U polské reprezentace končí trenér Michniewicz, ve funkci nevydržel ani rok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
U polské reprezentace končí trenér Michniewicz, ve funkci nevydržel ani rok
Czeslaw Michniewicz vedl národní tým Polska od letošního ledna.
Czeslaw Michniewicz vedl národní tým Polska od letošního ledna.
Profimedia
U polské reprezentace, která se v kvalifikaci o postup na fotbalové Euro 2024 utká i s Českem, končí trenér Czeslaw Michniewicz (52). Polský svaz v prohlášení uvedl, že po důkladné analýze se rozhodl neprodloužit s koučem smlouvu, která s koncem roku vyprší. Michniewicz na uplynulém mistrovství světa v Kataru vypadl s týmem v osmifinále, Poláky vedl od ledna.

Bývalý trenér Legie Varšava nahradil Portugalce Paula Sousu, který na konci minulého roku rozvázal předčasně kontrakt a odešel do brazilského Flamenga. V březnu Michniewicz s Poláky vybojoval postup na MS. Do finále kvalifikačního play off postoupili jeho svěřenci bez boje, jelikož FIFA vyřadila Rusko kvůli rozpoutání války na Ukrajině. V závěrečném souboji Poláci zdolali 2:0 Švédsko, které předtím vyřadilo český tým.

Ve skupině světového šampionátu obsadil tým kolem kapitána a kanonýra Roberta Lewandowského v konkurenci Argentiny, Mexika a Saúdské Arábie druhé místo. V osmifinále nestačil na obhájce trofeje a pozdější držitele stříbra Francouze.

Sestřih osmifinále MS Francie – Polsko
Livesport CZ

"Jak víme, trenér převzal mužstvo ve složité chvíli. Navzdory těmto okolnostem postoupil s týmem na mistrovství světa a udržel ho v elitní skupině Ligy národů. Rovněž se s ním jako první trenér po 36 letech dostal do vyřazovací fáze šampionátu. Za to si zaslouží poděkování," prohlásil předseda svazu Cezary Kulesza.

Polsko rozjede kvalifikační skupinu E o postup na Euro 2024 v Německu 24. března v pražském Edenu. Odveta s výběrem trenéra Jaroslava Šilhavého se odehraje v listopadu. Dalšími soupeři ve skupině jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko.

Euro 2024, kvalifikační skupina E
Livesport