Úspěch v Lize mistryň. Slávistky ve Wolfsburgu udržely čisté konto a vezou remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěch v Lize mistryň. Slávistky ve Wolfsburgu udržely čisté konto a vezou remízu

Slávistky si připsaly cennou remízu na hřišti Wolfsburgu, který Ligu mistrů v letech 2013 a 2014 vyhrál.
Slávistky si připsaly cennou remízu na hřišti Wolfsburgu, který Ligu mistrů v letech 2013 a 2014 vyhrál.Profimedia
Fotbalistky Slavie v předposledním pátém utkání skupiny Ligy mistryň nečekaně remizovaly na hřišti Wolfsburgu 0:0. Pražanky získaly do tabulky druhý bod, ale už v předchozím kole ztratily naději na postup.

Slávistky minulý týden získaly první bod ve skupině po remíze 1:1 na půdě St. Pöltenu a v pátek dosáhly na ještě cennější výsledek. Proti vítězkám Ligy mistryň z let 2013 a 2014 Pražanky překvapivě udržely čisté konto.

A to i přesto, že Wolfsburg v utkání jednoznačně dominoval a na střely zvítězil 35:1. V první půli slávistky několikrát podržela brankářka Olivie Lukášová, po změně stran už německý celek tolik vyložených šancí neměl.

Přehled zápasu Wolfsburg –⁠ Slavia

Pražanky před posledním zápasem skupiny s dvěma body uzavírají tabulku skupiny. Slávistky se rozloučí se soutěží 22. prosince domácím utkáním s AS Řím.

Největším úspěchem českého týmu v Lize mistryň jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále. Jednou se mezi osm nejlepších celků v soutěži probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Aktuální tabulka skupiny B Ligy mistryň
Aktuální tabulka skupiny B Ligy mistryňLivesport