Tennis Tracker: Vondroušová se odhlásila z Miami. Duel v Indian Wells přerušily včely

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Vondroušová se odhlásila z Miami. Duel v Indian Wells přerušily včely

Markéta Vondroušová během Miami Open 2023
Markéta Vondroušová během Miami Open 2023Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. března?

23:47 – Čtvrtfinále mezi Carlosem Alcarazem a Alexanderem Zverevem na Masters 1000 v Indian Wells přerušil už v průběhu třetího gamu (1:1) masivní nálet včel. Stovky jinak užitečného hmyzu se začaly rojit kolem kamery pohybující se nad kurtem a oba tenisté museli do šaten. Španěl podle prvních informací od agenta dostal žihadlo do čela a zápas zůstává na neurčitou dobu přerušen. 

23:05Tommy Paul podruhé v kariéře, poprvé po využití mečbolu a sérii čtyř porážek zdolal Nora Caspera Ruuda. Na domácí půdě v Indian Wells zvítězil 6:2, 1:6, 6:3, vzájemnou bilanci upravil na 2:4 a postoupil do svého druhého semifinále na turnajích Masters 1000. O největší finále si šestadvacetiletý Američan zahraje s Daniilem Medveděvem, nebo Holgerem Runem.

22:31 – Světová sedmička Markéta Vondroušová, jež v pondělí z osobních důvodů odstoupila před zápasem třetího kola z Indian Wells, se odhlásila z druhého březnového turnaje WTA 1000 v Miami. Čtyřiadvacetiletá Češka poslední tři starty na Floridě přetavila minimálně v osmifinále, v roce 2019 byla dokonce mezi osmičkou nejlepších.

21:42Caroline Wozniacká nedohrála své první čtvrtfinále po mateřské pauze. Na podniku WTA 1000 v Indian Wells dánská šampionka z roku 2011 vzdala kvůli zranění pravé nohy za stavu 4:6 a 0:1 světové jedničce Ize Šwiatekové. Polka v semifinále narazí na Ukrajinku Martu Kosťukovou (H2H 1:0).

20:35Jiří Lehečka v Indian Wells třetí skalp hráče TOP 12 během pěti dnů nezaznamenal. Při premiéře ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 nenašel recept na nyní již 19 zápasů neporaženého Jannika Sinnera, kterému podlehl hladce 3:6, 3:6. Italský tenista v semifinále narazí na Carlose Alcaraze, nebo Alexandera Zvereva.

20:16Marta Kosťuková na turnaji WTA 1000 v Indian Wells porazila 6:0, 7:5 Rusku Anastasii Potapovovou, s níž si poradila až na třetí pokus, a postoupila do svého sedmého a dosud největšího semifinále. O třetí finále si jednadvacetiletá Ukrajinka zahraje s Igou Šwiatekovou, nebo Caroline Wozniackou.

18:40 – Hostiteli skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu, do níž postoupili i čeští tenisté, budou v září Boloňa, Manchester, Valencie a poprvé v historii Zhuhai. Oznámila to na webu Mezinárodní tenisová federace (ITF). O složení skupin rozhodne los v úterý 19. března.

18:31Zdeněk Kolář na antukovém challengeruv maďarském Székesfehérváru porazil 6:3, 7:5 Francouze Manuela Guinarda a potřetí v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě. O první sérii tří vítězství v řadě a semifinále od loňského června si sedmadvacetiletý Čech zahraje s Italem Francem Agamenonem (h2h 1:1).

18:27Barbora Palicová na podniku ITF W35 v italském Solarinu deklasovala 6:2, 6:0 Polku Oliwiu Szymczuchovou a počtvrté v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm čerstvě dvacetiletá Češka vyzve Američanku Katrinu Scottovou (h2h 0:0).

18:22Linda Klimovičová na turnaji ITF W35 v italském Solarinu, kde minulý týden získala už třetí ze čtyř titulů, vyhrála i  celkově 17. zápas. Domácí Federicu Di Sarraovou dnes zdolala 6:4, 4:6, 6:2 a svou neporazitelnost protáhla na sedm utkání. O postup do semifinále se devatenáctiletá Češka utká s Polkou Martynou Kubkaovou (h2h 1:1).

