Espaňol ukončil dekádu trvající prokletí, Atlético pocítilo domácí sílu Almeríe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Espaňol ukončil dekádu trvající prokletí, Atlético pocítilo domácí sílu Almeríe

Aktualizováno
Espaňol ukončil dekádu trvající prokletí, Atlético pocítilo domácí sílu Almeríe
Espaňol ukončil dekádu trvající prokletí, Atlético pocítilo domácí sílu AlmeríeAFP
Espaňol v 17. kole La Ligy zvítězil na půdě Getafe 2:1, kde naposledy naplno bodoval v roce 2013. K prolomení nelichotivé bilance pomohl už v úvodu Joselu, jenž se prosadil fantastickým lobem téměř z poloviny hřiště. Prakticky okamžitě ovšem další pohlednou brankou odpověděl Enes Ünal, misky vah na stranu hostů překlopil po změně stran po působivým sólu Javi Puado. Ve druhém nedělním utkání remizovala Almería s Atlétikem 1:1.

Getafe – Espaňol 1:2

Nevídaný začátek utkání potěšil diváky, kteří se stali svědky dvou neuvěřitelných tref. Jako první se prosadili hosté z Barcelony. Joselu si všiml vysokého postavení brankáře Getafe a dalekonosným pokusem z více než 45 metrů ho nádherně překonal. O minutu později přišla podobně krásná odpověď z kopačky domácího Ünala.

Ten z rohu pokutového území vymetl jakoukoliv pavučinu, která mohla v bráně zůstat po dlouhé přestávce způsobené mistrovstvím světa. Celky se po neuvěřitelném úvodu střelecky uklidnily a přešlo se na očekávanou taktickou bitvu. Diváci se tak před změnou stran nedočkali žádné další vyložené šance.

Statistiky zápasu Getafe – Espaňol
Statistiky zápasu Getafe – Espaňol Opta by Stats Perform

Druhý poločas začal v tempu nastaveném na konci předchozího dějství. Ztráta míče v nebezpečném prostoru se stala Azulones opět osudovou v 62. minutě. Puado si udělal z domácí obrany kuželky a předvedl fantastický slalom, na který by mohl být pyšný kterýkoliv specialista této lyžařské disciplíny.

Asistenci si připsal Joselu, jenž odehrál vskutku brilantní utkání a pomohl svému týmu kromě podílu na brankách i krytím míče a defenzivní výpomocí. Nejblíž k vyrovnání byl Domingos Duarte několik málo minut před koncem. Jeho hlavička však směřovala těsně nad brankovou konstrukci. Andulky si ve zbývajícím čase počínaly takticky a nepustily El Getu k další příležitosti.

Almería – Atlético 1:1

Již ve čtvrté minutě se překvapivě do šance dostala Almería. Madridský celek ztratil nebezpečný míč a domácí ihned vyrazili do protiútoku tři na dva, který však trestuhodně zahodili. V 18. minutě se Atléti dostali do vedení. Ángel Correa se ocitl v situaci jeden na jednoho a chladnokrevně poslal míč mezi nohy domácího brankáře. Bleskově odpovědět mohl Sergio Akieme, avšak ze zajímavé pozici přestřelil břevno.

Ve 32. minutě se nepochopitelně rozhodl Geoffrey Kondogbia tečovat střelu jednoho ze svých spoluhráčů, která směřovala do branky. Záložník ze Středoafrické Republiky se totiž jednoznačně nacházel v postavení mimo hru, a překazil tím tak gólové oslavy Atlétika. El Bilal Touré tuto chybu potrestal nekompromisní hlavičkou ve 37. minutě, po které se míč odrazil od břevna a rozvlnil síť.

Statistiky zápasu Almería – Atlético
Statistiky zápasu Almería – AtléticoOpta by Stats Perform

Několik málo minut po zahájení druhého dějství si připsal vitálně důležitý blok Axel Witsel. Diváci mohli pouze hádat jestli by Jan Oblak dosáhl na střelu nebýt jeho belgického spoluhráče. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání, které mohl na svou stranu strhnout jakýkoliv ze dvou celků. V 72. minutě zakončil nebezpečný protiútok nepřesnou hlavičkou Álvaro Morata z pozice, ze které bylo těžší minout bránu než ji trefit.

O chvíli později to byl opět španělský útočník, který měl zajímavou šanci. V tomto případě se mu nepovedlo překonat domácího brankáře z úrovně penaltového puntíku. V závěru se střídajícímu Sergiu Reguilónovi podařilo získat dvě žluté v rozmezí čtyř minut a jeho spoluhráči museli dohrávat v početní nevýhodě. Gól už nepadl a Almería znovu ukázala sílu svého stadionu, na němž uhrála drtivou většinu z dosud získaných 18 bodů.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport