Ajax už zná jméno nového trenéra, zpět na vrchol ho má dovést Maurice Steijn

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ajax už zná jméno nového trenéra, zpět na vrchol ho má dovést Maurice Steijn

Maurice Steijn, nový trenér Ajaxu.
Maurice Steijn, nový trenér Ajaxu.Profimedia
Před několika dny jmenoval nového trenéra PSV Eindhoven a nyní ho následoval další přední nizozemský klub. Otázku kouče vyřešil Ajax, na lavičce amsterdamského klubu bude šéfovat Maurice Steijn (49).

Nizozemský kouč podepsal kontrakt na tři sezony a přichází po vynikající sezoně ve Spartě Rotterdam. Celek z přístavního města se pod jeho vedením velkým obloukem vyhnul sestupovým starostem a místo toho útočil na evropské poháry. Po základní části obsadil šestou příčku, v semifinále play off o Konferenční ligu vyřadil Utrecht a ve finále těsně nestačil na Twente.

"Maurice je na trenérské scéně aktivní už téměř dvacet let, více než dvanáct let pracoval jako hlavní trenér. A ve většině klubů měl lepší výsledky, než se očekávalo. Je připraven na další krok," zdůvodňuje volbu sportovní ředitel Sven Mislintat.

Steijn v začátcích trenérské kariéry prošel mládežnickými kategoriemi ADO Den Haag a mezi lety 2011-2014 vedl i první tým, následně byl zaměstnancem Venla, Al Wahdy a Bredy. Do Amsterdamu si jako svého asistenta přivedl Saïda Bakkatiho.

Ajaxu letošní sezona nevyšla, nezískal žádnou trofej a příští ligový ročník načne v předkole Evropské ligy, jelikož v tabulce Eredivisie se nakonec díval na záda dvojici Feyenoord, PSV Eindhoven. Už v lednu přišlo na pořad dne odvolání Alfreda Schreudera a před dvěma týdny bylo oznámeno, že důvěru nemá ani dočasná varianta v osobě někdejšího obránce Johna Heitingy. Nejedná se o jedinou personální změnu, ve funkci generálního ředitele nepokračuje Edwin van der Sar.

Další přestupy a spekulace