Valencie, Bourges či Fenerbahce. Basketbalistky USK Praha znají soupeřky pro Euroligu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencie, Bourges či Fenerbahce. Basketbalistky USK Praha znají soupeřky pro Euroligu

Basketbalistky USK Praha se v Eurolize střetnou s Fenerbahce.
Basketbalistky USK Praha se v Eurolize střetnou s Fenerbahce.Profimedia
Basketbalistky USK Praha narazí v základní skupině Evropské ligy na svého letošního přemožitele ze semifinále Fenerbahce Istanbul. V osmičlenné skupině potkají ještě Bourges, Valencii, Szekszárd, Polkowice, Boloňu a vítěze kvalifikačního turnaje A s Crvenou Zvezdou Bělehrad, Olympiakosem Pireus a rumunským Sepsi. Rozhodl o tom los v Mnichově.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové prohrály s Fenerbahce na Final Four v Istanbulu v dubnu 74:83 a po následné porážce i se Salamancou (59:71) skončily čtvrté. Mezi elitní kvarteto se dostaly popáté v historii poté, co o sezonu dřív poprvé od ročníku 2012/13 chyběly ve čtvrtfinále.

"Euroliga ročníku 2022/23 bude určitě jiná než předešlé sezony. V seznamu klubu je několik týmů, které ještě v moderní éře Euroligu nehrály. V naší skupině například Boloňa nebo vítěz kvalifikace bude také nový. S ostatními týmy už máme zkušenosti. A jako každou sezonu máme ve skupině i absolutního favorita na vítězství Euroligy a to je Fenerbahce, který enormně posílil," řekla klubovému webu Hejková.

"Máme tam i staré známé jako je Bourges nebo Valencie. I když španělský tým je jiný, než který bude působit v Eurolize dnes. Vicemistr Španělska, takže hodně silný tým. Obě skupiny jsou velice vyrovnané. Samozřejmě bude záležet na každém zápase. Takže první cíl pro nás je postup do play off a pak se uvidí," dodala trenérka. Soutěž startuje 12. října. České mistryně začnou na palubovce Szekszárdu a ve 2. kole doma přivítají Valencii.

Své soupeře v Eurocupu znají i hráčky Žabin a KP Brna. Žabiny v budou ve skupině K hrát s Lyonem, San Sebastianem a lepším z kvalifikačního duelu mezi Montpellier a chorvatskou Požegou. Královo Pole vyzve ve skupině L francouzské celky Flammes Carolo, Angers a chorvatský tým Raguga Dubrovník. Nový ročník začne 6. října.

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: Fenerbahce Istanbul, USK Praha, Bourges, Valencia, Szekszárd, Polkowice, Boloňa, vítěz kvalifikačního turnaje A: Crvena Zvezda Bělehrad/Sepsi/Olympiakos Pireus.

Skupina B: Šoproň, Salamanca, Schio, Landes, Mersin, Mechelen, vítěz play off kvalifikace: Villeneuve/Girona, vítěz kvalifikačního turnaje B: Botas Ankara/Miškovec/Ramla (Izr.).