Van der Sar zůstává v nemocnici. Je stabilizovaný, ale jeho stav je dál znepokojivý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Van der Sar zůstává v nemocnici. Je stabilizovaný, ale jeho stav je dál znepokojivý

Edwin van der Sar zůstává v Chorvatsku v nemocnici.
Edwin van der Sar zůstává v Chorvatsku v nemocnici.Reuters
Bývalý nizozemský brankář Edwin van der Sar (52), kterého na dovolené postihlo krvácení do mozku, zůstává i v sobotu v nemocnici. Jeho stav je podle zástupců Ajaxu Amsterdam sice stabilizovaný, ale stále znepokojivý.

Někdejší opora Ajaxu či Manchesteru United byla na dovolené na jednom z chorvatských ostrovů, když se začala cítit špatně.

"Edwin van der Sar zůstává na jednotce intenzivní péče. Jeho stav je stabilní, ale stále znepokojivý," uvedl Ajax v sobotním prohlášení, které bylo postavené na aktuálních informacích získaných od manželky Annemarie. "Ajax, stejně jako celá Van der Sarova rodina si váží podpory a milých slov od všech fanoušků a příznivců," stojí dál v prohlášení.

Van der Sar v květnu oznámil, že po nejhorší sezoně Ajaxu za posledních 14 let končí ve funkci výkonného ředitele mužstva. Slavný klub mimochodem skončil v Eredivisie na třetím místě.

Takřka dvoumetrový Van der Sar, který je považován za jednoho z nejlepších brankářů všech dob, hrál za Ajax v letech 1990 – 1999 a v roce 1995 s ním vyhrál Ligu mistrů. Chytal mimo jiné také za Juventus či Fulham.