Tennis Tracker: Kolář úspěšně vstoupil do challengeru v Německu, v deblu postupuje Sisková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kolář úspěšně vstoupil do challengeru v Německu, v deblu postupuje Sisková

Zdeněk Kolář si připsal teprve druhou letošní výhru
Zdeněk Kolář si připsal teprve druhou letošní výhruProfimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 30. ledna?

22:47 – Nejvýše nasazený Dán Holger Rune vstoupí do halového turnaje v Montpellier zápasem proti antukovému specialistovi Pablu Llamasovi. Španělský kvalifikant v úvodním kole zdolal 7:6, 7:5 domácího veterána a trojnásobného šampiona Richarda Gasqueta, který včetně challengeru utrpěl čtvrtou soutěžní porážku v řadě a po nedávném vypadnutí z TOP 100 dál klesá světovým žebříčkem.

20:50 – Deblový specialista Petr Nouza na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier slaví první letošní výhru. Pětadvacetiletý Čech v premiérovém vystoupení po boku nizozemského veterána Robina Haaseho po obratu porazili 3:6, 6:2, 10:7 britsko-americké duo Julian Cash a Robert Galloway.

19:42 – Bývalá světová jednička Angelique Kerberová po mateřské pauze prohrála šestý ze sedmi zápasů. V prvním kole halového klání v Linci, kam se vrátila poprvé od triumfu v roce 2013, šestatřicetiletá Němka podlehla hladce 1:6, 3:6 Italce Lucii Bronzettiové.

18:08 – Bývalá světová desítka Denis Shapovalov zaznamenal své první vítězství od loňského Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan, který se na začátku sezony vrátil na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním levého kolena a v prvních dvou duelech neuhrál ani set, v hale v Montpellier přehrál 6:1, 6:3 domácího Huga Gastona.

17:05Linda Fruhvirtová v Hua Hin pár hodin po úspěchu ve dvouhře marně usilovala o první letošní výhru ve čtyřhře. S Ruskou Dianou Šnaiderovou neudržely vedení 7:5 a 5:2 a po nevyužití tří mečbolů v řadě podlehly čínské dvojici Hanyu Guo a Xinyu Jiang 7:5, 5:7, 2:10.

16:17Clara Tausonová na halovém turnaji WTA 250 v Linci znovu po roce po obratu zdolala italskou šampionku z roku 2018 Camilu Giorgiovou. Jednadvacetiletá Dánka tentokrát zvítězila 3:6, 6:3, 6:3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0. O obhájení loňského čtvrtfinále si zahraje s finalistkou z roku 2019 a letos nasazenou jedničkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska (h2h 1:0), kterou porazila v roce 2021 ve finále v Lucemburku.

15:48 – Pátý nasazený Zdeněk Kolář si na úvod halového challengeru v německém Koblenzu připsal druhou letošní výhru, když nad Britem Charlesem Broomem zvítězil 6:4, 6:2. Ve druhém kole se loňský semifinalista utká s francouzským kvalifikantem Tristane, Lamasinem, nebo domácí divokou kartou Tomem Gentzschem.

15:21Anna Sisková a Bibiane Schoofsová v Hua Hin zdolaly 6:2, 3:6, 10:3 tchajwansko-thajské duo En Shuo Liang a Lanlana Tararudeeová a postoupily do čtvrtfinále. V něm čtvrtý česko-nizozemká pár vyzve Australanku Arinu Rodionovovou s Číňankou Yue Yuan.

14:00Anna Karolína Schmiedlová na třetím ze čtyř letošních turnajů vyhrála svůj úvodní zápas. Na podniku WTA 250 v thajském Hua Hin devětadvacetiletá Slovenka udolala až po téměř tříhodinovém boji 7:6, 7:6 japonskou kvalifikantku Mai Hontamaovou, když v obou sadách odvrátila dohromady čtyři setboly.

13:20Miriam Kolodziejová s Irinou Chromačevovou prohrály třetí ze čtyř letošních zápasů. V hale v rakouském Linci česko-ruská dvojice podlehla v utkání prvního kola 2:6, 3:6 německo-ukrajinskému páru Anna-Lena Friedsamová a Nadia Kičenoková.

13:04 – Linda Fruhvirtová ve druhém kole podniku v Hua Hin vyzve loňskou šampionku Lin Zhu (h2h 0:0). Druhá nasazená Číňanka v Thajsku zahájila druhý pokus úspěšně obhájit titul z přechozího ročníku turnaje WTA výhrou 6:4, 7:5 nad Australankou Taylah Prestonovou

12:55Jannik Sinner si po životním triumfu na Australian Open a zisku prvního grandslamového titulu naordinoval očekávaný odpočinek. Velké pochopení pro to ale nemají pořadatelé halového turnaje ATP 250 ve francouzském Marseille, kde měl italský mladík v příštím týdnu plnit roli nasazené jedničky. Na oficiálním účtu turnaje na platformě X se objevilo "Sinner pohrdá l'Open 13 Provence 2024", než byl kontrovezní příspěvek nahrazen strohým "Sinner se odhlásil z Open 13 Provence 2024".

10:46 – Až na čtvrtém turnaji v nové sezoně se Linda Fruhvirtová dočkala výhry v hlavní soutěži. V thajském Hua Hin česká teenagerka porazila 6:3, 6:1 Rusku Anastasii Tichonovovou, která po neúspěchu v kvalifikaci nastoupila jako náhradnice místo Claire Liuové.

09:24 – 36letá Tatiana Mariaová i na třetím letošním turnaji zvládla své úvodní vystoupení, na podniku WTA 250 v thajském Hua Hin odstartovala hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad nizozemskou kvalifikantkou Arianne Hartonovou. O obhájení loňského čtvrtfinále si čtvrtá nasazená Němka zahraje s Američankou Katie Volynetsovou, nebo Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

06:00 – Na turnaji ve francouzském Montpellier bylo k vidění utkání mezi Jaume Munarem a Pedro Martinezem. Přesto, že na žebříčku figuruje o 24 pozic výše Munar, jeho španělský protivník potvrdil, že se mu na něj daří. Martinez svého krajana porazil 6:4, 7:6 a připsal si proti němu již šestou výhru v řadě, přičemž celkovou bilanci ve vzájemných soubojích vylepšil na 7-1.