou a také ve třetím vzájemném souboji padla po ztrátě vedení. Dnes vedla dokonce 6:4 a 4:2.

14:30 – V příštím týdnu se v katarském Dauhá uskuteční turnaj ATP 250 a zúčastní se ho minimálně jeden český tenista. Osmnáctiletý Jakub Menšík startující na divokou kartu v úvodu vyzve Španěla Alejandra Davidoviche, v dalších kolech může narazit na britského šampiona z let 2008 a 2009 Andyho Murrayho či nejvýše nasazeného vítěze z roku 2020 Andreje Rubljova. Z kvalifikace se do hlavní soutěže může prodrat ještě Vít Kopřiva.

13:47 – 29letá Jesika Malečková po boku Maji Chwaliňské vyhrála čtyřhru na halovém turnaji ITF W75 v německém Altenkirchenu a raduje se ze svého prvního letošního a celkově 21. deblového titulu. Česko-polský pár ve finále přehrál 6:4, 7:5 německo-švýcarskou dvojici Julia Lohoffová a Conny Perrinová.

13:00Kateřina Siniaková teprve podruhé v sezoně prohrála úvodní zápas, vstup do hlavní soutěže v neděli nezvládla na svém nepříliš oblíbeném turnaji se štědrou dotací v Dubaji. Česká tenistka na podniku WTA 1000 vedla nad ve formě hrající 23. hráčkou světa Emmou Navarrovou 6:4 a 5:3, ale pak ztratila šest her po sobě, pětkrát v řadě prohrála game při svém podání a Američance po více než dvou a půl hodinách boje i vinou 55 nevynucených chyb podlehla 6:4, 5:7, 4:6.

12:00Tereza Valentová dva dny před oslavou 17. narozenin postoupila poprvé do finále turnaje na profesionálním okruhu. Finalistka loňského US Open juniorek se do něj dostala na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru po výhře 6:4, 6:1 nad deblovou parťačkou Radkou Zelníčkovou ze Slovenska. Česká teenagerka bude ještě dnes usilovat o titul ve dvouhře i ve čtyřhře.

11:31Aryna Sabalenková příští týden v Dubaji odehraje svůj první zápas od úspěšné obhajoby triumfu na Australian Open. Do podniku WTA 1000 vstoupí světová dvojka soubojem s neoblíbenou chorvatskou soupeřkou Donnou Vekičovou (h2h 2:5), která si v úvodním kole poradila 6:2, 6:4 s Číňankou Xinyu Wang.

10:18Marek Gengel po nepovedeném loňském roce na akcích vyšší úrovně a dvou porážkách v úvodu nové sezony zaznamenal svou nejdelší sérii bez porážky. Osmadvacetiletý český tenista na oblíbených turnajích ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu vyhrál 15 zápasů v řadě a vybojoval tři tituly během tří týdnů, když v dnešním finále smetl za 67 minut hry 6:2, 6:2 sedmého nasazeného Nizozemce Nielse Viskera. Celkově získal 11. trofej, již podesáté slaví právě na jižním cípu Sinajského poloostrova. VÍCE V ČLÁNKU

10:02 – Předloňská semifinalistka Markéta Vondroušová vstoupí do turnaje WTA 1000 v Dubaji soubojem s Peyton Stearnsovou (h2h 2:0), s níž se během necelého roku utká potřetí. Americká tenistka v prvním kole nečekaně porazila 6:2, 2:6, 6:1 talentovanou šestnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou.

09:46 – 52. hráčka světa Magdalena Frechová před letošní sezonou prohrála všech 23 zápasů proti hráčkám TOP 20, v roce 2024 si však připsala už dvě vítězství. Po výhře nad Caroline Garciaovou na Australian Open si 27letá Polka v prvním kole turnaje WTA 1000 v Dubaji vyšlápla na světovou devatenáctku Jekatěrinu Alexandrovovou, kterou porazila 7:6, 6:3, vyhrála třetí ze čtyř posledních vzájemných duelů a navázala na dvě vítězství z kvalifikace.

09:27Tatiana Mariaová po dvou debaklech v předchozích 10 dnech naopak sama suverénně zvítězila. Na úvod turnaje WTA 1000 v Dubaji šestatřicetiletá Němka smetla 6:2, 6:1 Francouzku Varvaru Gračovovou a na páté ze šesti akcí sezony zvládla své úvodní vystoupení. O překonání letošního maxima si zahraje s vítězkou ukrajinského derby mezi Elinou Svitolinovou a Anhelinou Kalininovou.

07:30 – Američan Taylor Fritz porazil na turnaji v Delray Beach krajana Marcose Girona ve dvou setech 7:6  a 6:2 a z pěti vzájemných zápasů pro sebe získal už čtvrtý. Fritzovi významně pomohlo 10 es a zároveň proměnil čtyři z 15 brejkbolů. Giron po finálové účasti v Dallasu a semifinále v Delray Beach vystoupá v novém týdnu na 44. místo žebříčku ATP, což je jeho kariérní maximum. Fritz si v neděli zahraje finále s dalším Američanem Tommym Paulem.

00:10 Carlos Alcaraz neukončil čekání na titul ani na antuce v Buenos Aires. Španělský obhájce titulu v argentinské metropoli prohrál semifinále s Nicolásem Jarrym ve dvou setech 6:7, 3:6. Chilan si připsal premiérový skalp světové dvojky a postoupil do svého prvního finále od loňského května.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport