Tennis Tracker: Menšík v Manámě porazil Basilašviliho, Kopřiva i Svrčina končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík v Manámě porazil Basilašviliho, Kopřiva i Svrčina končí

Menšík vstoupil vítězně do challengeru v Manámě.
Menšík vstoupil vítězně do challengeru v Manámě.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. února?

23:44  – Jiří Lehečka skončil na turnaji v nizozemském Rotterdamu v prvním kole po velké bitvě a nevyužití mečbolů. Na halové akci ATP 500 nestačil na favorizovaného Poláka Huberta Hurkacze po třísetovém boji 3:6, 7:6, 6:7.

23:16 – Bývalý člen TOP 10 Diego Schwartzman nedokázal najít formu ani na domácím podniku ATP 250 v Buenos Aires. Bývalý šampion turnaje skončil stejně jako minulý týden v Cordóbě hned v prvním kole, když nestačil na Daniela Galana 6:2, 1:6, 4:6. 

23:08Luciano Darderi navázal v Buenos Aires na svůj první titul na okruhu ATP z předchozího týdne. Šampion z antukového turnaje ATP 250 v Cordóbě zvládl první kolo v hlavním městě Argentiny po výhře 6:2, 6:1 nad domácím Marianem Navonenem

21:34Jan-Lennard Struff v Rotterdamu porazil v prvním vzájemném zápase svého žebříčkového souseda Alejandra Davidoviche Fokinu. Německý tenista velmi těsný zápas otočil a po výhře 4:6, 7:6, 7:6 zvládl první kolo i na třetím letošním turnaji a postoupil do osmifinále.

21:05 – Kvalifikant Zachary Svajda v prvním kole v Delray Beach překvapil výhrou nad nasazenou osmičkou Australanem Maxem Purcellem a po výsledku 7:5, 6:3 postoupil do osmifinále.

21:05 – Do turnaje ATP 500 v Rotterdamu vkročil druhý nasazený Andrej Rubljov dvousetovou výhrou 7:5, 6:3 nad kvalifikantem Zizou Bergsem a vyhrál 9 z 10 letošních zápasů. Šampion z roku 2021, který loni zaváhal již v prvním kole se o čtvrtfinále utká s Kanaďanem Felixem Augerem Aliassimem.

20:47Jordan Thompson potvrdil letošní skvělou formu i na akci v Delray Beach, když porazil sedmého nasazeného Brita Daniela Evanse 7:5, 6:0. Australan bude v dalším zápase usilovat o třetí letošní čtvrtfinále a překonání zdejšího maxima.

20:04Jelena Rybakinová úspěšně vstoupila do turnaje v Dauhá. Světová čtyřka odstartovala dvousetovou výhrou 6:2, 6:1 nad Číňankou Lin Zhu a ujala se vedení ve vzájemné bilanci 2:1.

19:53Naomi Ósakaová v Dauhá navázala na skalp Caroline Garciaové, poprvé v sezóně si připsala sérii dvou vítězství a v Dauhá vylepšila své maximum. Šestadvacetiletá Japonka porazila ve dvou setech 6:3, 7:6 Chorvatku Petru Martičovou

18:43 Ons Jabeurová pokračuje v letošní mizerné formě. V Dauhá podlehla Ukrajince Lesje Curenkové 3:6, 2:6 a z pěti zápasů utrpěla třetí porážku v sezóně.

18:11 – Čtvrtý nasazený na turnaji v Manámě Jakub Menšík v úvodním zápase přešel přes zkušeného Nikolaze Basilashviliho. Menšík tak jako jediný z Čechů zvládl první kolo a o čtvrtfinále se utká s Nermanem Fatičem.

18:00Vít Kopřiva na challengeru v Manámě nestačil na francouzského kvalifikanta Laurenta Lokoliho, kterému podlehl jasně 1:6, 4:6 a nepotvrdil pozici třetího nasazeného. 

17:54Jelena Ostapenková vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Úspěšně tak navázala na vítězný turnaj v Linci.

17:28Karolína Plíšková nevyhrála na 14 turnajích v řadě více než jeden zápas, ovšem už na dvou akcích po sobě zaznamenala vítěznou sérii. Bývalá světová jednička po náročném a bleskovém přesunu z Kluže do Dauhá pokračuje na vítězné vlně, která trvá už sedm utkání. Bývalá šampionka v katarské metropoli zdolala 6:1, 5:7, 6:4 další ruskou soupeřku Anastasii Potapovovou, ačkoli ztratila náskok setu a dvou brejků. V osmifinále vyzve krajanku Lindu Noskovou.

17:25Alex de Minaur vyhrál druhý souboj v řadě se Sebastianem Kordou a po vítězství 6:4, 6:3 si může už třetím rokem po sobě zahrát čtvrtfinále na halové pětistovce v Rotterdamu. V cestě mu stojí bývalý finalista a někdejší sedmý hráč světa David Goffin.

