Tennis Tracker: Musetti otočil bitvu s Tiafoem, Šwiateková vyhrála počtrnácté v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Musetti otočil bitvu s Tiafoem, Šwiateková vyhrála počtrnácté v řadě

Lorenzo Musetti nakonec Francise Tiafoea zdolal.
Lorenzo Musetti nakonec Francise Tiafoea zdolal.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 16. května?
Moment dne ATP ze zápasu Cerúndola se Sinnerem
Liveport CZ

23:56 – Anhelina Kalininová na antukovém turnaji WTA 1000 v Římě udolala v nejdelším zápase sezony po třech hodinách a 41 minutách boje 6:7, 7:6, 6:3 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, přestože ve třetím setu prohrávala 0:3, a postoupila do svého druhého a dosud největšího semifinále. V něm Ukrajinka, jejímž maximem je finále z loňské Budapešti (WTA 250), vyzve světovou dvanáctku Kuděrmetovovou.

23:04 – Daniil Medveděv v Římě, kde až do letoška nevyhrál ani jeden zápas, porazil 6:2, 7:6 Alexandera Zvereva, zvládl i třetí letošní střetnutí a vzájemnou bilanci upravil na 9:6. Ve čtvrtfinále narazí na Němce Hanfmanna.

22:19 – Přemožitelka Marie Bouzkové, světová dvanáctka Veronika Kuděrmetovová, si v Římě zahraje semifinále. Postoupila do něj po výhře 3:6, 6:3, 6:4 nad Číňankou Qinwen Zheng.

Sestřih zápasu Kuděrmetovová –⁠ Zheng
Livesport CZ

20:47 – Yannick Hanfmann na antuce v Římě pokračuje v nečekaně úspěšném antukovém jaru. Ve svém prvním osmifinále na podniku Masters 1000 zdolal 7:6, 4:6, 6:3 světovou šestku Andreje Rubljova a potřetí v kariéře a poprvé dvakrát na jednom turnaji porazil hráče TOP 10.

20:13 – Jannik Sinner dohrál na domácím Masters 1000 v Římě překvapivě už v osmifinále. Italský mladík v něm podlehl 7:6, 2:6, 2:6 Argentinci Franciscu Cerúndolovi.

19:00Karolína Muchová se do čtvrtfinále turnaje v Římě nepodívá. Češka po více jak tříhodinové bitvě podlehla Španělce Paule Badosaové 4:6, 7:6 a 2:6.

Sestřih tie-breaku druhého setu zápasu Badosaová –⁠ Muchová
Livesport CZ

18:45 – Dominic Thiem ladí formu před French Open na challengerech a ve francouzském Bordeaux odstartoval výhrou 4:6, 6:4, 6:3 nad domácím Benoitem Pairem, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel. O čtvrtfinále si rakouský tenista zahraje s dalším Francouzem Moutetem.

17:25 – "V mém podání to byl skvělý zápas, i když měl trochu náročný začátek. Jen v první výměně šel míček snad dvacetkrát přes síť a říkal jsem si, že tu budeme dlouho. Proti Laslovi je to vždycky náročné utkání. Hrál jsem velmi dobře," nechal se slyšet Ruud.

Pozápasový rozhovor s Casperem Ruudem
Livesport

16:42 – Casper Ruud si na probíhajícím Masters v Římě zajistil svou teprve druhou letošní vítěznou sérii a také druhé čtvrtfinále v sezoně. Finalista dvou loňských grandslamů přehrál snadno 6:1, 6:3 Lasla Djereho a při třetí účasti v řadě prošel ve Foro Italicu mezi nejlepší osmičku. O postup do semifinále se popere s Franciscem Cerúndolem, nebo Jannikem Sinnerem.

Sestřih utkání Ruud –⁠ Djere
Livesport

16:26 – Světová jednička Iga Šwiateková vyhrála na turnaji WTA 1000 v Římě už 14. utkání v řadě. Vítězka posledních dvou ročníků si v odloženém osmifinále poradila 6:3, 6:4 s Donnou Vekičovou, kterou porazila i počtvrté. Její další překážkou v útoku na hattrick v tomto dějišti bude Jelena Rybakinová.

