Velká rána pro Senegal, na MS v Kataru bude postrádat hvězdného Maného

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velká rána pro Senegal, na MS v Kataru bude postrádat hvězdného Maného

Aktualizováno
Velká rána pro Senegal, na MS v Kataru bude postrádat hvězdného Maného
Velká rána pro Senegal, na MS v Kataru bude postrádat hvězdného ManéhoProfimedia
Senegal přišel před blížícím se mistrovství světa v Kataru o velké jméno. Na turnaji bude postrádat svou největší hvězdu, útočníka německého Bayernu Sadia Maného (30). Kanonýr se nestihne vrátit po zranění včas.

Mané byl původně povolán i přesto, že se na začátku listopadu zranil v bundesligovém zápase Bayernu proti Brémám. Trenér Aliou Cissé a jeho tým očekávali, že vynechá úvodní zápasy a naskočí do další fáze turnaje. Jenže naděje teď vzaly za své.

Senegalský lékařský tým na tiskové konferenci vysvětlil, že Mané bude muset na operaci lýtkové kosti.

"Protože ke zranění došlo 8. listopadu, kontaktovali jsme Bayern Mnichov, abychom rychle získali informace. Hned druhý den nám klub poslal první snímky z magnetické rezonance, kterou podstoupil a která ukázala zranění pravého kolena (...). Bylo rozhodnuto, že dnes (ve čtvrtek) se provede další rezonance, aby se zkontroloval vývoj a zda je šance, aby se Sadio Mane mistrovství světa zúčastnil. Bohužel ukázala, že vývoj není tak příznivý, jak jsme si představovali, a musíme tedy oznámit hráčovo odstoupení z turnaje. V nejbližší době by měla být naplánována operace," uvedl šéf lékařského štábu.

Opora mužstva se po vystoupení na mistrovství světa 2018 v Rusku připravovala na účast na druhém světovém šampionátu v kariéře a senegalští fanoušci do Maného vkládali naděje. A to nejen proto, že je kapitánem týmu a ve druhém utkání play off mistrovství světa proti Egyptu vstřelil rozhodující penaltu.