Tennis Tracker: Teenageři Šalková, Klimovičová a Donald postoupili do finále turnajů ITF

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Teenageři Šalková, Klimovičová a Donald postoupili do finále turnajů ITF

Dominika Šalková neprohrála už devět zápasů v řadě.
Dominika Šalková neprohrála už devět zápasů v řadě.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 28. října?
Moment dne ATP ze zápasu Daniil Medveděv – Stefanos Tsitsipas
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Darja Kasatkinová – Beatriz Haddadová Maiaová
Livesport

20:01 – "Celý rok jsem se sem těšil, loni jsem tu hrál opravdu dobře. Před pár týdny jsme s Holgerem hráli v Pekingu, kde jsem prohrál. Věděl jsem, že tady musím podat lepší výkon a dobře podávat. Když jsme spolu hráli minule, asi jsem chtěl příliš útočit, dělal příliš chyb a neměl jsem plán B. Je to vždy psychická bitva, musím hrát aktivně, ale zároveň to nesmím přetáhnout," řekl Félix Auger-Aliassime v Basileji po výhře nad Holgerem Runem.

Rozhovor s Félixem Augerem-Aliassimem po výhře nad Holgerem Runem.
Livesport

19:32Félix Auger-Aliassime na turnaji ATP 500 v Basileji znovu po roce porazil Holgera Runeho. V repríze loňského finále kanadský obhájce titulu přehrál dánského aspiranta na Turnaj mistrů 6:3, 6:2 a ukončil 12 měsíců dlouhé čekání na finále. O premiérové obhájení titul a zisk 5. trofeje si třiadvacetiletý Kanaďan zahraje s Polákem Hubertem Hurkaczem (h2h 2:1).

18:23 – Ital Jannik Sinner na halové pětistovce ve Vídni porazil v souboji dvou již jistých účastníků Turnaje mistrů 7:5, 7:6 Andreje Rubljova, vyhrál 11. z 12 posledních zápasů a bez ztráty setu postoupil pošesté v sezoně do finále. Letos v něm už počtvrté narazí na Daniila Medveděva (h2h 1:6), kterého porazil poprvé před dvěma týdny v Pekingu.

Sestřih zápasu Jannik Sinner – Andrej Rubljov
Livesport

17:52 – Hubert Hurkacz na halovém turnaji ATP 500 v Basileji zdolal 6:4, 3:6, 7:6 Francouze Uga Humberta a dva týdny po triumfu na Masters v Šanghaji postoupil do dalšího finále. O třetí letošní a celkově osmý titul si zahraje s jedním z konkurentů v boji o Turnaj mistrů Holgerem Runem, nebo loňským šampionem Félixem Augerem-Aliassimem.

16:33Linda Klimovičová na turnaji ITF W25 v egyptském Šarm aš-Šajchu deklasovala 6:0, 6:2 Slovenku Salmu Drugdovou a potřetí v kariéře postoupila do finále. O druhý titul se 19letá Češka střetne s Řekyní Valentinou Grammatikopoulouovou.

16:25Matthew Donald měsíc po premiérovém semifinále na akci mužů postoupil do svého premiérového finále. Osmnáctiletý český mladík si o titul zahraje na turnaji ITF W15 v řeckém Heraklionu po výhře 6:7, 6:2, 6:4 nad Nizozemcem Sidanem Pontjodikromem

16:17Dominika Šalkova dva týdny po triumfu na antuce v Seville postoupila do finále i na tvrdém povrchu v portugalském Loule. V semifinále podniku ITF W25 devatenáctiletá Češka porazila 7:5, 6:4 Maďarku Nataliu Szabaninovou a svou neporazitelnost protáhla na devět utkání. O třetí titul a první mimo antuku si zahraje s Italkou Silvií Ambrosiovou (h2h 0:0).

15:58 – Daniil Medveděv Daniil Medveděv ve Vídni neprohrál už devět zápasů v řadě. V semifinále si poradil bez ztráty podání 6:4, 7:6 s Řekem Stefanosem Tsitsipasem a jediná výhra ho dělí od první úspěšné obhajoby titulu. Vyhrát jeden turnaj podruhé může sedmadvacetiletý majitel 20 trofejí vůbec poprvé. Ve finále čeká na vítěze duelu mezi Andrejem Rubljovem a Jannikem Sinnerem.  z Řecka.

Sestřih zápasu Daniil Medveděv – Stefanos Tsitsipas
Livesport

13:40 – Qinwen Zheng na domácím WTA Elite Trophy v Zhuhai porazila krajanku Lin Zhu 7:5, 4:6, 6:1 a počtvrté v kariéře postoupila do finále. O třetí titul si jednadvacetiletá Číňanka zahraje s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 0:0).

Sestřih zápasu.
Livesport

10:17 – "Děkuju všem, že jste dnes přišli a podporovali mě. Vím, že zítra asi nebudete na mé straně, ale znovu se ze sebe pokusím dostat maximum. Dnes jsem odehrála dobrý zápas a jsem ráda, že jsem v posledních dnech a týdnech tvrdě trénovala," řekla Beatriz Haddadová Maiaová po výhře nad Darjou Kasatkinovou a postupu do finále WTA Elite Trophy.

Rozhovor s Beatriz Haddadovou Maiaovou po postupu do finále WTA Elite Trophy
Livesport

09:42Beatriz Haddadová Maiaová na svém posledním letošním turnaji postoupila poprvé v sezoně do finále a hned na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. V semifinále 'malého Turnaje mistryň' brazilská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Darju Kasatkinovou a poprvé od Wimbledonu vyhrála tři zápasy po sobě. O třetí a nejcennější titul si zahraje proti domácí tenistce Lin Zhu, nebo Qinwen Zheng.

Sestřih zápasu Beatriz Haddadová Maiaová – Darja Kasatkinová
Livesport

08:44 – Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová se na Turnaji mistryň utká ve skupině Chetumal s bývalou světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, vítězkou letošního US Open Američankou Cori Gauffovou a Uns Džábirovou z Tuniska.  Ve druhé skupině Bacalar na sebe narazí Běloruska Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Američanka Jessica Pegulaová a Řekyně Maria Sakkariová.

Čtyřiadvacetiletá Češka vstoupí do turnaje v pondělí ve 23:00 SEČ proti Šwiatekové. Rozhodl o tom páteční los.

08:32Félix Auger-Aliassime teprve potřetí v sezoně a poprvé od březnového Indian Wells vyhrál tři zápasy po sobě. V Basileji byl v noci z pátku na sobotu proti kvalifikantovi Alexanderu Ševčenkovi jediný míček od porážky, přemožitele Stana Wawrinky a Taylora Fritze ale nakonec po odvrácení mečbolu zdolal 7:6, 3:6, 7:6 a postoupil do semifinále. V něm kanadského obhájce titulu čeká repríza loňského finále proti Dánu Holgeru Runemu (h2h 1:2).

06:00 – Sobota nabídne tenisovým nadšencům hned šest semifinálových soubojů na turnajích v Basileji, Vídni a v Čínském Zhuhai. O finále budou bojovat například Rune s Augerem-Aliassimem nebo Medveděv s Tsitsipasem. Komu se podaří udělat důležitý krok k vytouženému triumfu?