Sestřih utkání Šwiateková –⁠ Vekičová
Livesport

16:25 – Lorenzo Musetti navázal na pondělní vyrovnání zápasu a v dohrávce svého soka Francise Tiafoea zdolal 5:7, 6:4 a 6:3. V dalším kole čeká světovou devatenáctku Stefanos Tsitsipas.

16:22 – Jakub Menšík slavil v neděli na Spartě svůj premiérový triumf na challengerech a na vítězné vlně pokračuje v Tunisu, kde začal hladkou výhrou 6:4, 6:2 nad členem TOP 200 Laurentem Lokolim. Ve druhém kole narazí sedmnáctiletý talent na Nicholase Davida Ionela.

16:21 – Lindě Noskové se v rámci letošního antukového jara moc nedaří. Osmnáctiletá Češka měla potíže i v prvním kole na akci 125k v Paříži proti domácí 174. hráčce světa Else Jacquemotové, dokonce v rozhodující sadě prohrávala už 1:4 o dva brejky. Nasazená čtyřka ale nakonec vývoj pěti gamy v řadě otočila a po vítězství 6:1, 2:6, 6:4 postoupila. O čtvrtfinále se utká s Katherine Sebovovou.

15:04 – Alexander Zverev zvládl na Masters v Římě dohrávku s Jeffreym Johnem Wolfem a po vítězství 6:4, 7:5 si zajistil osmifinálový souboj s Daniilem Medveděvem, který by se měl uskutečnit ještě v rámci úterního programu. S Rusem letos těsně prohrál v Indian Wells i Monte Carlu.

15:02 – Markéta Vondroušová v pondělí na WTA 1000 v Římě neuspěla v osmifinále dvouhry a do čtvrtfinále se nedostala ani v deblové soutěži, po boku Magdy Linetteové prohrála 3:6, 2:6 s Ljudmilou Kičenokovou a Jelenou Ostapenkovou.

15:00 – Stefanos Tsitsipas dorazil v dohrávce na Masters v Římě 6:3, 7:6 domácího Lorenza Sonega a za pár hodin by měl nastoupit k osmifinálovému duelu. V něm loňský finalista narazí na Lorenza Musettiho.

13:32 – Australský tenista Nick Kyrgios ani letos nebude startovat na Roland Garros. Finalista loňského Wimbledonu se stále nezotavil po lednové operaci kolena. Kyrgios se na pařížském grandslamu představil naposledy v roce 2017.

13:23 – "Dnes jsme začínali za zvláštních podmínek, rozehřátí trvalo jen asi 20 minut. Měl jsem trochu naspěch, ale dřív jsme kvůli dešti hrát nemohli. Jsem rád, že jsem dnešní výzvu zvládl ve dvou setech a jdu dál," zhodnotil po utkání Djokovič.

Pozápasový rozhovor s Novakem Djokovičem
Livesport

13:15 Novak Djokovič nabírá na svém oblíbeném Masters v Římě formu před druhým grandslamem sezony a i při 17. startu v hlavní fázi si zahraje čtvrtfinále. Šestinásobný šampion si v úterý poradil 6:3, 6:4 s Cameronem Norriem, s britskou jedničkou vyhrál i třetí vzájemný souboj. Ve čtvrtfinále se utká s Holgerem Runem, který vyhrál nad Alexejem Popyrinem.

Sestřih utkání Djokovič – Norrie
Livesport

6:10 –⁠ Tři duely mužské dvouhry zastavil v Římě ve večerních hodinách déšť. Nejdál se ve hře dostal Lorenzo Musetti, kterému se před přerušením utkání podařilo vyrovnat proti Francisi Tiafoemu. Zápas světové devatenáctky proti dvanáctce utkání, se dohraje dnes od stavu 5:7, 6:4 a 2:1. Na programu bude i zbytek nedohraných či nerozehraných duelů.