Trénovat Chelsea? Výzva a nejtěžší práce ve fotbale, říká Potter. O lítost ale nestojí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trénovat Chelsea? Výzva a nejtěžší práce ve fotbale, říká Potter. O lítost ale nestojí

Graham Potter přišel do Chelsea z Brightonu.
Graham Potter přišel do Chelsea z Brightonu.Reuters
Hlavní trenér Chelsea Graham Potter (47) popsal vedení Blues jako "pravděpodobně nejtěžší práci ve fotbale." Dodal ale, že nehledá soucit, protože se snaží zachránit sezonu výrazně ovlivněnou velkým množstvím zranění a po létě radikálních změn ve všech oblastech klubu.

Potter uvedl, že očekávání na Stamford Bridge zůstávají vysoká i přes změnu vlastníka, která se odehrála v květnu, kdy konsorcium v čele s Američanem Toddem Boehlym dokončilo převzetí klubu za 4,25 miliardy liber (přibližně 122 miliard korun) a provedlo výraznou restrukturalizaci.

Chelsea klesla v Premier League na 10. místo poté, co vyhrála pouze jeden z posledních osmi zápasů. Navíc vypadla z FA Cupu i Ligového poháru, v obou případech po prohrách s Manchesterem City. Loňské drahé posily se z velké části stále neprosadily tak, jak by se od nich očekávalo.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport

"Je to šíleně těžká výzva. Myslím, že je to pravděpodobně nejtěžší práce ve fotbale kvůli té změně vedení a očekáváním," řekl Potter před čtvrteční zápasem Chelsea na hřišti Fulhamu.

Výkony ovlivňuje řada zraněných hráčů

"Realita je taková, že jsme se možná ještě neetablovali jako dobře vedený fotbalový klub, který dobře funguje v opravdu konkurenčním prostředí. Samozřejmě jsem nečekal, že přijdeme o deset hráčů A týmu (kvůli zranění)... Uznávám také, že jsem hlavní trenér, a když prohrajeme, jde to za mnou."

Příznivci Chelsea během nedělní porážky 0:4 na hřišti Manchesteru City zpívali jméno bývalého majitele Romana Abramoviče, který během téměř dvacetileté vlády dohlížel na nebývalý úspěch, a Potterova předchůdce Thomase Tuchela.

"Nestojím o lítost, jsem opravdu vděčný a je mi ctí tady být," řekl Potter. "Tento klub byl 20 let veden určitým způsobem, a to opravdu dobře. Mám velký respekt k předchozím majitelům a k tomu, čeho dosáhli. Musíme věci znovu vybudovat.... Je to nová éra, nová kapitola. Procházíme určitou bolestí, je to momentálně těžké. Chápu frustraci a vážím si podpory."