Tennis Tracker: Kalininová v Tokiu potvrdila roli favoritky a v osmifinále ji čeká Garciaová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Kalininová v Tokiu potvrdila roli favoritky a v osmifinále ji čeká Garciaová
Kalininová nedala Kruegerové šanci a jasně zvítězila.
Kalininová nedala Kruegerové šanci a jasně zvítězila.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 25. září?

22:18Petra Kvitová v čínském Ningbu krátce po vítězném vstupu do turnaje postoupila již do čtvrtfinále. Bez boje ji do něj pustila Kazaška Julia Putincevová, která po výhře nad Australankou Darjou Savilleovou ze soutěže odstoupila.

20:57Zdeněk Kolář skončil na pátém ze šesti posledních challengerů v prvním kole. Na antuce v portugalské Braze šestadvacetiletý Čech nestačil na Francouze Geoffreyho Blancaneauxe, kterému podlehl 5:7, 6:3, 3:6.

18:01 – "I když jsem zápas dobře začala, nebylo to vůbec snadné. Je tu obrovská vlhkost vzduchu a já tyhle podmínky nemám ráda. Musela jsem si na ně zvyknout. Podání mi moc nefungovalo, ale jsem ráda, že jsem zvládla tie-break. Pak už to ode mě bylo mnohem lepší," komentovala Petra Kvitová svůj vstup do turnaje v Ningbu.

Rozhovor s Petrou Kvitovou po výhře nad Annou-Lenou Friedsamovou
Livesport

17:29Petra Kvitová vstoupila do turnaje WTA 250 v čínském Ningbu výhrou 7:6, 6:1 nad německou kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou, přestože v prvním setu neudržela vedení 5:1. O čtvrtfinále si druhá nasazená Češka zahraje s Kazaškou Julií Putincevovou (h2h 3:0).

Fragmenty ze zápasu Anna-Lena Friedsamová – Petra Kvitová
Livesport

16:01Jošihito Nišioka vstoupil do turnaje ATP v Zhuhai kanárem, ale žádný další set zatím neztratil. Japonec v semifinále přehrál dvakrát 6:4 nebezpečného Aslana Karaceva a popáté v kariéře postoupil na této úrovni do finále. O třetí trofej po Shenzhenu 2018 a Soulu 2022 bude usilovat v souboji s nasazenou jedničkou Karenem Chačanovem.

15:35Alexander Zverev už posedmé v řadě našel recept na Grigora Dimitrova a vzájemnou bilanci upravil na 7:1. V semifinále v čínském Chengdu zvítězil 6:3, 7:6 a podruhé v sezoně prošel do závěrečného kola. O druhý letošní a celkově 21. titul bude bojovat proti Romanovi Safiullinovi. "Celkově jsem s dneškem nadmíru spokojený. Myslím, že to byl zápas na vysoké úrovni, což je vždy, když hraju s Grigorem."

Setbol a mečbol ze zápasu Alexander Zverev – Grigor Dimitrov.
Livesport

15:31 – Na podniku ATP 250 v kazašské Astaně se představí Jiří Lehečka. Nejlepší Čech v žebříčku má díky pozici nasazené čtyřky v úvodním kole volno a ve druhém se utká s Bernabém Zapatou, nebo kvalifikantem. Turnajovou jedničkou je Tallon Griekspoor, z kvalifikace může postoupit Dominik Palán.

14:36Linda Fruhvirtová díky skreči soupeřky ukončila v čínském Ningbu sérii devíti porážek a připsala si své první vítězství po třech měsících. Trápící se bývalé člence TOP 50 žebříčku vzdala za stavu 6:1, 2:6, 0:1 ze svého pohledu Rebeka Masárová. O druhé letošní čtvrtfinále bude česká teenagerka usilovat proti nasazené čtyřce Anně Blinkovové.

Zajímavé výměny ze zápasu Rebeka Masárová – Linda Fruhvirtová.
Livesport

13:39Karen Chačanov hraje v Zhuhai kvůli zdravotní pauze teprve svůj druhý turnaj od French Open a po vítězství 7:5, 6:4 nad Sebastianem Kordou postoupil do svého prvního finále v sezoně. Nejvýše nasazený je tak blízko svému prvnímu triumfu po pěti letech a celkově pátému. V úterý se o něj utká s Jošihitem Nišiokou, či krajanem Aslanem Karacevem.

Setbol a mečbol ze zápasu Karen Chačanov – Sebastian Korda.
Livesport

13:10Roman Safiullin postoupil bez ztráty jediného setu do svého premiérového finále na turnajích ATP. Šestadvacetiletý Rus přehrál v semifinále v Chengdu 6:3, 6:4 světovou osmnáctku Lorenza Musettiho, kterému nenabídl jediný brejkbol. O svůj největší titul se popere s Alexanderem Zverevem, nebo Grigorem Dimitrovem.

