Velké emoce a hrdost, pojďme udělat i ten poslední krok, říká trenér Deschamps

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Velké emoce a hrdost, pojďme udělat i ten poslední krok, říká trenér Deschamps
Deschamps dovedl národní tým do druhého finále po sobě.
Deschamps dovedl národní tým do druhého finále po sobě.Profimedia
Francie v semifinále MS v Kataru dokázala porazit houževnaté Maroko 2:0 a už je pouze krok od toho, aby získala druhý titul mistra světa v řadě. Trenér francouzského výběru Didier Deschamps (54) si po zápase pochvaloval pozitivní atmosféru, která v mužstvu panuje.

Obhájci titulu vedli od páté minuty, kdy se prosadil obránce Theo Hernández. V 79. minutě přidal druhý gól Randal Kolo Muani, čímž zpečetil francouzské vítězství a čtvrtou finálovou účast z předchozích sedmi šampionátů.

"Jsou v tom velké emoce. Je v tom hrdost. Je to prostě poslední krok, který nás čeká," uvedl po závěrečném hvizdu francouzský kouč Didier Deschamps. Zkušený trenér dovedl svou zemi k titulu mistra světa už v roce 2018. "Jsme spolu už měsíc. Nikdy to není snadné, ale zatím zde převládá pozitivní energie a štěstí," navázal. Deschamps je teprve čtvrtým trenérem, kterému se podařilo dovést národní tým do druhého finále po sobě. Francie bude usilovat o první obhajobu od té brazilské z roku 1962.

Sestřih zápasu Francie – Maroko (2:0)
Livesport

"Hrát dvě finále mistrovství světa za sebou je neuvěřitelný moment. Odvedli jsme dobrou práci. Bylo to náročné, ale jsme ve finále. Budeme tvrdě pracovat, abychom v neděli uspěli. Myslím i na svého bratra," řekl šťastný střelec otevíracího gólu. Odkazoval na Lucase Hernándeze, který si v otevíracím duelu MS v Kataru přivodil vážné zranění kolena.

Francouzi museli odolat stupňujícímu se tlaku Maročanů. Na tribuně všechno sledoval prezident Francie Emmanuel Macron. "Naše země potřebuje čistou radost. Sport nám ji poskytuje a fotbal obzvlášť. Cítím se mnohem lépe než před hodinou a půl. Hodně jsme trpěli, ale viděli jsme skvělý tým. Obrovské díky patří trenérovi, který je jakousi směsicí několika generací a to je na tom skvělé. Deschamps je tady díky svému nastavení a talentu. Na toto francouzské mužstvo jsem hrdý," uzavřel Macron. 

Finále s Argentinou je na programu v neděli 18.12. od 16:00