Neapol po výhře vede neúplnou tabulku, AC Milán ztratilo vítězství v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol po výhře vede neúplnou tabulku, AC Milán ztratilo vítězství v závěru

Aktualizováno
Neapol po výhře vede neúplnou tabulku, AC Milán ztratilo vítězství v závěru
Neapol po výhře vede neúplnou tabulku, AC Milán ztratilo vítězství v závěruReuters
Fotbalisté Neapole zvítězili v 17. kole Serie A na hřišti janovské Sampdorie 2:0. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho (63) vedou tabulku o sedm bodů před Juventusem a obhájcem titulu AC Milán, který ztratil dvoubrankové vedení a s AS Řím hrál 2:2. FC Turín potřetí za sebou remizoval 1:1, tentokrát na hřišti Salernitany. Stoper David Zima (22) odehrál přes hodinu. Římské Lazio remizovalo 2:2 s Empoli, přestože vedlo o dvě branky, a už tři zápasy čeká na vítězství.

Salernitana – Turín 1:1

Úvod utkání ovládal tým ze severu Itálie, který si první vážnější ohrožení soupeřovy brány vypracoval ještě v první desetiminutovce. Míč se po rohovém kopu odrazil až k Zimovi, jenž se z malého vápna neúspěšně pokoušel prosadit patičkou. O chvíli později střílel po zpětné přihrávce do protipohybu brankáře Ochoy Nemanja Radonjič, zkušený Mexičan si však s pokusem z oblasti penaltového bodu poradil.

Po půlhodině hry se do zápasu začala dostávat i Salernitana a ve 32. minutě dokonce mohla jít do vedení, gólovou šanci Boulayeho Diy ale skvělým zákrokem zmařil obránce Perr Schuurs. Skóre nakonec otevřel ve 36. minutě Turín. Po několikátém nebezpečném centru se k hlavičce na hranici malého vápna dostal Antonio Sanabria, který bez problému skóroval. Další branka už do přestávky i přes nastřelenou tyč Schuursem k vidění nebyla.

Krátce po přestávce, která se kvůli technickým problémům VARu o několik minut protáhla, se rychlým protiútokem podařilo domácím vyrovnat. Na konci celé akce stál Vilhena, jenž se ve 49. minutě prosadil střelou k pravé tyči. Zaskočení Býci se snažili vzít si vedení zpět na svou stranu, proti gólem povzbuzené Salernitaně se jim ale prosazovat nedařilo.

Branku měl v 73. minutě na noze střídající Aleksej Mirančuk, skvělý postřeh však opět ukázal Ochoa, jenž jeho pokus konečky prstů zlikvidoval. Mexičan měl práci i v samém závěru, kdy na levou tyč musel vyrážet střelu Ricarda Rodrígueze. Turín se tak ani po zvýšené intenzitě rozhodnutí nedočkal.

Lazio – Empoli 2:2

Empoli se na půdě římského Lazia podařilo v dramatickém závěru vyrovnat, a po remíze 2:2 obralo favorita o body. Dvougólový náskok, který si Orli vypracovali dominantní hrou, nejdříve v 83. minutě snížil Francesco Caputo. Ten tak napravil své zaváhání z druhé minuty, kdy si srazil míč do vlastní branky. O fantastické vyrovnání se potom v 94. minutě postaral výstavní střelou Razvan Marin. Římané tak znovu klopýtnuli a elitní čtyřka se jim i nadále vzdaluje.

Spezia – Lecce 0:0

Fotbalisté Lecce remizovali na hřišti Spezie 0:0 a po třech po sobě jdoucích triumfech poprvé ztratili body. Přestože předvedli solidní výkon a na vytvořené šance duel vcelku jasně ovládli, rozhodující branku se jim vstřelit nepodařilo. Nejblíž k ní byli už v úvodu, kdy po závaru ve vápně hned dvakrát zazvonilo břevno domácí branky.

Sampdoria – Neapol 0:2

Do úvodu zápasu si sice celek z města pod Vesuvem přenesl smůlu z minulého kola, když pokutový kop Mattea Politana skončil i díky teči domácího brankáře pouze na tyči. Aktuální ligový lídr ale nepřízeň osudu prolomil v 19. minutě, kdy o jeho vítězství rozhodl Victor Osimhen, jenž se v letošní sezoně italské nejvyšší soutěže trefil již desetkrát.

AC Milán – AS Řím 2:2

Pro Rossoneri se duel dlouho vyvíjel velmi příznivě a ještě tři minuty před uplynutím základní hrací doby vedli o dvě branky, pak se ale svěřenci Josého Mourinha vzepřeli osudu. Nejprve snížili zásluhou Rogera Ibaňeze a bodový zisk jim zajistil v nastaveném čase Tammy Abraham. Hosté z hlavního města tak comebackem na poslední chvíli prodloužili venkovní ligovou sérii bez porážky, která trvá od čtvrtého září. Naopak domácí se po senzační ztrátě zařadili o skóre za rozjetý Juventus.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Flashscore