12:50Kateřina Siniaková po týdnu opustila post světové jedničky ve čtyřhře. V čele ji vystřídala belgická tenistka Elise Mertensová, jež získala v neděli trofej v Guadalajaře po boku Storm Hunterové. Australanka je nově deblovou dvojkou, Siniaková klesla na třetí příčku. Z první desítky singlistek vypadla Barbora Krejčíková. Žebříčkům nadále kralují Aryna Sabalenková a rekordman v počtu strávených týdnů na tenisovém trůnu (392 týdnů) Novak Djokovič.

12:37 – "Upřímně jsem nečekala, že dnes budu hrát tak dobře. Byla jsem připravená na opravdu těžký zápas. Jsem velmi spokojená se svým výkonem. Přitom jsem se necítila fyzicky úplně nejlépe," řekla obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová po suverénní výhře nad Tatjanou Mariaovou v Tokiu.

Pozápasový ohlas Ljudmily Samsonovové.
Livesport

12:23Věra Zvonarevová až na 10. letošním turnaji přešla přes první kolo hlavní soutěže, což se jí povedlo po roce a půl. Devětatřicetiletá ruská veteránka zdolala v čínském Ningbu po více než třech hodinách 6:4, 4:6, 7:6 nasazenou sedmičku Katie Boulterovou. Na první čtvrtifnále na nejvyšší tour od března 2021 bude bývalá světová dvojka a dvojnásobná grandslamová finalistka útočit proti Claře Tausonové.

11:57Vít Kopřiva si mohl už na třetím challengeru v řadě zahrát finále a v případě triumfu se premiérově posunout do elitní stovky žebříčku. V rakouském Bad Waltersdorfu však nezvládl semifinálovou dohrávku, ke které ale nemuselo vůbec dojít. Šestadvacetiletý Čech měl totiž v neděli možnot utkání dopodávat a také disponoval pěti mečboly. S domácím Dennisem Novakem nakonec prohrál 6:3, 6:7, 2:6.

11:54Ljudmila Samsonovová suverénně vykročila za obhajobou titulu na "pětistovce" v Tokiu. Nasazená sedmička smetla za hodinu hry 6:0, 6:2 Tatjanu Mariaovou a i svůj šestý zápas v tomto dějišti zvládla ve dvou setech. O postup do čtvrtfinále se utká s vítězkou ruského derby mezi Annou Kalinskou a Jekatěrinou Alexandrovovou.

Setbol a mečbol ze zápasu Tatjana Mariaová – Ljudmila Samsonovová.
Livesport

10:28Linda Nosková nastoupí v úterý k utkání prvního kola na akci WTA 500 v japonském Tokiu, ale nasazené trojce Jeleně Rybakinové nakonec čelit nebude. Světová pětka, která nedostala volný los pro úvodní kolo a stěžovala si na změnu pravidel na poslední chvíli, se z turnaje odhlásila a talentovaná česká teenagerka se tak utká s domácím lucky loserem Himeno Sakacumeovou.

10:20Sofia Keninová během pouhých dvou týdnů trojnásobně vylepšila svůj ranking. Bývalá světová čtyřka a šampionka Australian Open 2020 se díky finále na "pětistovce" v San Diegu a semifinále na WTA 1000 v Guadalajaře vyšplhala z 93. na 31. místo.

10:06 – Po Caroline Garciaové už zná svou úvodní soupeřku na podniku WTA 500 v Tokiu také turnajová dvojka Jessica Pegulaová. Nejlepší Američanka v žebříčku se utká s Cristinou Bucsaovou, která za hodinu a čtvrt smetla 6:1, 6:2 domácí kvalifikantku Rinu Saigóovou. Španělka bude usilovat o své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a první skalp TOP 10.

06:10Anhelina Kalininová porazila na turnaji v Tokiu Ashlyn Kruegerovou 6:3, 6:1 a zahraje si osmifinále. Tam šestadvacetiletou Ukrajinku čeká pátá nasazená hráčka turnaje Caroline Garciaová. "Bylo vždy mým snem zahrát si v Japonsku. Byla jsem tu před mnoha lety coby juniorka a teď jsem přijela jako profesionálka a znamená to pro mě hodně. Ještě k tomu jsem vyhrála na centru hned v první hrací den."

Zajímavé výměny ze zápasu Ashlyn Kruegerová – Anhelina Kalininová.
Livesport

02:00 – Američan David Haggerty byl znovu zvolen předsedou Mezinárodní tenisové federace ITF. Na výročním valném shromáždění v mexickém Cancúnu získal takřka 73 procent hlasů a čeká ho třetí čtyřleté funkční období. Poprvé byl do čela ITF zvolen v roce 2015. Pro Haggertyho ve volbách hlasovalo 318 ze 436 účastníků. Ke zvolení potřeboval alespoň 219 hlasů. Jeho protikandidátem byl šéf německého tenisového svazu Dietloff von Arnim, který získal 118 hlasů.