Tennis Tracker: Alcaraz zůstává letos stoprocentní, v Riu už je ve finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz zůstává letos stoprocentní, v Riu už je ve finále

Carlos Alcaraz proměnil i druhou letošní účast na turnaji ve start ve finále.
Carlos Alcaraz proměnil i druhou letošní účast na turnaji ve start ve finále.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 26. února?
Moment dne WTA v podání Petersonové a McNallyové
Livesport CZ

22:47 – Jesika Malečková končí na své první letošní akci ve druhém kole kvalifikace. V mexickém Monterrey v boji o svou čtvrtou účast v hlavní soutěži turnaje WTA podlehla 7:5, 3:6, 1:6 Rumunce Eleně-Gabriele Ruseové.

16:32 – "Myslím, že si Benjamin zasloužil vyhrát druhý set. Já se zkrátka snažím bojovat, jak nejvíc můžu," prohlásil po finálovém vítězství Hurkacz.

Pozápasový rozhovor s Hurkaczem.
Livesport CZ

15:54 – Polský tenista Hubert Hurkacz vyhrál turnaj v Marseille. Ve finále porazil 6:3 a 7:6 domácího Benjamina Bonziho a připsal si šestý titul v kariéře.

Sestřih zápasu Hurkacz – Bonzi.
Livesport CZ

13:22 – Rebecca Petersonová vyřadila v Méridě Američanku Caty McNallyovou 6:2, 6:7, 6:4 a ve finále vyzve přemožitelku Kateřiny Siniakové Camilu Giorgiovou.

Sestřih zápasu Peterssonová – McNallyová
Livesport CZ

13:15 – "Jsem na sebe hrdý, že jsem zase ve finále. To, jak jsem se dokázal vrátit do tohoto zápasu, je také výjimečné," hodnotil po výhře nad Jarrym Alcaraz.

Pozápasový ohlas Alcaraze
Livesport CZ

12:34 – Tomáš Macháč si úspěšně absolvovanou kvalifikací na turnaji ATP 500 v Dubaji zajistil souboj s pětinásobným šampionem Novakem Djokovičem, který od loňského French Open vyhrál 31 z 32 zápasů. Srba teoreticky může připravit o post světové jedničky.

12:05 – Nový turnaj WTA 250 se v příštím týdnu uskuteční v texaském Austinu. Start v hlavní soutěži má jistý 11 domácích tenistek v čele s Danielle Collinsovou a bývalou vítězkou US Open Sloane Stephensovou. Nejvýše nasazenými jsou semifinalistka letošního Australian Open Polka Magda Linetteová a Číňanka Shuai Zhang.

11:34 – Dvě Češky se příští týden představí na turnaji WTA 250 v Monterrey. Druhá nasazená Marie Bouzková začne ve svém oblíbeném Mexiku proti Slovence Karolíně Anně Schmiedlové, šestá nasazená Kateřina Siniaková se na úspěšné vystoupení v Méridě pokusí navázat proti jedné z kvalifikantek, kterou se může stát i Jesika Malečková. Nejvýše nasazenou je finalistka z roku 2015, světová pětka a vítězka loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaová z Francie.

11:15 – Jiří Lehečka se příští týden pokusí navázat na povedený vstup do roku 2023 na velmi dobře obsazeném turnaji ATP 500 v Dubaji. V prvním kole vyzve bývalou světovou trojku Němce Alexandera Zvereva, kterého na začátku sezony porazil v United Cupu. Z českých tenistů se představí také úspěšný kvalifikant Tomáš Macháč, jenž by mohl vyzvat pětinásobného šampiona Novaka Djokoviče usilujícího o udržení postu světové jedničky. Titul bude obhajovat Andrej Rubljov, z bývalých šampionů startuje ještě britský veterán Andy Murray.

10:57 – Příští týden nabídne souboj o post mužské světové jedničky. Na turnajích ATP 500 se na dálku utkají o první místo v čele žebříčku Novak Djokovič a Carlos Alcaraz. Španělský teenager bude o návrat do čela bojovat při své premiéře v mexickém Acapulcu, kde ho po dvou akcích na antuce čeká rychlý přesun na tvrdý povrch. Jako první ho prověří Američan Mackenzie McDonald, jeho největšími konkurenty budou letos se trápící Nor Casper Ruud, Dán Holger Rune a bývalí finalisté Taylor Fritz z USA a Brit Cameron Norrie. Žádný bývalý šampion letos nestartuje.

9:12 – Tomáš Macháč se probojoval na kvalitně obsazený turnaj ATP 500 v Dubaji. V závěrečném druhém kole kvalifikace deklasoval 22letý Čech 6:0, 6:1 Itala Mattea Arnaldiho.

7:04 – Kateřina Siniaková na turnaji WTA 250 v mexické Méridě prohrála noční semifinálovou bitvu s Camilou Giorgiovou. Po více než dvou hodinách boje odešla poražena 5:7, 6:7, přestože ve druhém setu otočila z 2:5 na 6:5 a podávala na zisk sady. Ve svém jubilejním 10. finále si Italka zahraje o čtvrtý titul proti Švédce Petersonové.

Sestřih zápasu Siniaková – Giorgiová
Livesport CZ

6:39 – Sára Bejlek se počtvrté v kariéře na okruhu WTA a poprvé mimo grandslam objevila v kvalifikaci, v americkém Austinu ale skončila hned v prvním kole. Teprve 17letá Češka v něm prohrála hladce 0:6, 3:6 s domácí Ashlyn Kruegerovou a nenaváže na úspěch z US Open a Australian Open.

6:12 – Španěl Carlos Alcaraz si na okruhu ATP zahraje druhé finále po sobě a opět se v něm střetne s Britem Cameronem Norriem. Po Buenos Aires minulý týden na sebe oba narazí tentokrát v Riu de Janeiro. Alcaraz v semifinále otočil zápas s Nicolasem Jarrym a upravil svou letošní bilanci na 8:0, Norrie přehrál také ve třech setech Španěla Bernabeho Zapatu Mirallese.

Sestřih zápasu Alcaraz – Jarry.
Livesport CZ