Tennis Tracker: Isner nasázel v Dallasu už 40 es, soupeřka Vondroušové odstoupila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Isner nasázel v Dallasu už 40 es, soupeřka Vondroušové odstoupila

John Isner v Dallasu porazil při cestě do čtvrtfinále i Chun-Hsin Tsenga.
John Isner v Dallasu porazil při cestě do čtvrtfinále i Chun-Hsin Tsenga.@DALOpenTennis
První grandslam sezony Australian Open je sice minulostí, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 10. února?
Moment dne ATP předvedli Sonego a Sinner
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Potapovová a Friedsamová
Livesport CZ

23:08 – Maxime Cressy v hale porazil v Montpellier porazil 7:6, 6:4 třetího nasazeného Chorvata Bornu Čoriče a poprvé od loňského července, kdy triumfoval na trávě v Newportu, vyhrál tři zápasy po sobě. O finále si zahraje v odvetě za vyřazení z Australian Open s nejvýše nasazeným Dánem Runem, s nímž dosud neuhrál ani set.

21:33 – Světová čtrnáctka Frances Tiafoe skončila na turnaji v Dallasu ve čtvrtfinále. Semifinalistovi loňského US Open vystavil v souboji domácích hráčů stopku J. J. Wolf, který vyhrál 4:6, 6:3, 6:4.

Sestřih zápasu Wolf –⁠ Tiafoe
Livesport CZ

21:22 – V Montpellier zdolal Holgger Rune 7:6, 7:6 domácího Grégoirea Barréreho a postoupil do semifinále. V něm na nejvýše nasazeného Dána čeká Maxime Cressy.

Sestřih zápasu Rune –⁠ Barrére
Livesport CZ

21:15 – "Udělala jsem několik nevynucených chyb, ale našla jsem způsob, jak to otočit," uvedla po zápase Sakkariová.

Pozápasový ohlas Marie Sakkariové
Livesport CZ

21:12 – Maria Sakkariová v Linci porazila 6:3, 7:6 Chorvatku Donnu Vekičovou, s níž si poradila po sérii tří porážek a teprve potřetí v celkově osmém vzájemném duelu. Do semifinále postoupila nejvýše nasazená Řekyně bez ztráty setu.

Sestřih zápasu Sakkariová –⁠ Vekičová
Livesport CZ

20:09 – Albert Ramos na antuce v Córdobě porazil 6:4, 2:6, 6:1 Portugalce Joaa Sousu, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 8:2 a už jen dvě výhry ho dělí od premiérového obhájení titulu.

19:51 Ve čtvrtfinále turnaje v Abú Zabí si Ruska Ljudmila Samsonovová poradila s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou 6:3, 6:3 a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2. V sobotu si zahraje o finále s Číňankou Qinwen Zheng, kterou loni na podzim porazila ve finále v Tokiu.

Sestřih zápasu Samsonovová –⁠ Kuděrmetovová
Livesport CZ

18:57 – "Rybakina je velmi dobrá hráčka, jedna z nejlepších na světě," smekla po úspěšném zápase před svou soupeřkou Brazilka Haddadová Maiaová.

Pozápasový ohlas Haddadové Maiaové
Livesport CZ

18:55 – "Samozřejmě, že ho znám moc dobře. Hráli jsme spolu Davis Cup, je velmi milý a skromný," pronesl po vítězném italském souboji Sinner na adresu krajana Sonega.

Pozápasový ohlas Jannika Sinnera
Livesport CZ

18:50 – Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová (26) si na turnaji WTA 500 v Abu Dhabí poradila ve třech setech s Kazaškou Jelenou Rybakinovou(23) a postoupila do semifinále, kde narazí na Belindu Bencicovou (25).

Sestřih zápasu Haddadová Maiaová – Rybakinová
Livesport CZ

16:30 – Arthur Fils (18) pokračuje v domácí hale v Montpellieru v životním turnaji a dál sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Francouz si po zkušených veteránech Richardovi Gasquetovi (36) a Robertovi Bautistovi (34) poradil i s letos skvěle hrajícím krajanem Quentinem Halysem (26) (7:6, 6:3) a je už v semifinále. V něm narazí na vítěze italského derby mezi Lorenzem Sonegem (27) a Jannikem Sinnerem (21).

Sestřih zápasu Sonego – Sinner
Livesport CZ

15:55 – Novak Djokovič (35) dle slov jeho nejmladšího bratra Djordjeho zažádal o vstup do USA. Srb, který se po 10. triumfu na Australian Open vrátil do čela žebříčku, by si rád zahrál březnové podniky Masters v Indian Wells a Miami. Spojené státy však podle posledních informací zruší neočkovaným cizincům zákaz vstupu do země až 11. května.

