Udělat takový zákrok pár vteřin před koncem, to bylo už i na mě dost, prohlásil Furch

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Udělat takový zákrok pár vteřin před koncem, to bylo už i na mě dost, prohlásil Furch

Furch si připsal několik fantastických zákroků.
Furch si připsal několik fantastických zákroků.Profimedia
Hokejový brankář Dominik Furch (32) se výborným výkonem podepsal pod výhru Brna ve druhém zápase předkola play off extraligy proti Mladé Boleslavi. Zkušený gólman zlikvidoval celkem 42 střel soupeře a zejména v závěru duelu předvedl několik fantastických zákroků.

Nejprve zlikvidoval samostatný nájezd Róberta Lantošiho a deset sekund před koncem chytil lapačkou střelu Ondřeje Romana směřující do odkryté branky. Jindy klidný gólman následně upustil uzdu emocím a nejen v duchu jásal, že výhra je blízko.

"Někdy je potřeba to upustit zpod pokličky ven. Takový zákrok udělat pár vteřin před koncem, to už i na mě bylo dost. Prostě se to povedlo, snažil jsem s přemístit do volného prostoru a dát lapačku tam, kam střela mohla jít. Bylo to i o štěstí," řekl Furch novinářům.

Navázal tak na zákrok proti Lantošimu o několik sekund dříve. "Snažil jsem se zůstat v klidu. Viděl jsem, že ho stíhá náš obránce, takže on taky nebyl v komfortní situaci," popsal Furch zlikvidovaný nájezd.

Podle něj je ale podstatné, že Brno pojede do Boleslavi s vedením 2:0 v sérii. "Je to náročná série, hrát dva vyhrocené zápasy po sobě, ale je to pro oba týmy stejné, naší psychickou výhodou je, že jsme dvakrát vyhráli a bude se nám líp regenerovat," řekl.

Boleslav je nepříjemný soupeř

Přitom Kometa si mohla závěrečné drama odpustit. Po skvělém začátku měla hlavně ve druhé třetině řadu šancí a kdyby vedla 5:0, měl by Furch zřejmě o hromadu práce míň. "Byli jsme v útlumu, kluci tam šance měli, ale góly nedali, tak si z toho musíme vzít poučení," popsal zkušený gólman.

Furch si dobře uvědomuje, že i přes stav série 2:0 nemá Brno jistý postup. "Jsou nepříjemní, aktivní. Hodně napadají, hrají dobře kolem brány, což je jejich styl, kterým se prezentují v celé sezoně," charakterizoval hru soupeře, kterého v sobotu poženou právě na něj boleslavští diváci.

Boleslav byla střelecky aktivnější.
Boleslav byla střelecky aktivnější.Livesport

Brnu dnes hrály do karet i další okolnosti. Ve 36. minutě v době tlaku Středočechů byl zápas přerušen a na přestávkovou pauzu se kvůli zranění sudího šlo dřív. "Pro mě to bylo překvapivé, myslel jsem si, že se třetina dohraje se třemi rozhodčími, nestalo se tak. Možná nám to mohlo pomoct, když byli hosté v tlaku," dodal Furch.

Přehled zápasu Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1