Vedení Crystal Palace se po 12 zápasech bez výhry rozhodlo odvolat trenéra Vieiru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedení Crystal Palace se po 12 zápasech bez výhry rozhodlo odvolat trenéra Vieiru

Vieira na lavičce Crystal Palace skončil.
Vieira na lavičce Crystal Palace skončil.Profimedia
Crystal Palace je v krizi a na jejím ukončení se už nebude podílet Patrick Vieira (46). Francouzský trenér byl odvolán z funkce a důvodem byly špatné výsledky. Londýnský celek nevyhrál dvanáctkrát za sebou a namočil se do bojů o záchranu v Premier League.

"Moc mě to mrzí, bylo to velmi těžké rozhodnutí. Výsledky z uplynulých měsíců nás bohužel dostaly do složité situace a my cítili, že je nezbytně nutná změna. Ta dle našeho názoru zvýší naděje na záchranu v Premier League," zdůvodňuje verdikt předseda Steve Parish.

Někdejší záložník na lavičku Eagles usedl před začátkem minulé sezony a s týmem obsadil dvanáctou příčku. Na této pozici je Crystal Palace také nyní, druhá polovina tabulky je ovšem obrovsky vyrovnaná a náskok na osmnáctý Bournemouth činí jen tři body.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport

Největším problémem londýnského celku je neplodná ofenzíva, 21 vstřelených branek je třetím nejhorším počinem z celého startovního pole. Ve středu tým prohrál s Brightonem a jen malou náplast na další bolístku představoval takt, že klub po třech zápasech konečně vyprodukoval přímou střelu na bránu.

Společně s Vieirou končí i jeho asistenti Osian Roberts, Kristian Wilson a Said Aigoun. Jméno nového kouče zatím oznámeno nebylo, už v neděli na Eagles čeká derby na půdě Arsenalu.

Poslední zápasy Crystal Palace
Poslední zápasy Crystal PalaceLivesport