Tennis Tracker: Rafa nemá na sportovní důchod ani pomyšlení, tvrdí Nadalův strýc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Rafa nemá na sportovní důchod ani pomyšlení, tvrdí Nadalův strýc

Rafael Nadal se zatím do tenisového důchodu nechystá.
Rafael Nadal se zatím do tenisového důchodu nechystá.Reuters
První grandslam sezony Australian Open je sice minulostí, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 6. února?
Moment dne ATP předvedli Fils a Gasquet
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Mertensová a Trevisanová
Livesport CZ

22:32 – Německá tenistka Jule Niemeierová vyhrála s bývalou vítězkou Australian Open Sofií Keninovou i druhý vzájemný duel. Po vítězství na loňském US Open uspěla i v pondělí v zahajovacím utkání na halovém klání WTA 250 v Linci, kde Američanku zdolala 2:6, 6:3, 6:4 a připsala si teprve druhou výhru v sezoně.

22:28 – Dalibor Svrčina v prvním zápase od porážky ve druhém kole Australian Open neuspěl. V úvodním kole challengeru na Tenerife podlehl 5:7, 5:7 Britu Ryanu Penistonovi, přestože v úvodu vedl 3:0, a prohrál i třetí vzájemný duel.

21:50 – Francouz Richard Gasquet v polovině ledna v Aucklandu ukončil téměř pětileté čekání na titul, na zbylých třech letošních turnajích ale vypadl hned v prvním kole. Na domácím halovém turnaji ATP 250 v Montpellier nezvládl úvodní zápas dokonce poprvé v kariéře, v pondělí trojnásobný šampion a trojnásobný poražený finalista podlehl 5:7, 5:7 krajanu Arthuru Filsovi, jenž si tři týdny po premiérovém triumfu na challengeru připsal vítězný debut na okruhu ATP.

Sestřih zápas Fils –⁠ Gasquet
Livesport CZ

19:42 – Anastasia Detiuc a Miriam Kolodziejová vypadly z halového turnaje WTA 250 v Linci už po prvním vystoupení. Druhé nasazené Češky v Rakousku nestačily na dvojici Xin-Yun Han a Lidzija Marozavaová, které podlehly 6:3, 6:7, 3:10.

18:31 – Pro překvapivé vítězství si na Blízkém východě došla Jelena Ostapenková (25). Lotyška si v prvním kole poradila ve třech setech s Američankou Daniellou Collinsovou (29) 7:5, 1:6, 7:5.

Sestřih zápasu Ostapenková – Collinsová
Livesport CZ

16:00 – Nasazená dvojka a jedna z největších favoritek Belinda Bencicová (25) zahájí své působení na podniku WTA 500 v Abú Zabí proti Martě Kosťukové (20). Ukrajinka přehrála Soranu Cirsteaovou (32).

14:50 – Ve Spojených arabských emirátech uspěla rovněž další favoritka Anett Kontaveitová (27), která zažila o poznání těžší duel než Belgičanka Mertensová. Estonka ztratila první sadu a zápas s Číňankou Zhang Shuai (34) musela otáčet. Drama nakonec zvládla i díky vítěznému tiebreaku ve druhém setu – 7:6(4), 6:4.

Sestřih zápasu Kontaveitová – Zhang
Livesport CZ

14:20 – Elise Mertensová (27) si v Abú Dhabí poradila hladce ve dvou setech 6:0, 6:2 s Martinou Trevisanovou (29) a v dalším kole vyzve čtvrtou nasazenou hráčku turnaje Ruskou Veroniku Kuděrmetovovou (25).

Sestřih zápasu Mertensová – Trevisanová
Livesport CZ

12:20 – Linda Nosková (18) se po povedeném vstupu do sezony posunula poprvé do Top 50 žebříčku WTA. Češka nově figuruje na 50. místě a má stejně bodů jako jednapadesátá Američanka Alycia Parksová (22), jež včera v Lyonu získala svůj premiérový titul. Jen o dva body méně má Linda Fruhvirtová (17).

10:23 – Podle slov Toniho Nadala, strýce a prvního trenéra "Rafy", nemá španělský velikán na odchod do sportovního důchodu ani pomyšlení. "Je stále v dobré formě, a pokud bude ve správné kondici, bude pokračovat. Zatím potřebuje ještě tři nebo čtyři týdny odpočívat a zotavovat se," dodal.

10:12 – Podle kapitána Jaroslava Navrátila (65) má před sebou omlazený daviscupový tým v čele s Lehečkou nadějnou budoucnost. Čeští tenisté postoupili díky kvalifikační výhře 3:1 v Portugalsku na zářijový turnaj pro šestnáct nejlepších a Navrátil si ve videorozhovoru s novináři přál, aby jeho svěřenci navázali na úspěšné předchůdce Tomáše Berdycha (37) a Radka Štěpánka (44). Prostor pro zlepšení vidí ve čtyřhře, kde Češi stále nemohou najít vítězné složení.

10:00 – Necelé dva týdny od životního průniku do čtvrtfinále Australian Open se stal tenista Jiří Lehečka (21) hrdinou i během víkendové kvalifikace Davisova poháru proti Portugalsku. Rodák z Mladé Boleslavi pomohl Česku dvěma body k výhře 3:1 a postupu do finálové fáze. Po rozhodujícím triumfu nad Joaem Sousou (33) 6:4, 6:1 oživil se spoluhráči v kolečku pokřik Tomáše Berdycha (37) a Radka Štěpánka (44) "My tu mísu zase vyhrajem" a novináře ujistil, že tým kapitána Jaroslava Navrátila (65) nebude ani v září mezi šestnácti nejlepšími do počtu. Přečtěte si celý článek.

7:03 – Gabriela Knutson (25) si na podniku ITF W60 v americkém Římě ve státě Georgia zahrála poprvé v kariéře ve finále, na titul ale stejně jako včera ve čtyřhře nedosáhla. V boji o singlový triumf Češka podlehla 6:3, 0:6, 2:6 domácí favoritce Peyton Stearnsové, jež vylepšila svou letošní bilanci na 16:2.

7:01 – Předposlední volné místo na finálovém turnaji Davis Cupu obsadili Chilané. V kvalifikačním duelu si v domácím prostředí poradili s Kazachy, vítězný třetí bod získal Cristian Garín po výhře 6:4, 3:6 a 6:3 nad Alexanderem Bublikem.

6:45 – "Jsem hrdý na hráče, že se nevzdali a vydali ze sebe to nejlepší. Cítím se tak skvěle, že ani nevím, jak to popsat," pronesl po historickém postupu tenistů Jižní Koreje do skupinové fáze Davis Cupu jejich trenér Park Seung-Kyu. Tým ve složení Nam Ji-Sung, Song Ming-Kyu, Kwon Soon-Woo a Hong Seong-Chan zařídil fantastický obrat ze stavu 0:2 na 3:2.