14:39 – Markétě Vondroušové (23) v pátek v Linci stačilo odehrát jen pět gamů. Češka narazila při svém debutu na rakouském halovém podniku i ve třetím zápase na kvalifikantku a Maďarka Dalma Gálfiová (24) jí za stavu 1:4 vzdala. Ve svém prvním semifinále na turnajích WTA po roce se utká s nasazenou Anastasií Potapovovou (21) a zabojuje o své první finále od olympiády v Tokiu 2021.

14:22 – Belinda Bencicová (25) ve čtvrtfinále v Abú Zabí odvrátila všech pět brejkbolů, sama obě šance využila a Shelby Rogersovou (30) přehrála 7:6(5), 6:2. Švýcarka se slovenskými kořeny, která upravila svou letošní bilanci na 10:2, si o své druhé finále v sezoně zahraje s Beatriz Haddadovou Maiaovou (26), či Jelenou Rybakinovou(23).

14:20 – Zdeněk Kolář (26) si po loňském trápení v úvodu letošní sezony vede skvěle. Čech už na třetím challengeru po sobě postoupil do čtvrtfinále a v litevském Vilniusu v něm zdolal 6:3, 4:6 a 6:4 Francouze Antoineho Escoffiera (30). O první finále od září 2021, kdy triumfoval ve Štětíně, se utká s Jorisem de Loorem (29), nebo Cemem Ilkelem (27).

13:37 – Nicolas Mahut (41) se před pár dny nelichotivě vyjádřil k novému formátu Davis Cupu i na adresu Bernarda Giudicelliho. Podle francouzského veterána ztratila jedna z historických týmových soutěží svou prestiž a částečnou odpovědnost podle něj nese právě jeho krajan. "Mahut je ignorant a měl by ukončit kariéru. Třeba by se pak mohl stát novinářem a tím by získal možnost tvrdě kritizovat, což mu jde docela dobře," ohradil se viceprezident ITF.

12:28 – Ve čtvrtek se na antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě představili vítězové tří posledních ročníků. Ve hře se udrželi dva. První letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu Španěl Albert Ramos (35), domácí předloňský šampion Juan Manuel Cerúndolo na místě svého životního úspěchu vyřadil trápící se nasazenou jedničku Diega Schwartzmana. Naopak skončil Chilan Cristian Garín (26), který nestačil na Portugalce Joaa Sousu (33).

12:20 – Clare Tausonová (20) v Linci dál využívá svou druhou šanci. Dánská náhradnice za Kateřinu Siniakovou v Rakousku zdolala 1-6 6:3, 6:4 Italku Camilu Giorgiovou (31), přestože prohrávala 1:6 a 0:2, a poprvé od loňského ledna postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

10:00 – Světová devítka Holger Rune (19) má za sebou premiérový zápas jako nasazená jednička turnaje ATP. V hale v Montpellier roli papírového favorita zvládl, přestože čelil Marcu-Andreovi Hüslerovi (26), s nímž loni prohrál všechny čtyři sety. Ve čtvrtfinále se dánský teenager utká s domácím Grégoirem Barrérem (28), jenž bude usilovat o premiérové semifinále.

9:17 – Americký tenista John Isner zvládl na domácím turnaji v Dallasu už 499. tie-break v kariéře, čímž vylepšil vlastní rekord v počtu vítězných tie-breaků. Pořadí vede před Švýcarem Rogerem Federerem (466).

7:39 – Argentinec Juan Manuel Cerúndolo (21) na domácí antuce v Córdobě, kde předloni získal svůj jediný titul na okruhu ATP, porazil 7:6, 6:1 nejvýše nasazeného krajana Diega Schwartzmana (30), jenž od loňského US Open prohrál 10 z 11 zápasů. Naopak Cerúndolo vylepšil svou bilanci v této sezoně na 14:1 a se svým jediným letošním přemožitelem Hugem Dellienem (29) z Bolívie si zahraje o postup do semifinále.

7:10 – John Isner (37) v Dallasu porazil 6:3, 7:6 Němce Daniela Altmaiera (24), navázal na svou první letošní výhru a po půl roce vyhrál dva zápasy po sobě. Cestou do čtvrtfinále, v němž narazí na překvapení turnaje Emilia Gómeze (31) z Ekvádoru, Američan nasázel již 40 es a úspěšně čelil jedinému brejkbolu.

6:20 – Dallas Open zná kompletní účastníky čtvrtfinále. Jako poslední se mezi elitní osmičku probojovali v Texasu domácí Taylor Fritz, který zdolal 7:6, 6:4 krajana Jacka Socka, a Marcos Giron (29), jenž si poradil s Němcem Oscarem Ottem (29) rovněž ve dvou setech 6:4, 6:3.