Tentokrát finále ne. Siniaková v mexické Méridě vypadla po těsném boji s Italkou Giorgiovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tentokrát finále ne. Siniaková v mexické Méridě vypadla po těsném boji s Italkou Giorgiovou

Kateřina Siniaková v Mexiku prohrála noční souboj s Giorgiovou 5:7, 6:7.
Kateřina Siniaková v Mexiku prohrála noční souboj s Giorgiovou 5:7, 6:7.Profimedia
Kateřina Siniaková (26) si na turnaji WTA 250 v mexické Méridě o čtvrtý titul nezahraje. Česká tenistka v noční semifinálové bitvě podlehla po více než dvou hodinách boje 5:7, 6:7 Italce Camile Giorgiové (31), přestože ve druhém setu otočila z 2:5 na 6:5 a podávala na zisk sady. Její přemožitelka se v jubilejním 10. finále utká o čtvrtý titul se Švédkou Rebeccou Petersonovou.

Siniaková po deblovém triumfu na Australian Open léčila lehké zranění zápěstí, ale hned po návratu na kurty poprvé od loňského září vyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA víc než jeden zápas. V mexické Méridě vyřadila dokonce tři soupeřky: Ukrajinku Lesju Curenkovou, Belgičanku Ysalinu Bonaventureovou a Italku Elisabettu Cocciarettovou.

Skončila až v semifinále na raketě aktuálně 68. hráčky světa Giorgiové. S bývalou členkou elitní třictíky svedla tuhou bitvu, nakonec ale 20 minut po půlnoci o pět let starší soupeřce podlehla 5:7 a 6:7.

Přehled zápasu Siniaková – Giorgiová 5:7, 6:7

Čtvrtá nasazená Siniaková získala první dva gamy zápasu a vedla 4:2. Náskok ale neudržela. Byť za stavu 4:5 odvrátila setbol a v další hře měla dva brejkboly, klíčové okamžiky úvodního dějství zvládla lépe soupeřka. Ve druhém setu světová deblová jednička otočila z 2:5 na 6:5 a podávala na vyrovnání, jenže o servis počtvrté v zápase přišla a v tie-breaku uhrála už jen dva míčky. Ve čtvrtém vzájemném střetnutí (a prvním po pěti letech) tak Giorgiové potřetí za sebou podlehla.

Sestřih zápasu Siniaková – Giorgiová
Livesport CZ

V utkání zaostávala v klíčových statistikách. Dopustila se o 10 nevynucených chyb víc (33:23), zahrála o osm vítězných míčů méně (17:25) a měla nízkou úspěšnost podání. "Byl to velmi náročný zápas. Jsem moc šťastná, že jsem to zvládla. Děkuju fanouškům, kteří mi dodávali energii," řekla Giorgiová, jež měla větší podporu publika.

Siniaková v Méridě marně bojovala o své celkově osmé finále, v němž by hrála o čtvrtý titul (Shenzhen a Bastad v roce 2017 a loni Portorož). Po 11 zápasech v roce 2023 má bilanci sedmi výher a čtyř porážek. Nyní dál zůstává v Mexiku. Příští týden bude v konkurenci vítězky loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaové či krajanky Marie Bouzkové opět plnit roli nasazené hráčky v Monterrey.

Giorgiová, jež ve čtvrtfinále proti druhé nasazené Sloane Stephensové poprvé vyhrála zápas bez ztráty gamu, v Méridě neprohrála ještě ani set a postoupila do jubilejního 10. finále. Dosud triumfovala třikrát: na trávě v Hertogenboschi 2015, v hale v Linci 2018 a nejcennější trofej získala na tvrdém povrchu na turnaji WTA 1000 v Montrealu 2021.

Sestřih zápasu Petersonová – McNallyová
Livesport CZ

O svůj čtvrtý titul si zahraje s aktuálně až 140. hráčkou světa Petersonovou. Švédská kvalifikantka, která ve čtvrtfinále vyřadila nejvýše nasazenou Polku Magdu Linetteovou, v semifinále porazila 6:2, 6:7 a 6:4 Američanku Caty McNallyovou a svou letošní bilanci vylepšila na 10:2.

Petersonová postoupila do finále podniku WTA potřetí v kariéře a poprvé mimo Čínu. Obě předchozí v Nanchangu 2019 a Tianjinu 2019 proměnila v titul.