Tennis Tracker: Maratony v Mexiku. Přes tři hodiny na kurtu zvládla Wang i McNallyová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Maratony v Mexiku. Přes tři hodiny na kurtu zvládla Wang i McNallyová
Caty McNallyová strávila na kurtu s Číňankou Zhu tři hodiny a 17 minut.
Caty McNallyová strávila na kurtu s Číňankou Zhu tři hodiny a 17 minut.@WTAMeridaOpen
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 21. února?
Moment dne ATP v podání Ivashky a Van De Zandschulpa
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Putincevová a Kvitová
Livesport CZ

22:32 – Roberto Bautista dotáhl do vítězného finiše tři hodiny a 10 minut trvající bitvu s Maďarem Martonem Fucsovicsem, španělský tenista v Dauhá uspěl 7:6, 5:7, 6:4.

Sestřih zápasu Bautista –⁠ Fucsovics
Livesport CZ

21:48 – Richard Gasquet na domácím halovém klání ATP 250 v Marseille udolal po třech hodinách a 15 minutách boje 7:6, 2:6, 6:2 krajana Laurenta Lokoliho a postoupil do druhého kola. V něm se se utká s o rok starším Švýcarem Stanem Wawrinkou, kterému může oplatit týden starou porážku z Rotterdamu.

19:48 – Jiří Lehečka v Dauhá odstartoval výhrou 6:3, 7:6 nad Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny a potvrdil skvělou formu z úvodu sezony. Ve druhém kole narazí na Fina Ruusuvuoriho, s nímž loni na podzim ve dvou halových duelech neuhrál ani set.

19:43 –⁠ Nizozemec Botic Van De Zandschulp na úvod turnaje ATP 250 v Dauhá porazil Belorusa Bělorusa Ilju Ivašku 6:2, 7:4 a v dalším kole vyzve Alexandra Mullera z Francie.

Sestřih zápasu Ivaška –⁠ Van De Zandschulp
Livesport CZ

19:32 – Marie Bouzková v Dubaji další grandslamovou šampionku nevyřadila. Po skalpu Sofie Keninové ve druhém kole nestačila na vítězku loňského Wimbledonu a finalistku letošního Australian Open Jelenu Rybakinovou, Kazašce podlehla 5:7, 2:6. Více informací v článku.

18:57 – Iga Šwiateková po dominantním triumfu v Dauhá pokračuje v suverénních výhrách i v Dubaji. Kanaďanku Leylah Fernandezovou deklasovala 6:1, 6:1 a ve čtvrtém zápase po sobě neztratila víc jak tři gamy. V osmifinále světovou jedničku vyzve Ljudmila Samsonovová

17:21 – Belinda Bencicová, jež předminulý týden triumfovala v Abú Zabí a před šesti dny kvůli únavě odstoupila z Dauhá, si připsala sedmou výhru v řadě. Ve svém úvodním vystoupení na turnaji WTA 1000 v Dubaji ale měla namále s Martou Kosťukovou, Ukrajinku ve druhém nejdelším zápase sezony udolala až po bezmála třech a půl hodinách boje 6:7, 7:6, 6:4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0. V osmifinále na švýcarskou šampionku z roku 2019 čeká Karolína Muchová.

17:16 – Fin Emil Ruusuvuori přemohl v úvodním kole turnaje v Dauhá Daniela Evanse z Velké Británie 7:5, 6:4.

Sestřih zápasu Ruusuvuori – Evans
Livesport CZ

17:11 – Aryna Sabalenková se necelé čtyři týdny po triumfu na Australian Open vrátila na kurty jednoznačným vítězstvím. V Dubaji světová dvojka deklasovala 6:1, 6:0 Američanku Lauren Davisovou a vyhrála tak i 12. letošní zápas. Ve druhém kole vyzve lotyšskou obhájkyni titulu Ostapenkovou.

14:43 – Linda Fruhvirtová díky divoké kartě nemusela do kvalifikace a svůj debut v Dubaji zakončila ve druhém kole. Sedmnáctiletá Češka prohrála se skvěle hrající obhájkyní titulu Jelenou Ostapenkovou jednoznačně 2:6, 0:6 a své maximum na podnicích WTA 1000 nevyrovnala.

13:37 – Petra Kvitová v Dubaji pokračuje bez ztráty setu, v dnešním utkání druhého kola odvrátila všech šest brejkbolů a Julii Putincevovou za hodinu a půl přehrála 6:4, 6:4. Šampionka ročníku 2013 a finalistka z roku 2019 si o vyrovnání loňského výsledku zahraje s krajankou Barborou Krejčíkovou.

