Tennis Tracker: V nominacích na BJKC nechybí Šwiateková, Kerberová, Svitolinová ani Halepová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: V nominacích na BJKC nechybí Šwiateková, Kerberová, Svitolinová ani Halepová

Simona Halepová si Billie Jean King Cup zahraje poprvé po pěti letech
Simona Halepová si Billie Jean King Cup zahraje poprvé po pěti letechProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 15. března?

22:22 – Dvaadvacetiletý italský tenista Lorenzo Musetti se stal otcem. Aktuálně 26. hráč světa, jenž letos prohrál 8 z 13 zápasů, s přítelkyní Veronicou přivítali na svět syna Ludovica.

19:40 – V rumunské nominaci na kvalifikační zápas Billie Jean King Cupu proti Ukrajinkám se objevila i Simona Halepová. Bývalá světová jednička, jež kvůli pozitivnímu testu na doping nehraje od US Open 2022 a po zkrácení trestu se představí poprvé teprve příští týden v Miami, si týmovou soutěž zahraje poprvé od roku 2019.

19:31 – Kromě Naomi Ósakaové a Angelique Kerberové se v dubnu představí poprvé po mateřské pauze v Billie Jean King Cupu také Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka si týmovou soutěž zahraje poprvé od roku 2021, v dubnu na neutrální půdě v americkém Amelia Island bude týmovou jedničkou proti Rumunkám.

19:22Iga Šwiateková se popáté v kariéře a poprvé od dubna 2022 objevila v polské nominaci na Billie Jean King Cup. Světová jednička bude hlavní hvězdou kvalifikačního zápasu ve švýcarském Bielu, kam dorazí také Magdalena Frechová či Magda Linetteová. Domácí nominovali Viktoriji Golubicovou, Céline Naefovou, Simonu Waltertovou a Jil Teichmannovou.

19:15Angelique Kerberová se po mateřské pauze vešla hned do první německé nominace na Billie Jean King Cup. Kapitán Rainer Schüttler vybral na kvalifikační zápas v Brazílii společně s bývalou světovou jedničkou Tatjanu Mariaovou a deblistky Lauru Siegemundovou s Annou-Lenou Friedsamovou. Domácí budou v Sao Paulu spoléhat především na Beatriz Haddadovou Maiaovou.

18:59Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v maďarském Székesfehérváru 9 měsíců dlouhé čekání na semifinále a tři výhry po sobě neukončil. Ve čtvrtfinále sedmadvacetiletý Čech prohrál 6:4, 6:7, 3:6 Italu Francu Agamenonemu.

18:53Barbora Palicová si na turnaji ITF W35 v italském Solarinu semifinále znovu po týdnu nezahraje. Dnes do něj dvacetiletou Češku nepustila žebříčkově hůře postavená Američanka Katrina Scottová, jež vyhrála hladce 6:3, 6:1.

13:02Dominika Šalková skončila na domácím turnaji ITF W75 v pražských Říčanech ve čtvrtfinále. Devatenáctiletá Češka v boji o první letošní semifinále nestačila na Chorvatku Antoniu Ružičovou, které podlehla snadno 1:6, 4:6.

12:46 – Důvodem odstoupení Markéty Vondroušové z Indian Wells a odhlášení z Miami je úmrtí v rodině. Čtyřiadvacetiletá Češka se ze Spojených států amerických vrátila domů předčasně kvůli poslednímu rozloučení s dědečkem.

12:06Tereza Valentová po dvou triumfech na 'patnáctce' v tuniském Monastiru pokračuje na vítězné vlně i na domácím halovém podniku ITF W75 v pražských Říčanech. Japonku Himeno Sakacumeovou sedmnáctiletá Češka deklasovala dvakrát 6:1, vyhrála i 12. letošní zápas a postoupila do svého největšího semifinále.

11:40 – Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě? 

11:32Linda Klimovičová na turnaji ITF W35 v italském Solarinu, kde minulý týden získala už třetí ze svých čtyř titulů, vyhrála i celkově 18. zápas. Polku Martynu Kubkaovou přehrála 6:2, 6:4 a svou neporazitelnost protáhla na osm utkání. O postup do finále se devatenáctiletá Češka utká s nejvýše nasazenou Slovenkou Viktórií Hrunčákovou, nebo Polkou Urszulou Radwaňskou.

10:11 – Bývalá první tenistka světového žebříčku Naomi Ósakaová po nedávném návratu z mateřské pauzy nebude chybět v nominaci Japonska na dubnovou kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Kazachstánu. "Řekla mi, že chce hrát a já z toho mám obrovskou radost," uvedla reprezentační kapitánka Ai Sugijamaová. Duel s Kazachstánem je na programu 12. a 13. dubna v Tokiu.

09:49Novak Djokovič se pár dní po nečekaném krachu v Indian Wells odhlásil z navazujícího turnaje Masters 1000 v Miami. Na Floridě se měl šestinásobný šampion představit poprvé od roku 2019, i vinou slabé formy však dává přednost přípravě a své síly bude koncentrovat k antuce, na které se letos koná i olympijský turnaj. Do jarní části sezony navzdory letošním neúspěchům vstoupí stále jako světová jednička.

05:10 – Řekyně Maria Sakkariová vyhrála pod novým trenérem Davidem Wittem i čtvrtý zápas. V Indian Wells v prvním letošním čtvrtfinále zdolala 5:7, 6:2, 6:4 domácí Emmu Navarrovou, s níž si poradila znovu po měsíci, a třetí rok po sobě v kalifornské poušti nechybí v semifinále. Letos v něm předloňská finalistka vyzve další Američanku Coco Gauffovou (H2H 4:3).

05:06Daniil Medveděv na Masters 1000 v Indian Wells porazil 7:5, 6:4 dánského mladíka Holgera Runeho, s nímž neztratil set aní ve třetím vzájemném střetnutí, a zkompletoval semifinálové dvojice. O obhájení loňského výsledku si ruský tenista zahraje s domácím Tommym Paulem (H2H 2:0).

04:58 – Carlos Alcaraz na Masters 1000 v Indian Wells smetl v souboji hráčů elitní desítky 6:3, 6:1 Němce Alexandera Zvereva, kterému oplatil porážky z loňského Turnaje mistrů a letošního Australian Open, a vzájemnou bilanci snížil na 4:5. Nevykolejila ho ani invaze včel, které v se úvodu postaraly o téměř dvouhodinové přerušení zápasu. O první finále od wimbledonského triumfu si španělský obhájce titulu zahraje stejně jako před rokem s 19 utkání neporaženým italským rivalem Jannikem Sinnerem (h2h 4:4).

01:20Coco Gauffová v Indian Wells porazila 6:4, 6:3 Číňanku Yue Yuan, byť každý set začala ztrátou podání a ve druhé sadě za stavu 1:3 odvracela tři brejkboly, a postupem do semifinále překonala své maximum z loňského ročníku. O finále si 20letá Američanka zahraje s Mariou Sakkariovou, nebo Emmou Navarrovou.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

01:00Kateřina Siniaková a Storm Hunterová si i na šestém společném turnaji zahrály semifinále a na prestižní akci WTA 1000 v Indian Wells, kde česká tenistka obhajuje loňský triumf, postoupily po výhře 6:4, 6:4 nad americko-japonským duem Asia Muhammadová a Ena Šibaharová už počtvrté do finále. O druhý letošní a celkově třetí titul si zahrají buď s přemožitelkami z Australian Open Su-Wei Hsieh a Elise Mertensovou, nebo ze San Diega Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou.