Vaclíkův Olympiakos utrpěl debakl s Freiburgem, Hancko dal první gól za Feyenoord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vaclíkův Olympiakos utrpěl debakl s Freiburgem, Hancko dal první gól za Feyenoord
Aktualizováno
Tomáš Vaclík dostal na domácí půdě od Freiburgu tři góly.
Tomáš Vaclík dostal na domácí půdě od Freiburgu tři góly.Profimedia
Reprezentační brankář Tomáš Vaclík (33) v 2. kole skupinové fáze Evropské ligy třikrát inkasoval a fotbalisté Olympiakosu Pireus podlehli doma 0:3 Freiburgu. Manchester United zvítězil 2:0 na hřišti Šeriffu Tiraspol, hvězdný Cristiano Ronaldo (39) ukončil čekání na premiérovou trefu v sezoně. A za Feyenoord se poprvé gólově prosadil bývalý sparťan Dávid Hancko (24).

Olympiakos se nadále v Evropě trápí a po porážce v Nantes je ve skupině G bez bodu. Vaclíka nejprve překonal v úvodu hlavou Nicolas Höfler a v 25. a 53. minutě si dvakrát sám před českým gólmanem poradil Michael Gregoritsch. Freiburg je po dvou utkáních stoprocentní.

Statistiky utkání Olympiakos – Freiburg

Manchester United, na jehož lavičce byl i český brankář Radek Vítek, poslal do vedení po čtvrthodině Jadon Sancho. Krátce před pauzou přidal druhý gól Ronaldo, když napálil míč z pokutového kopu nekompromisně doprostřed brány. Portugalec vstřelil 699. gól v kariéře a vůbec poprvé skóroval v Evropské lize. Prvního zásahu v sezoně se dočkal v devátém utkání.

Statistiky utkání Tiraspol – Manchester United

"Rudí ďáblové" získali první body, stoprocentní ve skupině E zůstávají jejich přemožitelé z minulého týdne San Sebastian. Baskický celek vyhrál doma 2:1 nad Omonií Nikósie. Pouze na lavičce hostů zůstal obránce Jan Lecjaks.

Šest bodů má i Betis Sevilla po výhře 3:2 nad Ludogorcem Razgrad. Gólem přispěl záložník Joaquín, jenž se v 41 letech stal nejstarším střelcem v Evropské lize včetně jejího předchůdce Poháru UEFA.

Feyenoord deklasoval 6:0 Štýrský Hradec. První branku v novém dresu vstřelil slovenský obránce a bývalý hráč pražské Sparty Dávid Hancko.

Obránce Matěj Chaluš přihlížel z lavičky porážce Malmö 2:3 na hřišti belgického Saint-Gilloise. Do hry se nedostal ani mládežnický reprezentant Lucas Kubr, jehož Bodö/Glimt si poradilo 2:1 s Curychem. Fenerbahce bez obránce Filipa Nováka, který nebyl zapsán pro podzimní část sezony na soupisku, remizovalo 2:2 v Rennes.

Výsledky 2. kola Evropské ligy