Sestřih zápasu Putincevová – Kvitová
Livesport CZ

13:20 – Jessica Pegulaová překvapivě potřebovala ve svém úvodním zápase na WTA 1000 v Dubaji všechny tři sety. Světová trojka a finalistka přechozí akce v Dauhá zlikvidovala ve druhé sadě manko 1:5, ale ani tak se rozhodujícímu dějství nevyhnula. Kvalifikantku Viktoriji Tomovovou nakonec přehrála 6:2, 5:7, 6:1 a o čtvrtfinále si zahraje s krajankou Shelby Rogersovou, či další kvalifikantkou Anou Bogdanovou.

13:09 – Karolína Muchová si na akci WTA 1000 v Dubaji poradila 6:4, 7:6(4) se Soranou Cirsteaovou a znovu vylepšila svůj nejlepší výsledek v tomto dějišti. Nadále bude usilovat o postup do čtvrtfinále a vyrovnání svého maxima po zdravotní pauze.

12:12 – Zdeněk Kolář si na posledních třech challengerech zahrál čtvrtfinále, semifinále a finále a úspěšně vstoupil i do další akce v italském Roveretu. Čtvrtý nasazený si v úvodním kole poradil 6:3, 6:4 s Ivanem Gachovem z Ruska.

12:10 – "Madison je úžasná hráčka, měla skvělý konec roku a hraje na své nejvyšší úrovni. Věděla jsem, že budu muset hrát dobře. A to se mi povedlo hlavně ve druhém setu," prohlásila po vítězství Garciaová.

Pozápasový ohlas Garciaové
Livesport CZ

12:02 – Caroline Garciaová skončila na podniku WTA 1000 v Dubaji hned po prvním zápase. Nasazená čtyřka prohrála 5:7, 4:6 s Madison Keysovou a nezvládla s ní na individuálních turnajích ani čtvrtý vzájemný souboj. Američanka postupem do osmifinále vylepšila své maximum v tomto dějišti.

Sestřih zápasu Garciaová – Keysová
Livesport CZ

10:49 – Barbora Krejčíková v Dubaji dál živí naději na postup do prvního letošního čtvrtfinále. Předloňská finalistka zlikvidovala ve druhém kole čtyři mečboly Darjy Kasatkinové, světové osmičce oplatila po setech 6:4, 4:6, 7:5 lednovou porážku z Adelaide a postoupila do osmifinále.

10:43 – Karolína Plíšková stále neztratila při svém jubilejním 10. startu na podniku v Dubaji set. Bývalá finalistka ve druhém kole deklasovala 6:1, 6:2 mizerně hrající světovou sedmičku Marii Sakkariovou, přerušila sérii šesti porážek s hráčkami nejlepší dvacítky a připsala si svůj první skalp Top 10 od US Open. O páté čtvrtfinále v tomto dějišti bude usilovat proti Anhelině Kalininové.

Sestřih zápasu Plíšková – Sakkariová
Livesport CZ

8:41 – Dominic Thiem prohrál šestý ze sedmi letošních zápasů. Na antuce v brazilském Riu de Janeiro rakouský šampion z roku 2017 podlehl 1:6, 6:3 a 6:7 domácímu Thiagu Monteirovi.

8:20 – Pedro Martínez na antukovém ATP 500 v Riu de Janeiro porazil 7:6 a 6:4 šampiona z roku 2020 Cristiana Garína, oplatil mu dva týdny starou porážku z Córdoby, vzájemnou bilanci upravil na 2:4 a přerušil sérii čtyř porážek. Ve druhém kole se 25letý Španěl utká s dalším Chilanem Jarrym, jenž vyřadil třetího nasazeného Itala Lorenza Musettiho.

7:59 – Stan Wawrinka se po pěti letech a popáté v kariéře představil na halovém turnaji v Marseille a teprve počtvrté v hlavním městě Provence zvítězil. Do letošního ročníku 37letý Švýcar vstoupil už potřetí třísetovou výhrou, Belgičana Zizoua Bergse zdolal 6:4, 6:7, 6:4. Ve druhém kole může narazit stejně jako před týdnem v Rotterdamu na domácího Gasqueta.

6:28 – Mexická Merida je pro tenisové maratony jako stvořená. Číňanka Wang Xinyu odvrátila v dalším duelu dva mečboly a po výsledku 7:5, 4:6 a 7:6 postoupila přes Američanku Alison Riskeovou-Amritrajovou do druhého kola. Utkání trvalo takřka tři a půl hodiny!

6:19 – Caty McNallyová se na novém turnaji WTA 250 v mexické Méridě postarala o vyřazení třetí nasazené Lin Zhu. Američanka udolala Číňanku, jež na letošním Australian Open překvapila postupem do osmifinále a v thajském Hua Hin slavila první triumf na okruhu WTA, po třech a čtvrt hodinách boje 7:6, 6:7 a 6:1.