Tennis Tracker: Krejčíková se Siegemundovou nenastoupily, Macháč do finále deblu neprošel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Krejčíková se Siegemundovou nenastoupily, Macháč do finále deblu neprošel
Laura Siegemundová a Barbora Krejčíková
Laura Siegemundová a Barbora KrejčíkováProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 20. dubna?

Hlavní události

18:36Stefanos Tsitsipas na antukovém podniku ATP 500 v Barceloně zdolal 5:7, 6:4, 6:2 Srba Dušana Lajoviče, vyhrál 10. zápas v řadě a počtvrté v metropoli Katalánska postoupil do finále. O první triumf ve druhém největším městě Španělska na pobřeží Středozmeního moře se utká s Casperem Ruudem (H2H 3:2), kterého před týdnem porazil ve finále Masters v Monte Carlu.

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas vyhrál 10. zápas v řadě
Livesport

16:21Tomáš Macháč a Zhizhen Zhang ve 14. společném zápase utrpěli teprve druhou porážku a o druhý titul si nezahrají. Na antukové pětistovce v Barceloně česko-čínský pár skončil v semifinále po porážce 6:4, 6:7 4:10 s monacko-polským duem Hugo Nys a Jan Zielinski, byť vedl 6:4 a 3:1.

15:39 – 25letý Nor Casper Ruud na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně porazil 7:6, 6:4 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho a bez ztráty setu postoupil do celkově 22. finále. O 11. titul, ale první na akci vyšší kategorie než ATP 250, se trojnásobný grandslamový finalista utká v odvetě za týden starou finálovou porážku z Masters v Monte Carlu s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, nebo se Srbem Dušanem Lajovičem.

Sestřih zápasu

Casper Ruud si poradil s Tomásem Martínem Etcheverrym
Livesport

09:19 – Barbora Krejčíková a Laura Siegemundová ukončily druhý ze tří společných turnajů odstoupením před semifinálovým duelem. Na antukové akci WTA 500 ve Stuttgartu česko-německý pár pustil bez boje do finále Norku Ulrikke Eikeriovou s Američankou Ingrid Neelovou, důvodem jsou bolesti zad šestatřicetileté Siegemundové.

Další zprávy

19:15Magda Linetteová na antuce ve francouzském Rouenu porazila 6:1, 4:6, 6:2 Ukrajinku Anhelinu Kalininovou a posedmé v kariéře a poprvé mimo tvrdý povrch postoupila do finále turnaje WTA. O třetí titul a první po čtyřech letech se dvaatřicetiletá Polka utká s Američankou Sloane Stephensovou (H2H 0:3), s níž dosud neuhrála ani set.

18:52Markéta Vondroušová na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu na skalp Aryny Sabalenkové nenavázala a čekání na první finále od wimbledonského triumfu neukončila. V boji o něj česká tenistka podlehla 6:7, 2:6 Martě Kosťukové, byť v prvním setu smazala manko 1:5 a 15:40. Jednadvacetiletá Ukrajinka si o druhou a nejcennější trofej zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou (H2H 1:1).

17:58 – Mariano Navone si na třetím turnaji ATP po sobě zahrál v semifinále a podruhé vybojoval finále. V Bukurešti se do něj třiadvacetiletý Argentinec dostal po výhře 6:3, 6:4 nad Francouzem Grégoirem Barrérem. O premiérový titul si zahraje s Mártonem Fucsovicsem (H2H 0:0).

17:33Jelena Rybakinová na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu zdolala 6:3, 4:6, 6:3 vítězku posledních dvou ročníků Igu Šwiatekovou, vedení ve vzájemné bilanci upravila na 4:2 a popáté v sezoně postoupila do finále. V něm narazí na Markétu Vondroušovou, nebo Martu Kosťukovou.

17:14 – Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska ohlásila ve 30 letech konec tenisové kariéry. Šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehrála od loňského února a nyní se na tiskové konferenci oficiálně rozloučila. "Došla jsem daleko. Splnila jsem si mnoho snů, které jsem měla jako dítě. Můj příběh byl úžasný, byla to dlouhá a úspěšná kariéra," řekla Muruguzaová. Podle ní nastal čas, aby odešla do důchodu. "Slovo důchodce zní velmi silně, protože je mi pořád jen 30 let, ale už je to 25 let, co hraju tenis," dodala.

16:41 – Dánský mladík Holger Rune antukový turnaj ATP 250 v Mnichově třetí rok po sobě nevyhraje. Po sérii 11 vítězství v Bavorsku našel přemožtele v semifinále v domácím Janu-Lennardu Struffovi, který deklasoval za 45 minut hry světovou sedmičku 6:2, 6:0. Německý tenista si o titul zahraje s Taylorem Fritzem.

16:30Sloane Stephensová na antukovém turnaji WTA 250 v Rouenu porazila ve svém prvním semifinále od loňského května 6:3, 6:2 domácí nasazenou dvojku Caroline Garciaovou a po sérii osmi hladce vyhraných setů se po více než dvou letech prodrala do finále. V něm jednatřicetiletá Američanka narazí na Magdu Linetteovou, nebo Anhelinu Kalininovou.

15:00 – 15. hráč světa Taylor Fritz na dvěstěpadesátce v Mnichově přehrál 6:3, 6:4 šampiona z roku 2019 a čtvrtfinálového přemožitele Alexandera Zvereva Chilana Cristiana Garína a poprvé v kariéře postoupil do antukového finále, v nichž má bilanci 7:5. O druhý letošní a celkově osmý titul si šestadvacetiletý Američan zahraje s dvojnásobným obhájcem titulu Dánem Holgerem Runem, nebo domácím Janem-Lennardem Struffem.

14:32Márton Fucsovics v rumunské Bukurešti porazil 6:4, 6:4 Chilana Alejandra Tabila a počtvrté v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. Jediný titul slavil již v roce 2018 na antuce v Ženevě, o druhou trofej pro šampiona si 32letý Maďar zahraje s Argentincem Marianem Navonem, nebo Francouzem Grégoirem Barrérem.

13:58 – Světová jednička Novak Djokovič se sedm dní po nečekané porážce v semifinále v Monte Carlu s Casperem Ruudem rozhodl odhlásit z druhého letošního turnaje ATP Masters 1000 na antuce v Madridu, který se bude konat v příštích dvou týdnech. Srbský tenista ve španělské metropoli získal tři tituly (2011, 2016, 2019), od posledního triumfu však startoval už jen před dvěma lety. Pozici v čele žebříčku udrží navzdory neúčasti, především Jannik Sinner ale může bodové manko výrazně stáhnout. 

12:20 – Argentinské derby ve čtvrtfinálové dohrávce antukového podniku ATP 250 v Bukurešti vyhrál překvapivě Mariano Navone, který udolal nejvýše nasazeného krajana Francisca Cerúndola 5:7, 6:4, 7:5 a na třetím turnaji po sobě postoupil mezi čtyřku nejlepších. O druhé finále se třiadvacetiletý Jihoameričan utká s Francouzem Grégoirem Barrérem (H2H 0:0).

12:07Jan-Lennard Struff na domácím turnaji ATP 250 v Mnichově zvládl dohrávku druhého setu proti Félixi Augeru-Aliassimemu a po výhře 7:5, 6:4 postoupil do semifinále. V něm německý tenista vyzve dnes odpoledne dvojnásobného obhájce titulu Holgera Runeho z Dánska (H2H 0:0).