Tennis Tracker: Linda Fruhvirtová zvládla úvodní duel v Hobartu, Siniaková uspěla v Adelaide

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Linda Fruhvirtová zvládla úvodní duel v Hobartu, Siniaková uspěla v Adelaide

Fruhvirtová se v Hobartu popere o hlavní soutěž.
Fruhvirtová se v Hobartu popere o hlavní soutěž.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenisová raketa se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 6. ledna?

17:00 – 24letý Alex de Minaur si díky skvělým výkonům a třem skalpům hráčů elitní desítky (Fritz, Djokovič, Zverev) během United Cupu zajistil premiérový posun do TOP 10 světového žebříčků. V té se ocitne jako první Australan od roku 2006, kdy mezi desítkou nejlepších figuroval Lleyton Hewitt. "Je to něco, na čem jsem tvrdě pracoval. Je to další milník, ale tím pro mě práce nekončí. Práce ještě není hotová. Stále se zlepšuju a věřím, že se budu zlepšovat dál. Jsem si jistý, že tohle australské léto si užiju," řekl šťastný De Minaur.

16:20 – Němečtí tenisté v semifinále United Cupu v Sydney udolali 2:1 na zápasy domácí Australany, přestože oba body získali až po odvrácení dvou mečbolů. Na Angelique Kerberovou navázali v rozhodující smíšené čtyřhře Laura Siegemundová a Alexander Zverev, kteří porazili deblové specialisty Storm Hunterovou a Matthewa Ebdena až 2 hodiny a 20 minut po půlnoci 7:6, 6:7, 15:13.

14:20 – Český deblový specialista Adam Pavlásek s uruguayským parťákem Arielem Beharem sezonu finálovým zápasem neodstartují. V semifinále turnaje ATP 250 v Hongkongu podlehli 7:5, 3:6, 12:14 třetímu nasazenému salvárosko-chorvatskému páru Marcelo Arévalo a Mate Pavič, byť v závěru disponovali třemi mečboly.

13:58Grigor Dimitrov na podniku ATP 250 v australském Brisbane porazil 6:3, 7:5 domácího Jordana Thompsona a na druhém turnaji po sobě postoupil do finále. O celkově 9. titul a první od triumfu na Turnaji mistrů 2017 si bulharský šampion z roku 2017 zahraje s nejvýše nasazeným Dánem Holgerem Runem (h2h 1:1).

13:33 – O druhém finalistovi United Cupu rozhodne až závěrečná čtyřhra. Alex de Minaur vyrovnal semifinálový souboj domácí Austrálie s Německem na 1:1 poté, co Alex de Minaur po obratu zdolal 5:7, 6:3, 6:4 Alexandera Zvereva a připravil mu první letošní porážku.

12:24Andrej Rubljov měl plné ruce práce v semifinále podniku ATP 250 v Hongkongu s Junchengem Shangem. Proti talentovanému 18letému Číňanovi prohrával o set a čelil celkem 14 brejkbolům, z nichž 13 odvrátil. Ve finále se nejvýše nasazený střetne s Emilem Ruusuvuorim a pokusí se vylepšit svou bilanci 14:9 v soubojích o titul.

11:09Aryna Sabalenková skoro už dva roky neprohrála na australské půdě. Nasazená jednička při debutu v Brisbane nepovolila set ani krajance Viktorii Azarenkové, dvojnásobnou šampionku přehrála 6:2, 6:4 a protáhla svou neporazitelnost v Austrálii na 15 zápasů. V závěrečném kole sehraje reprízu loňského finále Australian Open s Jelenou Rybakinovou.

10:13Angelique Kerberová po dvou odvrácených mečbolech udolala 4:6, 6:2, 7:6 Ajlu Tomljanovicovou, zařídila Německu vedení 1:0 nad Austrálií v semifinále United Cupu a připsala si svou první výhru od Wimbledonu 2022. Trojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička absolvuje svůj první turnaj po mateřské pauze a právě od předloňského vystoupení v All England Clubu.

09:53Emil Ruusuvuori udolal v semifinále v Hongkongu po obratu 4:6, 7:5, 6:3 Sebastiana Ofnera, který prohrál i své třetí semifinále na turnajích ATP. Nejlepší finský tenista ve svém druhém finále vyzve nasazenou jedničku Andreje Rubljova, nebo teenagera Junchenga Shanga. Předloni v indickém Puné nezvládl souboj o titul s Joaem Sousou.

