V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Slzy světové jedničky a tanec Krejčíkové. Přišel i Batman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Slzy světové jedničky a tanec Krejčíkové. Přišel i Batman

Iga Šwiateková po finálové prohře.
Iga Šwiateková po finálové prohře.Profimedia
Takové finále je snem každého promotéra. Ostravský tenisový Agel Open dopadl doslova pohádkově. Vyprodáno, dvě velké osobnosti proti sobě, k tomu dva tábory fanoušků, které se vzájemně hecovaly k lepšímu a lepšímu povzbuzování. A na konci pak český triumf, jenž znamenal skalp i slzy nejlepší hráčky světa. Velký kornout emocí…

Když se Barbora Krejčíková (26) chystala k nástupu na kurt před finálovým duelem s Igou Šwiatekovou (21), zněla halou Nohavicova píseň Ostrava. Česká tenistka se roztancovala. Ač soustředěná, šla do zápasu s veselou náladou.

Nohavica proti Red Hot Chilli Peppers

Hit s lokálním podtextem fungoval, publikum na něj dokázalo reagovat. Fanoušci v hale se dostali do příjemných emocí a nakonec i Krejčíkové pomohl song k triumfu. Mimochodem, každá z hráček má svůj playlist. A zatímco brněnskou rodačku potěší třeba český lidový rock v podobě Kabátů, Šwiateková si ráda poslechne Red Hot Chilli Peppers. Ale jsou i písničky, které kvůli nastavenému kodexu přes pult diskžokeje neprojdou. Například ostrý americký rap, kde nelze přeslechnout vulgární slova.

Batman Igu nezachránil

Do hlediště zavítal i Batman a uzmul pro sebe i celou jednu přestávku mezi gamy. Představení chlapíka v komiksovém obleku, kterého turnajová režie pustila na velkoplošnou obrazovku, opravdu tribuny rozvášnilo. "Iga, call me, if you need me!" vzkazoval s humorem osobitý fanoušek. Igo, zavolej mi, až mě budeš potřebovat!

Prize money pro duševní zdraví

Jenomže Iga mu zřejmě zavolat nestihla. Ve třetí sadě ztratila kontrolu nad zápasem a i když odvrátila čtyři mečboly, na pátý nestačila. Po esu Krejčíkové odešla za svými blízkými. V boxu v Ostravě seděl i její táta, který jindy na turnaje necestuje. V té chvíli bylo vidět, že i suverénní Iga je jen člověk. Slzy na její tváři, obrovské zklamání a emoce okamžiku vystihly přesně to, co pro ni ostravský turnaj znamenal. Na závěr ještě polská tenistka připomněla, že tento turnaj není jen o tenisu. Dívka, jež tolik mluví o psychice a nastavení hlavy, připomněla, že na pondělí připadá Světový den duševního zdraví a věnovala celé své prize money z Ostravy nadaci, která podporuje boj s touto nemocí. Díky, Igo!