Události La Ligy: Pedriho výkon udržel Barcelonu v čele, naopak Real ztrácel dech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Události La Ligy: Pedriho výkon udržel Barcelonu v čele, naopak Real ztrácel dech
Události La Ligy: Pedriho výkon udržel Barcelonu v čele, naopak Real ztrácel dech
Události La Ligy: Pedriho výkon udržel Barcelonu v čele, naopak Real ztrácel dechAFP
Barcelona zakončila první polovinu sezony v čele La Ligy. Svěřenci Xaviho Hernándeze (42), kteří dohrávali utkání proti Osasuně bez vyloučeného Roberta Lewandowského (34), ukázali bojovnost a soupeře zdolali 2:1. Přestože Real v domácím prostředí porazil Cádiz také 2:1, natrápil se daleko víc, než by se čekalo. Atlético naopak potřetí za sebou nedokázalo zvítězit, tentokrát dokonce prohrálo s Mallorcou 0:1.

Xaviho tým je před přestávkou v čele La Ligy se ziskem 37 bodů, což je výsledek 12 výher, 1 remízy a 1 porážky. Pozitivní statistiky vynesly Barcelonu na první místo v domácí soutěži. Má také dvoubodový náskok před Realem Madrid, který ve čtvrtek na Santiago Bernabéu porazil Cádiz 2:1.

Hráč kola

Mluvit o Barceloně znamená mluvit o Pedrim. Tento hráč z Kanárských ostrovů je lídrem zálohy Katalánců. V Sadaru, pevnosti skromné a spořádané Osasuny, odehrál Pedri perfektní zápas: v prvním poločase skóroval a ve druhém byl hlavním hrdinou.

Pedri se stal jedním z Xaviho základních kamenů v sestavě Barcelony. Trenér mu dává přednost před Frenkie De Jongem nebo Kessiem. Jeho výkony předčily očekávání a přiměly Barcelonu, aby mu nabídla prodloužení smlouvy až do roku 2026.

Gól kola

Jestliže se v Barceloně mluví o Pedrim, ve Valencii jsou dva muži, kteří jsou ve sportovních médiích na prvním místě. Prvním z nich je trenér Gennaro Gattuso, kterému se podařilo znovu oživit klub a to na základě pořádku, charakteru a vášně. Druhým jménem je André Almeida.

Portugalec se proti Realu Betis blýskl parádním gólem z volného přímého kopu, kterým přispěl k vítězství Valencie na Mestalle 3:0. Almeidovi se pod Gattusovým vedením zatím daří. Dvaadvacetiletý Portugalec si postupně získává příznivce klubu svým nasazením, zakončením a dobrými útočnými schopnostmi. 

Překvapení kola

Závěr podzimní části rozhodně nevyšel hráčům Realu Madrid tak, jak by si představovali. Po blamáži na hřišti Vallecana (2:3) se hodně natrápili i s Cádizem (2:1). Královský klub, který se po vítězném El Clásiku vyšplhal na první místo La Ligy, v dalších zápasech body poztrácel a musí se spokojit pouze s druhým místem v tabulce. Na svého katalánského soupeře však ztrácí jen dva body.

Vypadá to, že fotbalisté Realu už možná byli myšlenkami více na mistrovství světa v Kataru, než v La Lize. Carlo Ancelotti byl navíc nucen přistoupit k několika změnám z důvodu zranění. Real Madrid má však uprostřed netypické sezony stále spoustu času na to, aby situaci v nejvyšší španělské lize dokázal zvrátit ve svůj prospěch.

Přehled zápasu Real Madrid - Cádiz 2:1