09:47Marie Bouzková v Aucklandu zaútočí na svůj šestý deblový triumf. Společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou loni kralovala v Soulu a na Novém Zélandu tvoří nejvýše nasazenou dvojici, v semifinále zdolaly 6:3, 7:6 McCartney Kesslerovou a Suzan Lamensovou.

09:36Linda Nosková se po vyčerpávající cestě do semifinále v Brisbane odhlásila z turnaje WTA 250 v Hobartu, který je na programu v příštím týdnu. Devatenáctiletá Češka měla v prvním kole coby jedna z nasazených čelit kvalifikantce.

08:30Kateřina Siniaková si v kvalifikaci v Adelaide připsala svou první letošní výhru. Vítězka dvou loňských turnajů WTA čelila celkem 14 brejkbolům a pětkrát ztratila servis, přesto přehrála Yafan Wang bez ztráty setu 6:3, 7:6. V přímém souboji o hlavní soutěž další australské "pětistovky" bude čelit Tamaře Korpatschové, nebo Bernardě Peraové.

08:01Elina Svitolinová se v semifinále v Aucklandu poprala s bolestmi zad a po vítězství 2:6, 6:4, 6:3 nad Xiyu Wang si zajistila své druhé finále po mateřské pauze. Bývalá světová trojka se v neděli pokusí vylepšit svou skvostnou finálovou bilanci 17:3, o titul bude usilovat v souboji dvou nejvýše nasazených hráček s Coco Gauffovou.

07:51 Holger Rune do loňské sezony vstoupil porážkou a ukořistil během ní jediný titul. Mnohem lépe odstartoval tu letošní a hned na první akci si zahraje o svou pátou trofej z turnajů ATP. Nejvýše nasazený porazil v semifinále v Brisbane 6:4, 7:6 Romana Safiullina a ve finále se utká s domácím Jordanem Thompsonem, nebo bývalým šampionem Grigorem Dimitrovem.

07:26Jakub Menšík svou první letošní akci k titulu nedotáhl. Osmnáctiletý Čech podlehl ve finále na challengeru v Canbeře 3:6, 2:6 Dominikovi Köpferovi, kterého loni v Praze ve svém jediném předchozím finále na challengerech porazil. Nyní se talentovaný teenager přesune do Melbourne, kde absolvuje kvalifikaci Australian Open.

06:50Jiří Veselý neuhrál set ani ve svém druhém letošním zápase a zaznamenal třetí porážku v řadě. Třicetiletý Čech, který se loni v dubnu vrátil po zdravotní pauze, nestačil v prvním kole kvalifikace v Aucklandu 2:6, 6:7 na antukového specialistu Jaumeho Munara.

06:20Linda Fruhvirtová odstartovala letošní sezonu porážkou v Aucklandu, ale v Hobartu úvodní zápas zvládla a přerušila sérii tří nezdarů. Osmnáctiletá Češka vstoupila do kvalifikačních bojů suverénní výhrou nad Alanou Parnabyovou, domácí hráčku šesté stovky smetla za hodinu a pár minut 6:3, 6:0. O místo v hlavní soutěži se popere s Annou Karolínou Schmiedlovou, nebo Tamarou Zidanšekovou.

05:30Linda Nosková si znovu po roce finále na australské půdě nezahraje. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek zakončila svůj debut v Brisbane v semifinále po jasné porážce 3:6, 2:6 s Jelenou Rybakinovou, které ani jednou nedokázala sebrat servis, a do svého třetího finále na turnajích WTA nepostoupila. Světová čtyřka Rybakinová se o svůj šestý titul utká s Arynou Sabalenkovou, či Viktorií Azarenkovou. Více informací najdete v článku.

05:15Coco Gauffová pokračuje v Aucklandu v dominantních výkonech, v novozélandské metropoli vyhrála už devět zápasů a 18 setů v řadě. Nasazená jednička v semifinále přehrála 6:3, 6:1 krajanku Emmu Navarrovou. O první úspěšnou obhajobu titulu a celkově sedmý triumf si úřadující šampionka US Open zahraje s Elinou Svitolinovou, nebo Xiyu Wang.

05:00 – Polsko bude mít v letošním ročníku United Cupu šanci potvrdit roli největšího favorita. Naši sousedé jsou po vítězství nad Francií ve finále, ve kterém se střetnou s domácí Austrálií, nebo Německem. Proti zemi galského kohouta rozhodli už po dvouhrách, když Hubert Hurkacz přehrál 6:3, 7:5 Adriana Mannarina a světová jednička Iga Šwiateková po obratu porazila 4:6, 6:1, 6:1 Caroline Garciaovou.