Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý Juventus

Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý Juventus
Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý JuventusAFP
Italská liga nabídla v rychlém sledu další kompletní kolo. To se vydařilo Neapoli, která napravila zaváhání ze San Sira. Nejlepší nálada nepanuje v Miláně, ani v Římě – Inter, AC, Lazio i AS přibrzdily shodné remízy 2:2. Naopak veselo je v Juventusu, který se dál nese na vlně čistých kont a především vítězství. Důležitý krok udělala Verona, která se díky prvnímu vítězství od září odlepila ode dna tabulky Serie A.

Pět remíz, tři úspěchy domácích, dva hostů. Italská Serie A nabídla krátce po svém restartu další kompletní kolo. Nejlépe si v něm vedly tři týmy – Neapol, Juventus a Verona.

Sedmnácté kolo načalo dramatické vítězství Fiorentiny, která uspěla díky penaltě v první nastavené minutě. Až druhý duel sobotního programu však nabídl první úspěch favorita. Juventus si další "last minute" brankou protáhl skvostnou sérii vítězství bez inkasované branky na osm zápasů v řadě (755 minut) a nadále pokračuje ve stíhací jízdě za vedoucí Neapolí.

Pořadí na čele Serie A
Pořadí na čele Serie ALivesport

Ta o den později potvrdila svou vyzrálost – nenechala se rozhodit porážkou s Interem a jednoznačně zvládla duel se Sampdorií (2:0). Soubor trenéra Luciana Spallettiho nevyvedla z míry ani neproměněná penalta z úvodu zápasu. Na selhání Mattea Politana zareagoval skvěle Victor Osimhen, který vstřelil 10. ligovou branku v sezoně.

Nigerijský fantom v masce, jenž se osamostatnil na čele tabulky střelců, nezůstal jediným úspěšným střelcem zápasu. Druhé nabídnuté příležitosti ke "snadnému" skórování se už totiž Partenopei nezalekli a zásluhou Eljifa Elmase zvýšili ze značky pokutového kopu na konečných 2:0.

Třetím šťastným celkem se po pondělní dohrávce stala Verona. Její kapitán Darko Lazovič se postaral o důležité vítězství v boji o záchranu, Hellas totiž zvítězili poprvé od září a navíc po přímém souboji odsunuli Cremonese na poslední příčku tabulky.

Dvaatřicetiletý Srb, který ve městě Romea a Julie kroutí čtvrtou sezonu, zaznamenal své dvě první trefy v aktuálním ročníku. Všichni příznivci si jeho "one man show" na Stadio Marc'Antonio Bentegodi užili a doufají, že se nejednalo o góly poslední.

Pořadí na chvostu Serie A
Pořadí na chvostu Serie ALivesport

Na straně smutných nemůže chybět AC Milán, který si v úplném závěru utkání s AS Řím nechal uzmout dvougólový náskok. Ještě v 86. minutě vedli Rossoneri 2:0, po gólech Rogera Ibaneze a Tammyho Abrahama se však oba italští giganti museli spokojit s bodem. O poznání větší radost z něj však měli svěřenci trenéra Josého Mourinha.

Zrovna do zpěvu není ani jejich městským rivalům – Laziu a Interu. Celek z hlavního města nevyhrál už třikrát v řadě, zatímco proti Empoli potvrdil trend posledních zápasů. V prvním poločase Ciro Immobile a spol. šlapou skvěle, v tom druhém postupně odpadají. I proto Orli, stejně jako ve středu v Lecce (1:2), přišli v průběhu druhé půle o body (2:2). Místo rasistických výlevů fanoušků by se tak v Laziu měli možná zaměřit spíše na fyzičku.

V ideální herní kondici nebyl naposledy ani Inter. Nerazzurri po restartu Serie A sice doma skolil lídra z Neapole (1:0), o tři dny později však cennou výhru nepotvrdili. Remízu 2:2 v Monze, kterou v 93. minutě "zařídil" vlastním gólem nešťastník Denzel Dumfries, si za rámeček Simone Inzaghi rozhodně nedá.

Výsledky 17. kola Serie A
Výsledky 17. kola Serie ALivesport

Hráč kola

Mužem 17. kola Serie A se nemůže stát nikdo jiný než dvougólový hrdina Darko Lazovič. Správný kapitán a především spasitel Verony se prosadil dvakrát do sítě Cremonese a zahájil tak cestu za záchranou. Ta bude pro Hellas nesmírně složitá, neboť dosud získali pouze devět bodů. Pokud srbskému ofenzivnímu univerzálovi vydrží aktuální forma, může aktuálně 18. celek tabulky pomalu zmenšovat šestibodovou ztrátu na 17. Spezii.

Gól kola

Krásnou brankou se v utkání Monzy s Interem zaskvěl Razvan Marin. Rumunský středopolař se v 94. minutě dostal po rohovém kopu k míči na hraně vápna a neváhal. Za stavu 1:2 pro favorizovaný milánský celek uklidil míč do pravého horního rohu branky Andrého Onany. Výstavní, ale především chytrá střela vynesla Monze velmi cenný bod.