Hokejisté Třince a Komety vyhráli těsné zápasy a přiblížili se postupu do čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejisté Třince a Komety vyhráli těsné zápasy a přiblížili se postupu do čtvrtfinále

Litvínov v sérii s Třincem nezvládl ani druhý duel.
Litvínov v sérii s Třincem nezvládl ani druhý duel.Profimedia
Třinec ve druhém duelu předkola play off proti Litvínovu zvládl prodloužení, v němž rozhodl o výhře 5:4 a v sérii vede 2:0. Krok ke čtvrtfinále udělala také Kometa, která porazila Mladou Boleslav 2:1 a ujala se vedení 2:0 na zápasy. Druhý duel na vlastním ledě vůbec nevyšel Liberci, který podlehl Plzni vysoko 0:6 a v sérii přišel o těsný náskok. Dohrávku úvodního střetnutí, které bylo ve středu přerušeno kvůli potížím s ledem, ovládla domácí Olomouc. Hanáci udrželi vedení a po výhře 4:1 to mají do čtvrtfinále blíž než karlovarská Energie.

Olomouc – Karlovy Vary 4:1

Hokejisté Olomouce dohrávku úvodního zápasu s Karlovými Vary dovedli do vítězného konce. Zápas, jenž byl ve středu po první třetině za stavu 2:0 pro Hanáky přerušen kvůli nezpůsobilé hrací ploše, domácí nakonec vyhráli 4:1 a v sérii se ujali vedení 1:0 na zápasy. Gólem a asistencí se blýskli Pavel Musil a Jakub Orsava. 

Třinec – Litvínov 5:4p

Třinec ve druhém zápase předkola play off porazil Litvínov 5:4 v prodloužení a přiblížil se postupu mezi elitní osmičku. Oceláři v závěru základní hrací doby dvakrát přišli o vedení, prodloužení ale zvládli lépe a po dvou domácích duelech vedou v sérii 2:0 na zápasy. Těsné vítězství řídil obránce Jakub Jeřábek, jenž v čase 66:46 svou druhou brankou rozhodl o třinecké výhře a utkání zakončil se třemi kanadskými body.

Kometa – Mladá Boleslav 2:1

Kometa ve druhém zápase série s Mladou Boleslaví vyhrála 2:1 a navýšila své vedení na 2:0 na zápasy. O druhém vítězství domácí rozhodli během minuty a 14 sekund v úvodu první třetiny, kdy vstřelili obě své branky. V polovině třetí minuty využil přesilovku Tomáš Kundrátek a v čase 03:38 dal rozdílový gól Adam Zbořil. Bruslaři opět ztroskotali na brankáři Dominiku Furchovi, jenž zlikvidoval 44 střel. Blýskl se především v poslední půl minutě, kdy vychytal samostatný únik Roberta Lantošiho a doslova sebral vyrovnávací gól Ondřeji Romanovi. Jediným úspěšným mladoboleslavským střelcem tak zůstal Maris Bičevskis.

Liberec – Plzeň 0:6 

Hokejisté Plzně deklasovali ve druhém utkání předkola play off domácí Liberec 6:0, zabrali po sérii deseti porážek a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Adrián Holešinský a třemi asistencemi Jakub Pour. Brankář Dominik Pavlát udržel poprvé v kariéře v play off čisté konto. Souboj o čtvrtfinále pokračuje v sobotu a neděli na západě Čech.