Turín v Empoli vyrovnal v závěru. Inter otočil proti Cremonese, uspěla i Atalanta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turín v Empoli vyrovnal v závěru. Inter otočil proti Cremonese, uspěla i Atalanta

Aktualizováno
Inter vybojoval tři body na hřišti Cremonese.
Inter vybojoval tři body na hřišti Cremonese.AFP
Empoli ve 20. kole Serie A remizovalo s Turínem, v jehož nominaci k utkání chyběl David Zima, 2:2. Vyrovnaný duel načal přesnou hlavičkou Sebastiano Luperto, přes 190 cm vysoký stoper se tak při svém 87. startu v nejvyšší italské soutěži dočkal premiérového gólu. Po výměně stran sice Azzurri zvýšili, ale Býci v závěru bleskově vyrovnali. Inter zvítězil na hřišti Cremonese 2:1, oba jeho góly dal Lautaro Martínez. Atalanta doma proti Sampdorii nezaváhala a brala tři body za výsledek 2:0.

Empoli – FC Turín 2:2

Brankáři obou mužstev v úvodu utkání skutečně neměli mnoho práce. Azzurri i Býci se prezentovali nedostatečnou útočnou silou a problémy jim dělalo především zakončování šancí. Pokud už se některý z hráčů dostal ke střele, byl jeho pokus obvykle zablokován nebo mířil mimo branku.

Když se nedařilo otevřít skóre ze hry, pomohla standardní situace. Ve 37. minutě se po rohovém kopu domácího Razvana Marina opřel hlavou do míče Lupert a poslal ho nechytatelně pod břevno branky.

Statistiky zápasu Empoli – FC Turín
Statistiky zápasu Empoli – FC TurínOpta by Stats Perform

Piemontský klub ve druhé půli přidal na aktivitě a usiloval o vyrovnání. Velkou příležitost nevyužil v 65. minutě Aleksej Mirančuk, když si jeho střelu do levého horního rohu pohlídal gólman domácích. Neuteklo ani pět minut a skóre se opravdu měnilo. Po sérii přihrávek před pokutovým územím na druhé straně hřiště napřáhl Marin a pumelicí do levé šibenice zvýšil náskok Empolesi na dva góly.

Býci se dočkali snížení v 82. minutě. Samuele Ricci se ve vápně soupeře opřel do balonu a prostřelil domácího brankáře. Ten musel navíc znovu lovit balon ze své sítě hned po třech minutách, kdy vyrovnal dalekonosnou střelou k levé tyči Antonio Sanabria.

Cremonese – Inter Milán 1:2

Obrana Cremonese se po úvodním hvizdu ocitla obrazně řečeno v mlýnku na maso, neboť ofenziva Interu na ni nastoupila ve vší parádě. Počáteční zdání jasného průběhu utkání se ovšem v 11. minutě převrátilo vzhůru nohama. Okereke totiž předvedl fotbalovou nádheru, když si na hranici vápna navedl míč na pravou nohu a parádně vypálil přesně do pravé šibenice.

O šest minut později mohl vyrovnat Edin Džeko, jeho rána se však mezi tři tyče nevměstnala. Vyrovnání tak přišlo ve 21. minutě po tvrdé pumelici právě z kopačky bosenského reprezentanta, kterou musel brankář Marco Carnesecchi vyrazit před sebe. Nejlépe zareagoval Martínez a míč dorazil do brány. Od dokončení obratu hostů zachránil tým z Cremony vynikající gólman Marco Carnesecchi.

Statistiky zápasu Cremonese – Inter
Statistiky zápasu Cremonese – InterOpta by Stats Perform

Nerazzurri pokračovali ve druhém poločase ve stejném modelu, kterým vstoupili do prvního dějství, tedy silným ofenzivním tlakem a kontrolou hry. To se jim vyplatilo v 65. minutě, kdy argentinský forvard Martínez po přihrávce Džeka překonal již podruhé domácího brankáře a dokončil milánský obrat. V závěru utkání si Inter Milán těsné vítězství dokázal uhájit a minimálně do neděle se posunout na druhé místo tabulky.

Atalanta – Sampdoria 2:0

Hráči Atalanty vstupovali do utkání v dobré formě, kterou nabrali se začátkem nového roku. Po reprezentační pauze Bergamo neprohrálo z pěti soutěžních utkání ani jeden, přičemž za poslední tři duely nastřílelo 16 gólů. Sílu domácí ofenzivy měla pocítit Sampdoria, která přijela k utkání se sérií čtyř proher v řadě bez jediné vstřelené branky. Pokud ovšem hosté chtěli pomýšlet na záchranu, potřebovali nejhorší útok v lize probudit.

K tomu mohlo dojít hned v deváté minutě, kdy se skórovat pokoušeli oba krajní obránci. Ani jeden ale domácího gólmana překonat nedokázal a následná dorážka Harryho Winkse mířila vysoko nad. Ve 27. minutě se i domácí dočkali první střely mezi tři tyče. Postaral se o ni Rasmus Höjlund, který pálil po velmi pěkné individuální akci uvnitř pokutového území.

Statistiky zápasu Atalanta – Sampdoria
Statistiky zápasu Atalanta – SampdoriaOpta by Stats Perform

Další ohrožení hostující branky už skončilo gólem. O ten se po závaru před Emilem Auderem postaral těsně před poločasem Joakim Maehle. V 57. minutě se na střeleckou listinu nezapomněl zapsat Ademola Lookman, který se po průniku do vápna a zakončení k levé tyči trefil už ve čtvrtém zápase v řadě. Ani po dvou vstřelených brankách neměli Lombarďané rozhodně v plánu přenechat iniciativu Sampdorii a i nadále hru kontrolovali.

V 84. minutě se mohl trefit střídající Duván Zapata. Kolumbijský zakončovatel se na pravé straně pokutového území skvěle zbavil svého protivníka ale následně nedokázal trefit bránu. Atalanta i tak potvrdila roli favorita a v boji o Ligu mistrů si připsala důležité tři body.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport