Tennis Tracker: České deblové úspěchy v Madridu, Sinner před čtvrtfinále odstoupil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: České deblové úspěchy v Madridu, Sinner před čtvrtfinále odstoupil

Pavlásek s Beharem v Madridu porazili turnajové trojky Salisburyho se Skupským.
Pavlásek s Beharem v Madridu porazili turnajové trojky Salisburyho se Skupským.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. května?

Hlavní události

19:20Jannik Sinner necelý měsíc před startem Roland Garros odstoupil z podniku Masters 1000 v Madridu. Vítěz tří letošních turnajů včetně Australian Open, který bojuje o post světové jedničky, se omluvil kvůli problémům s pravou kyčlí. "Moc mě mrzí, že musím odstoupit před mým dalším zápasem v Madridu. Ale kyčel mě tady limitovala a bolest se pomalu zhoršovala. Po dohodě s lékaři jsem se rozhodl, že nejlepší bude dál nepokračovat, aby se to ještě nezhoršilo," oznámil dvaadvacetiletý Ital na sociálních sítích. Do semifinále tak prošel bez boje Kanaďan Félix Auger-Aliassime, kterému už postup z osmifinále usnadnila skreč Jakuba Menšíka. O finále se utká s vítězem duelu Jiřího Lehečky s Daniilem Medveděvem.

18:12Carlos Alcaraz domácí antukové Masters 1000 v Madridu třetí rok po sobě neovládne. Letos španělský mladík končí už ve čtvrtfinále na raketě Andreje Rubljova, proti kterému neudržel vedení a prohrál 6:4, 3:6, 2:6.

Sestřih zápasu

Andrej Rubljov otočil zápas s Carlosem Alcarazem
Livesport

17:13Barbora Krejčíková a Němka Laura Siegemundová na antukovém turnaji WTA 1000 v Madridu porazily 6:4, 6:4 nasazené čtyřky Coco Gauffovou a Taylor Townsendovou z USA a společnou bilanci vylepšily na 10:1. V semifinále, do kterého letos už dvakrát nenastoupily, vyzvou belgicko-tchajwanské duo Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh.

13:30 – Devětadvacetiletý český deblista Adam Pavlásek a Uruguayec Ariel Behar na antukovém Masters v Madridu vyhráli i druhý zápas proti nasazeným soupeřům. Turnajové trojky Joeho Salisburyho s Nealem Skupským z Velké Británie udolali 6:4, 3:6, 12:10 a jako první postoupili do čtvrtfinále.

Další zprávy

23:30Taylor Fritz na Masters 1000 v Madridu zdolal 6:1, 3:6, 6:3 Argentince Francisca Cerúndola a stal se teprve třetím americkým semifinalistou po Andrem Agassim (2002 a 2004) a Robbym Gineprim (2005). Na antuce je mezi čtyřkou nejlepších ve španělské metropoli jako vůbec první Američan. O finále si zahraje s Andrem Rubljovem (H2H 5:2).

21:24Aryna Sabalenková po šesti zápasech nemusela absolvovat rozhodující třetí set. Na turnaji WTA 1000 na antuce v Madridu běloruská šampionka z let 2021 a 2023 přehrála 6:1, 6:4 ruskou teenagerku Mirru Andrejevovou a postoupila do semifinále. V něm na ni čeká Kazaška Jelena Rybakinová (H2H 5:3).

15:31Barbora Palicová na antukovém podniku ITF W100 v německém Wiesbadenu na dvě výhry z kvalifikace nenavázala. V prvním kole dvacetiletá Češka překvapivě nestačila na Polku Ginu Feistelovou, které podlehla 1:6, 2:6.

14:50Jelena Rybakinová podvanácté v řadě dokázala vyhrát rozhodující třetí set a svou neporazitelnost na antuce protáhla na 16 zápasů. Ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Madridu přitom v duelu moskevských rodaček reprezentujících Kazachstán čelila za stavu 2:5 dvěma mečbolům Julie Putincevové, oba však dokázala zlikvidovat a po bezmála tříhodinovém boji o čtyři roky starší soupeřku na třetí pokus porazila (4:6, 7:6, 7:5). O již 6. letošní finále se utká se světovou dvojkou a dvojnásobnou šampionkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, nebo ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou. Více informací najdete v článku.

12:00Anna Sisková na antukovém turnaji WTA 125k ve španělské Lleidě na jednu výhru z kvalifikace nenavázala. V prvním kole hlavní soutěže dvaadvacetiletá Češka podlehla 4:6, 1:6 Chorvatce Lee Boskovičové.