18:16Dominika Šalková na domácím turnaji ITF W75 v pražských Říčanech porazila 6:4, 6:3 krajanku Gabrielu Knutsonovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se devatenáctiletá Češka střetne s Chorvatkou Antoniou Ružičovou (h2h 1:0).

18:09Tereza Martincová podruhé v sezoně odstoupila z rozehraného turnaje. Dnes na domácím halovém klání ITF W75 v pražských Říčanech devětadvacetiletá Češka nenastoupila k utkání 2. kola proti o dvanáct let mladší krajance Tereza Valentové. Sedmnáctiletá teenagerka, jež letos vyhrála všech 11 zápasů mezi ženami, se ve svém největším čtvrtfinále utká s Japonkou Himeno Sakacumeovou (h2h 0:0).

18:02 – Český tenisový svaz obdržel výzvu NSA k navrácení části dotace ve výši 29,7 milionu korun a akceptoval ji. Vzniklou situaci začali následně analyzovat právníci a auditoři. Návrhy řešení se bude zabývat pondělní výkonný výbor.

09:22 – Dánsko má zásluhou úspěchů Caroline Wozniacké a Holgera Runeho v Indian Wells dva tenisty ve čtvrtfinále jednoho společného turnaje WTA 1000 a ATP Masters 1000 (od roku 2009).

08:15 – Šest tenistů ze širší světové špičky se v průběhu letošního turnaje v Indian Wells inkognito infiltrovalo mezi fanoušky v areálu Tennis Paradise a vyzkoušelo si netradiční roli zaměstnanců. Andrej Rubljov se mezi lidmi procházel jako ochranka, Daniil Medveděv markoval zboží ve fanshopu, Holger Rune radil s výběrem zboží, Maria Sakkariová prodávala zmrzlinu, Ons Jabeurová návštěvníkům pomáhala s orientací v areálu a Alex de Minaur si užíval koordinaci aut na parkovišti. Někteří fanoušci při setkání se známými tvářemi znejistili, další požádali o fotku a byli i tací, kteří známé tváře 'odhalili' a Rubljova si spletli s Jannikem Sinnerem.

05:13 – Yue Yuan se po premiérovém triumfu v Austinu veze na vítězné vlně i na podniku WTA 1000 v Indian Wells. V osmifinále pětadvacetiletá Číňanka hrající první turnaj v roli hráčky TOP 50 zdolala 4:6, 6:4, 6:3 Darju Kasatkinovou a připsala si již devátou výhru v řadě. Ve svém největším čtvrtfinále vyzve domácí Coco Gauffovou (h2h 0:0).

05:10 – Holger Rune na Masters 1000 v Indian Wells zdolal po odvrácení mečbolu 2:6, 7:6, 6:3 domácího šampiona z roku 2022 Taylora Fritze a oplatil mu ľoňskou porážku z Miami. Ve čtvrtfinále dánský mladík vyzve Daniila Medveděva (h2h 1:1).

05:05 – Marii Sakkariové se v Indian Wells na první akci pod novým trenérem Davidem Wittem daří. Řecká tenistka v Kalifornii poprvé v sezoně až na pátém individuálním turnaji vyhrála dva zápasy po sobě a přidat dokázala i třetí výhru, když Francouzku Diane Parryovou zdolala 6:2, 3:6, 6:3. Ve čtvrtfinále se předloňská finalistka a loňská semifinalistka střetne znovu po třech týdnech s domácí Emmou Navarrovou (h2h 1:1).

04:59 – Daniil Medveděv na Masters 1000 v Indian Wells porazil v odvetě za tři roky staré vyřazení 6:4, 6:4 Bulhara Grigora Dimitrova a vzájemnou bilanci upravil na 7:3. Ve čtvrtfinále se loňský finalista utká s domácím Taylorem Fritzem, nebo Dánem Holgerem Runem.