Turnaj mistrů bude bez světové jedničky, Alcaraz se odhlásil kvůli zranění

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turnaj mistrů bude bez světové jedničky, Alcaraz se odhlásil kvůli zranění

Alcaraz přijde o vrchol sezony kvůli natrženému břišnímu svalu.
Alcaraz přijde o vrchol sezony kvůli natrženému břišnímu svalu.AFP
Nejmladší světová jednička v historii Carlos Alcaraz (19) přijde o vrchol sezony. Španělský tenista se kvůli natrženému břišnímu svalu odhlásil z Turnaje mistrů, na kterém měl debutovat, a své zemi nepomůže ani na finálovém turnaji Davisova poháru.

Alcaraz letos vyhrál pět turnajů. V březnu v Miami získal první trofej z podniků Masters 1000, další přidal v květnu díky skalpům Rafaela Nadala či Novaka Djokoviče na domácí antuce v Madridu, v září na US Open slavil první grandslamový triumf a v 19 letech se stal nejmladší světovou jedničkou v historii.

Úžasná sezona však pro rodáka z Murcii končí zklamáním. Španělský tenista si během pátečního čtvrtfinále na Masters v Paříži natrhl břišní sval a dnes oznámil, že přijde o premiérový start na Turnaji mistrů i finálový turnaj Davis Cupu.

"Po mém včerejším odstoupení jsem podstoupil lékařská vyšetření a toto výsledek: natržený vnitřní šikmý sval v levé břišní stěně s odhadovanou dobou rekonvalescence na šest týdnů," napsal na Twitter zklamaný Alcaraz.

"Bohužel se tak nedostanu na Turnaj mistrů ani Davis Cup. Je to pro mě těžké a bolestivé přijít o tyto akce, které jsou tak důležité. Ale jediné, co teď mohu dělat, je být pozitivní a soustředit se na uzdravení," dodal španělský teenager.

Alcaraz ukončí sezonu se zápasovou bilancí 57:13 a i přes neúčast na Turnaji mistrů má stále velkou šanci přezimovat na prvním místě světového žebříčku ATP. Sesadit ho může Nadal a Řek Stefanos Tsitsipas.

Místo Alcaraze si na Turnaji mistrů zahraje poprvé v kariéře Američan Taylor Fritz, do pozice prvního náhradníka se posunul Polák Hubert Hurkacz. Turnaj v Turíně odstartuje v neděli 13. listopadu a kvůli zranění na něm bude chybět i obhájce titulu Němec Alexander Zverev.