Tým světa v Laver Cupu míří za obhajobou. Ve Vancouveru vede nad Evropany už 10:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tým světa v Laver Cupu míří za obhajobou. Ve Vancouveru vede nad Evropany už 10:2

Výběr světa vede v Laver Cupu 10:2.
Výběr světa vede v Laver Cupu 10:2. Profimedia
Tým světa dělí v Laver Cupu po dvou dnech jediná výhra od úspěšně obhajoby loňského triumfu. Ve Vancouveru vede nad výběrem Evropy už 10:2, když v sobotu získali po dvou bodech Taylor Fritz, Frances Tiafoe a ve čtyřhře Félix Auger-Aliassime s Benem Sheltonem. Dosud jediný úspěch Evropanů zaznamenal Nor Casper Ruud.

První čtyři ročníky Laver Cupu vyhrál Tým Evropy a za vítězstvím kráčel i loni v londýnské O2 Areně. Během závěrečného dnu ale i kvůli porážce Novaka Djokoviče s Félixem Augerem-Aliasimem neudržel vedení 8:4 a Frances Tiafoe po odvrácení čtyř mečbolů proti Stefanosi Tsitsipasovi rozhodl o premiérovém triumfu Týmu světa.

Vítězství nyní výběr nehrajícího kapitána Johna McEnroea obhajuje v domácím prostředí ve Vancouveru a po prvních dvou dnech je blízko k úspěšné obhajobě. V pátek vyhrál všechny čtyři duely a v sobotu přidal další tři výhry (za dva body) ze čtyř soubojů.

Rubljov –⁠ Fritz 2:6, 6:7

V úvodním duelu sobotního programu uspěl Taylor Fritz, jenž v duelu hráčů TOP 10 porazil 6:2, 7:6 Andreje Rubljova.

Ruud –⁠ Paul 7:6, 6:2

Až za stavu 0:6 přinesl první body do šatny výběru Evropy Nor Casper Ruud, který přehrál 7:6, 6:2 Tommyho Paula. 

Hurkacz –⁠ Tiafoe 5:7, 3:6

Svět ale svůj náskok znovu nevýšil. Ve dvouhře bodoval Frances Tiafoe a večer uspěli ve čtyřhře Félix Auger-Aliassime s Benem Sheltonem.

V neděli výhry za tři body

Letos v soutěži poprvé nestartuje žádný zástupce z Big 3, z TOP 10 jsou v Kanadě jen tři zástupci. Šanci na štědře dotované akci tak dostává spousta nováčků.,

Exhibiční týmová soutěž se uzavře v neděli, kdy bude mít každá výhra cenu tří bodů. Tým Evropy tak už nesmí prohrát jediný duel, pokud chce vývoj otočit.

Příští ročník bude hostit Berlín.

Výsledky Laver Cupu