Tvrdoň si premiéru v LM i přes pět gólů užil. Neuer mi dal dres, prozradil po Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdoň si premiéru v LM i přes pět gólů užil. Neuer mi dal dres, prozradil po Bayernu

Marián Tvrdoň dostal na Bayernu pět gólů, i tak si odnesl zážitek do konce života.
Marián Tvrdoň dostal na Bayernu pět gólů, i tak si odnesl zážitek do konce života.Profimedia
Přestože Marián Tvrdoň (28) při svém debutu v Lize mistrů inkasoval pět gólů a s Plzní v Mnichově prohrál 0:5, vnímal utkání s Bayernem jako fantastický zážitek do konce života. Dojem na něj udělal i hvězdný domácí gólman Manuel Neuer (36), který ho po zápase vzal do kabiny a věnoval mu svůj dres.

"Určitě je to příjemný zážitek, protože chytat před takovými fanoušky a na takovém stadionu je pro mě výborná zkušenost a fantastický zážitek do konce života," řekl novinářům Tvrdoň.

Podobně jako v sobotním ligovém duelu na hřišti Bohemians 1905 (1:1) zastoupil zraněnou jedničku Jindřicha Staňka. "Takhle se to stalo, trenéři na mě ukázali. Šel jsem do zápasu v pohodě, užít si to a odmakat to jako kluci. Kluci už některé zápasy měli, ale pro mě to byl asi nejtěžší zápas."

Už v úvodních 21 minutách překonali slovenského brankáře Leroy Sané, Serge Gnabry a Sadio Mané, po změně stran přidal svou druhou branku Sané a skóre uzavřel v 59. minutě střídající Eric Maxim Choupo-Moting. "Určitě některé góly šly chytat nebo bych potřeboval trošku štěstí, že by mě to trefilo. Ale hráči jsou na top úrovni. Střely byly prudké a šlo na ně těžko reagovat. Možná se to dalo chytat, ale nechám to posoudit trenéry," zmínil Tvrdoň.

"Trošku jsem si říkal, že by to byla asi ostuda, kdybychom prohráli vyšším rozdílem než 5:0. Ale pak kluci trochu zabrali, zformovali jsme se a začali s domácími hráči běhat. Uhráli jsme aspoň výsledek 5:0," přidal bývalý gólman Nitry nebo Ústí nad Labem.

Radost měl z toho, jak se k němu zachoval Neuer, dlouholetá jednička a kapitán Bayernu. "Vzal mě s sebou do kabiny, ptal se mě, jak jsem si zápas užil. Musím říct, že to bylo hodně příjemné. Hned mi říkal, že mám počkat a dá mi dres," prozradil.

Plzeňští po debaklu 1:5 v Barceloně a domácí porážce 0:2 s Interem Milán nebodovali ani ve třetím utkání skupiny C, kde jsou poslední se skóre 1:12. "Musíme se z toho rychle oklepat. Věřím, že nám to jenom pomůže, zvedneme se a v lize zase vyhrajeme," dodal Tvrdoň.

Statistiky utkání Bayern – Plzeň

Tabulka skupiny C