17:01Kateřina Siniaková zakončila všechny čtyři předchozí starty v hlavní soutěži Qatar Open hned v prvním kole, ovšem letos na pátý pokus přes úvodní překážku přešla, a navíc si ve druhém kole senzačně vyšlápla 6:2, 6:4 na nasazenou dvojku a grandslamovou šampionku Coco Gauffovou. Češka, která vyhrála posledních šest gamů, v osmifinále změří síly s Danielle Collinsovou.

16:41Linda Nosková po parádním australském létě absolvuje svou premiérovou pouť na Blízkém východě. Zatímco v Abú Zabí skončila hned v úvodním kole, na tisícovce v Dauhá po odvráceném mečbolu a vítězství 3:6, 7:6, 7:5 nad světovou devítkou Marií Sakkariovou prošla do osmifinále, v němž může narazit na krajanku Karolínu Plíškovou.

16:33Marie Bouzková zakončila své premiérové vystoupení v hlavní soutěži prestižní tisícovky v Dauhá ve druhém kole a do závěrečných kol se nepodívá už na čtvrtém turnaji v řadě. Česká naděje podlehla 4:6, 5:7 bývalé světové sedmičce a finalistce Australian Open 2022 Danielle Collinsové, jež během letošní sezony ukončí kariéru a v osmifinále se střetne s Kateřinou Siniakovou, nebo krajankou Coco Gauffovou.

15:23Viktoria Azarenková odjede i ze svého třetího letošního turnaje minimálně se dvěma výhrami. V Dauhá, kde je šampionkou ročníků 2012-13, přehrála 7:6, 6:2 Xinyu Wang a postoupila do osmifinále. V něm se bývalá světová jednička střetne s Anhelinou Kalininovou, nebo Jelenou Ostapenkovou.

14:08Qinwen Zheng si na úvod na podniku WTA 1000 v Dauhá poradila 6:2, 2:6, 6:3 s Magdou Linetteovou a zvládla svůj první zápas po senzačním postupu do finále Australian Open a v roli členky TOP 10 světového pořadí. V osmifinále se Číňanka utká s Paulou Badosaovou, nebo Leylah Fernandezovou.

13:58Dalibor Svrčina na challengeru v Manámě na pár dní staré semifinále v Čennaí nenavázal. Český mladík skončil v Bahrajnu hned v prvním kole po jasné porážce 2:6, 2:6 s bývalým členem nejlepší čtyřicítky žebříčku Michajlem Kukuškinem.

13:27Alexander Bublik před dvěma týdny v Montpellieru jako první v open éře otočil všechny zápasy na turnaji a získal svůj čtvrtý titul. Ve finále porazil po obratu právě Bornu Čoriče, kterého přehrál 6:3, 6:4 v úvodním kole probíhající akce ATP 500 v Rotterdamu. O první čtvrtfinále v nizozemské hale si zahraje s Milosem Raonicem.

12:27Markéta Vondroušová si ve druhém kole na probíhající tisícovce v Dauhá připsala proti Greet Minnenové své první letošní vítězství na individuálních turnajích a v osmifinále se střetne s Anastasií Pavljučenkovovou (H2H 2:0). Rusce, která bude útočit na své první čtvrtfinále v tomto dějišti, vzdala po pouhých třech odehraných gamech Marta Kosťuková.

11:29Zdeněk Kolář postoupil na svých úvodních třech letošních challengerech minimálně do druhého kola, ovšem v hale v Cherbourgu skončil hned v tom prvním. Český tenista znovu po dvou týdnech jasně nestačil na Hazema Nawa ze Sýrie, s kvalifikantem ve Francii prohrál 4:6, 2:6.

07:10 Miomir Kecmanovič, který na turnaji v Delray Beach plnil roli nasazené pětky, nečekaně prohrál už v prvním kole s domácím Patrickem Kypsonem 4:6, 6:7 a neobhájí loňskou finálovou účast. Američan, jenž startuje na divokou kartu, v dalším kole narazí na Constanta Lestienneho z Francie.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

06:00 – Na turnaji v Buenos Aires si zahraje osmifinále i Stan Wawrinka, jenž si ve třech setech (6:7, 6:1, 6:2) poradil s domácím tenistou Pedro Cachínem. Argentinec tak jen potvrdil tragickou bilanci z posledních měsíců, kdy prohrál už devět zápasů v řadě, přičemž jeho poslední výhra se datuje až do poloviny října.

01:20 – Kanaďan Félix Auger-Aliassime se pořádně nadřel na postup do osmifinále v Rotterdamu, když kvalifikanta Maxima Cressyho, který je v žebříčku až na 170. pozici, porazil 7:6, 7:6 po téměř dvou a půl hodinách boje. V zápase si 28. hráč světa pomohl 18 esy.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport