Tennis Tracker: Historický moment pro Čínu. Wu Yibing vyhrál turnaj ATP

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Historický moment pro Čínu. Wu Yibing vyhrál turnaj ATP

Wi Yibing se stal prvním čínským tenistou v otevřené éře, který postoupil do finále podniku ATP.
Wi Yibing se stal prvním čínským tenistou v otevřené éře, který postoupil do finále podniku ATP.@DALOpenTennis
První grandslam sezony Australian Open je sice minulostí, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 12. února?
Moment dne ATP předvedli Wu a Isner
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Samsonovová a Bencicová
Livesport CZ

23:12 – Yibing Wu dotáhl svou nečekanou jízdu v hale v Dallasu až na vrchol. První Číňan ve finále turnaje ATP po skalpech Denise Shapovalova či Tylora Fritze našel recept i na tie-breakového 'mága' Johna Isnera, kterého ve strhujícím zápase o titul udolal po odvrácení čtyř mečbolů a dramatickém tříhodinovém boji 6:7, 7:6, 7:6 a stal se prvním čínským vítězem akce ATP.

Sestřih zápasu Wu – Isner
Livesport CZ

18:01 – Marie Bouzková v Dauhá přehrála 6:4, 6:1 krajanku Terezu Martincovou a postoupila do závěrečného třetího kola kvalifikace. O místo v hlavní soutěži se utká s Kanaďankou Rebeccou Marinovou.

17:58 – Belinda Bencicová na čtvrtý pokus porazila Ljudmilu Samsonovovou. Ve finále turnaje WTA 500 v Abú Zabí Švýcarka zvítězila po odvrácení tří mečbolů 1:6, 7:6, 6:4 a získala druhý letošní a celkově osmý titul.

Sestřih zápasu Samsonovová – Bencicová
Livesport CZ

17:42 – Karolína Plíšková ve druhém kole kvalifikace turnaje WTA 500 v Dauhá smetla 6-1 6-2 Britku Harriet Dartovou. O start v hlavní soutěži se šampionka z roku 2017 utká v souboji bývalých finalistek US Open s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

17:22 – Ital Jannik Sinner vylepšil svou skvělou bilanci ve finálových zápasech na 7:1. Čtvrtý ze sedmi titulů slaví v evropské hale, francouzské Montpellier tento týden ovládl po výhře 7:6, 6:3 nad Američanem Maximem Cressym.

Sestřih zápasu Cressy – Sinner
Livesport CZ

17:05 – Anastasia Potapovová získala druhý titul na okruhu WTA. V rakouském v Linci rodačka ze Saratova smetla ve svém celkově pátém finále a prvním v hale 6:3, 6:1 Chorvatku Petru Martičovou.

Sestřih zápasu Martičová – Potapovová
Livesport CZ

14:19 – Zdeněk Kolář (26) na halovém challengeru v litevském Vilniusu ve svém prvním finále po roce a půl neuspěl. Čech v boji o čtvrtý titul a první mimo antuku prohrál 4:6, 4:6 s Britem Liamem Broadym.

13:21 – Tereza Smitková (28) na halovém turnaji ITF W25 v britském Bathu ve svém prvním finále po roce a půl neuspěla. Česká šampionka z roku 2012 podlehla hladce 2:6 a 2:6 Slovence Rebecce Šramkové, s níž v pátém vzájemném střetnutí prohrála poprvé, a neukončila čekání na první triumf od srpna 2018. Bývalá 57. hráčka světa a osmifialistka Wimbledonu 2014 má ve sbírce 9 trofejí, tu nejcennější slavila na podniku WTA 125k v Limoges 2014.

11:32 – Linda Klimovičová na turnaji ITF W15 na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu slaví první titul mezi ženami. Ve finále mladá Češka uspěla na druhý pokus, Slovenku Katarinu Kužmovou zdolala 7:5, 6:7, 6:2. Více informací v článku.

8:59 – Jonáš Forejtek (21) v Delray Beach poprvé kvalifikací turnaje ATP neprojde. V boji o svůj druhý start v hlavní soutěži skončil stejně jako před týdnem v Dallasu hned v prvním kole, na Floridě 21letý Čech prohrál 0:6, 3:6 s Portugalcem Nunem Borgesem a ani ve čtvrtém letošním zápase tak neuhrál set.

8:32 – Do finále turnaje ATP 250 v argentinské Córdobě postoupili stejně jako při premiéře v roce 2019 dva domácí tenisté. Federico Coria (30) v semifinále vyřadil loňského šampiona Španěla Alberta Ramose, zajistil si premiérový posun do Top 50 a zahraje si o svůj první titul. Jeho soupeřem bude Sebastián Báez (22), který v předchozích sedmi měsících prohrál 17 z 18 zápasů.

6:23 – Wu Yibing (23) v hale v Dallasu pokračuje na svém prvním turnaji v roli hráče Top 100 v nečekaném tažení. 23letý Číňan, který nikdy neporazil hráče Top 30 a na okruhu ATP vyhrál jen tři utkání, v semifinále udolal 6:7, 7:5 a 6.4 domácí světovou osmičku Taylora Fritze, zaznamenal životní skalp a jako první čínský tenista na akci ATP postoupil do finále. V něm vyzve dalšího Američana Isnera.

0:29 – "Začal jsem trochu pomalu, ale ve třetím setu jsem se cítil nejlépe v zápase. Teď je hlavním tématem regenerace," pronesl po těžkém boji Isner.

Pozápasový ohlas Johna Isnera
Livesport CZ

0:20 – John Isner (37) tento týden na domácí půdě v Dallasu poprvé ztratil podání, krajana Jeffreyho Wolfa přesto i díky 31 esům (celkově již 94 ve čtyřech duelech) udolal 3:6, 7:5, 7:6 a postoupil do svého 31. finále. O 17. titul a vůbec první z haly si Američan zahraje s Taylorem Fritzem, nebo Yibingem Wu.

Sestřih zápasu Isner – Wolf
Livesport CZ

0:12 – "Sinner je neuvěřitelný hráč, stejně jako Rune, stejně jako všichni ostatní v turnaji. Opravdu se na to těším," pronesl po úspěšné bitvě o finále Cressy.

Pozápasový ohlas Maxime Cressyho
Livesport CZ

0:05 – Maxime Cressy (25) vyhrál i své čtvrté semifinále na okruhu ATP a poprvé postoupil do finále v hale. V noci v Montpellier zdolal 7:5, 6:7 a 7:6 světovou devítku Dána Holgera Runeho, kterému navzdory 10 dvojchybám nenabídl ani jeden brejkbol, oplatil mu porážku z Australian Open a připsal si druhý skalp hráče Top 10. O druhý titul si Američan zahraje s Italem Sinnerem.

Sestřih zápasu Cressy – Rune
Livesport CZ