Ajax je bez generálního ředitele, Van der Sar po mizerné sezoně odstoupil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ajax je bez generálního ředitele, Van der Sar po mizerné sezoně odstoupil
Edwin Van der Sar byl generálním ředitelem Ajaxu od roku 2016.
Edwin Van der Sar byl generálním ředitelem Ajaxu od roku 2016.@AFCAjax
Bývalý vynikající brankář Edwin van der Sar (52) odstoupil po nevydařené sezoně z funkce generálního ředitele Ajaxu Amsterdam. Slavný nizozemský klub skončil v tabulce Eredivisie po třech titulech za sebou až na třetím místě a v příští sezoně bude bez Ligy mistrů.

Van der Sar, který v letech 1990 až 1999 odchytal za Ajax 226 zápasů, čtyřikrát s ním vyhrál ligu a jednou Ligu mistrů a odrazil se z něj k velké kariéře, byl členem klubového vedení od roku 2012. Generálním ředitelem se stal v roce 2016, smlouvu měl ještě na dva roky.

"Po téměř jedenácti letech v představenstvu jsem vyčerpaný. Nepřijde mi správné dělat okamžitá rozhodnutí o budoucnosti tohoto úžasného klubu, proto jsem se rozhodl skončit," uvedl v prohlášení.

Ajax neobhájil titul, který loni získal pod trenérem Erikem ten Hagem, jenž loni v létě odešel do Manchesteru United. Jeho nástupce Alfred Schreuder vydržel v klubu jen do ledna, kdy byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Do konce sezony tým vedl na dočasné bázi bývalý obránce John Heitinga.