Vondroušová si v Linci o titul nezahraje. V semifinále nestačila na Potapovovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová si v Linci o titul nezahraje. V semifinále nestačila na Potapovovou

Markéta Vondroušová končí na turnaji v Linzi v semifinále.
Markéta Vondroušová končí na turnaji v Linzi v semifinále.Profimedia
Markéta Vondroušová (23) v hale v Linci čekání na celkově 6. finále a první od olympiády v Tokiu 2021 neukončila. V semifinále Češka i vinou 45 nevynucených chyb poprvé ve třetím vzájemné duelu nestačila na Anastasii Potapovovou (21), které podlehla 1:6, 7:6 a 3:6.

Markéta Vondroušová loni kvůli operaci zápěstí půl roku nehrála, na podzim se však stihla na kurty vrátit a na menších turnajích a v Billie Jean King Cupu se rychle dostala do zápasového tempa. Ve dvouhře měla bilanci 8:2 a ve čtyřhře 10:1.

V solidních výkonech pokračuje i v úvodu nové sezony, když na všech třech turnajích vyhrála minimálně dva zápasy a tento týden v Linci dokonce poprvé po 12 měsících postoupila do semifinále turnaje WTA. V něm už ale ztroskotala.

Rodačka ze Sokolova poprvé nestačila na o dva roky mladší Anastasii Potapovovou, které ve dvou duelech před čtyřmi lety vždy nadělila kanára a vyhrála hladce ve dvou setech. V Rakousku ale zaspala začátek utkání, spáchala 45 nevynucených chyb při pouhých 24 winnerech a prohrála 1:6, 7:6 3:6.

Po jasně prohraném prvním setu si česká tenistka v tie-breaku druhé sady vynutila rozhodující dějství. V něm prohrávala 1:4 a 15:40 při svém podání, pak však získala 10 z 11 fiftýnů a nadechla se k obratu. Jenže rebrejk nepotvrdila, prohrála 7 z 8 posledních výměn a turnaj pro ni skončil.

Vondroušová marně usilovala o své šesté finále. Naposledy s v něm zahrála na olympiádě v Tokiu 2021, předtím neuspěla ve finále Roland Garros 2021. Jediný titul slavila hned při finálové premiéře již v roce 2017 v hale ve švýcarském Bielu.

Potapovová v Linci zdolala i svou třetí soupeřku po třísetovém boji a popáté v kariéře a poprvé v hale postoupila do finále turnaje WTA.

"Jsem neuvěřitelně šťastná, slovy to nejde popsat. Proti žádné soupeřce se tu nevzdávám a pořád věřím, že můžu vyhrát. To je asi důvod, proč ty těžké zápasy zvládám," radovala se Potapovová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Jediný titul slavila loni v dubnu na antuce v Istanbulu. O druhý triumf se utká s Chorvatkou Petrou Martičovou, která si ve večerním semifinále poradila s nejvýše nasazenou Řekyní Mariou Sakkariovou. Světovou sedmičku zdolala po obratu 3:6, 6:3, 6:4 a zaznamenala svůj osmý skalp hráčky TOP 10, z toho čtvrtý za posledních osm měsíců. Bývalá světová čtrnáctka Martičová postoupila do finále pošesté v kariéře a poprvé v hale. Usilovat bude o třetí titul a první mimo antuku.

Detail zápasu Potapovová – Vondroušová 2:1